Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 10.02.2017.
15:57
Vestionline A

Evo koju je zemlju predložio Putin za sastanak sa Trampom

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u petak da odnosi Rusije i Sjedinjenih Američkih Država treba da budu obnovljeni nakon perioda njihove degradacije, ali da to ne zavisi samo od ruske nego i od američke strane.

Reuters, fotomontaža
Domovina Trampove supruga idealno mesto za Vladimir Putina

- Rusko-američki odnosi su u proteklih pet godina posebno jako degradirani i, naravno, potrebno je da budu obnovljeni kako u interesu ruskog, tako i u interesu američkog naroda. Mi smo čuli kako se prema tome odnosi novoizabrani predsednik  Tramp, koji je stupio na dužnost, uvek smo to pozdravljali i očekujemo da će se ti odnosi obnavljati u punom obimu i u svim pravcima, ali to ne zavisi samo od nas, to zavisi od američke strane - izjavio je Putin. 

Ruski predsednik je istakao da američka strana treba da formira svoj tim i da konačno utvrdi ko će i u kojim pravcima voditi dijalog s Rusijom.

- To se tiče trgovinsko-ekonomskih veza, to se tiče i pitanja bezbednosti, tiče se raznih delova sveta koji stradaju u velikom broju sukoba. I mi bismo, naravno, ujedinivši napore, mogli znatno da doprinesemo rešavanje ovih pitanja, među kojima je i borba protiv međunarodnog terorizma - dodao je predsednik Rusije. 

Ruski lider je, nakon sastanka sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom u  Moskvi, izjavio da je Slovenija odlično mesto za susret s američkim predsednikom Donaldom Trampom, ali je dodao da taj sastanak zavisi od mnogo stvari. 

Ruski predsednik je zahvalio Sloveniji zbog spremnosti da organizuje ovaj sastanak.

Putin i Pahor su razgovarali i o odnosima Rusije i Evropske unije. Ruski lider je izrazio nadu da će oni biti obnovljeni. On je, takođe, obavestio slovenačkog kolegu o zaoštravanju situacije u Donbasu, navodeći da ne postoji alternativa Minskom sporazumu.

„Informisao sam predsednika o poslednjim događajima i zaoštravanju situacije na jugo-istoku Ukrajine, naglasivši da ne postoji alternativa ispunjavanju Minskog sporazuma kao osnovu za rešenje sukoba. Razgovarali smo o odnosima Rusije i Evropske unije, nadam se da će se oni postepeno obnavljati“, rekao je Putin nakon sastanka. 

Slovenački predsednik je saopštio da je planirano da tokom njegovog boravka planirano potpisivanje 11 komercijalnih ugovora. 

„Nadam se da će to pomoći da se poveća trgovinska razmena naših zemalja“, rekao je Pahor na zajedničkoj konferenciji za novinare s Putinom. 

POVEZANE VESTI

Petak 10.02.2017. 17:21
sad_evropa попуушиш КУРААЦ свим Православцима фашиистичку ти крв јеебем.Живела братска Русија и Путин !!
Subota 18.02.2017. 18:57
Pahor je veci EU-ovac od Merkelove, treba se cuvati tih malih kompleksasa i podrepasa. Sve bivse jugoslovenske republike (osim Srbije i RS), balticki na-cisti, crnomorski fa-sisti, i Skandinavci, su samo zainteresovani da se na vreme pestroje i spasu svoja vec iznajmljena du-peta!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online