Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 08.02.2017.
08:43
Vestionline A

Heroj Donbasa poginuo u terorističkom napadu kijevske hunte

Komandir jedinice "Somali" Mihail Tolstih ubijen je u terorističkom napadu u Donjecku, saopštila je Donjecka informativna agencija.

Reuters
Vojska Ukrajine likvidirala pukovnika Mihaila Tolstiha

Agencija je objavila vest pozivajući se na operativnu komandu Donjecke narodne republike, prenosi Sputnjik.

"Danas u 6.02 u terorističkom napadu je poginuo heroj DNR-a, komandir bataljona ‘Somali’ pukovnik Mihail Tolstih, poznati kao ‘Givi’. Ovo je nastavak teroristoičkog rata koji je pokrenula kijevska hunta protiv Donbasa“, navodi se u saopštenju.

Eksplozija se desila u kući u kojoj je živeo komandir.

Lider DNR-a Aleksandar Zaharčenko sazvao je hitan sastanak Vlade zbog terorističkog napada. Pojačane su mere bezbednosti u gradu.

U toku je istraga.

Ranije je objavljena informacija da je Givi učestvovao u borbama u Avdijevci, kada je bio i lako ranjen.

Ovo nije prvi teroristički napad u Donjecku, tokom kojeg ginu komandiri ustanika. U oktobru prošle godine je dignut je u vazduh lift, kada je poginuo komandir bataljona "Sparta" Arsen Pavlov (Motorola).

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.02.2017. 00:07
Za vrlo kratko vreme na teritoriji Donbasa (puna kontrola proruskuh snaga) su ub-ijena cetiri ratna lidera - Mozgovoj, Arsen Pavlov, Anasenki i sad ovaj Givi. Naravno, za sve su okrivili Ukrajinske "diverzante", cija vojska inace ne moze ni da se sastavi u klasicnom frontovskom ratu tamo, a navodno izvode ovako precizne udare po unutrasnjosti pobunjenicke teritorije...
Četvrtak 16.02.2017. 00:09
Neka mu je večna slava i pomen.Takvi ljudi se retko radjaju on je stao rame uz rame sa najvećim junacima Ruske istorije,njegova žrtva neće biti uzaludna.
Četvrtak 16.02.2017. 00:10
Najlakse je okriviti Ruse, oni koji ih mrze koriste svaku priliku za to. U Ukrajini je pravi rat spijunskih sluzbi, Ukrajine Rusije i zapada.Ubistvo komadanta ima dvostruko znacenje, obezglaviti odbranu Donbasa i jos jedno vece, da narod Novorusije izgubi poverenje u samu Rusiju.A struktura stanovnistva u Donbasu je toliko mjesovita kao I u celoj Ukrajini, da je vrlo tesko, registrovati sve potencionalne saradnike zapada.A sto je narod siromasniji, sve ga je lakse kupiti bar pojedince.Tako da ovo ubistvo nema nikakve veze sa Rusijom, vec vise mirise na CIA i MI6, koji su vrbovali i ucjenili te ljude verovatno preko familija koji zive na Kijevskoj strani.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online