Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 12.03.2017.
15:23
Vestionline A

Ukrajina pripremala napad na Zaharčenka

Služba bezbednosti Ukrajine pripremala je teroristički napad na lidera samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka, rekao je tokom saslušanja u Ministarstvu državne bezbednosti LNR uhapšeni major specijalnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine Sergej Ivančuk.

youtube.com/NovorossiяTV
Kijev želi da ga sredi po svaku cenu: Aleksandar Zaharčenko

- Ponuđen mi je zadatak u Donjeckoj Narodnoj Republici. Razgovor je održan u zgradi uprave Službe državne bezbednosti Ukrajine. Dali su nam kao zadatak ’Specijalistu‘ (načelnik uprave Narodne milicije LNR pukovnik Oleg Anaščenko), a jedan pripadnik Službe kojeg ne znam pitao je da li možemo da izvršimo zadatak u Donjeckoj Narodnoj Republici - miniranje automobila lidera DNR na putu ka graničnom prelazu Uspenka - rekao je Ivančuk, prenosi Luganski informativni centar.

On je dodao da je jedan od njegovih zadataka bio da "pridobije poverenje“ komandanta bataljona DNR "Somali“ Mihaila Tolstiha Givija.

Ranije je LNR saopštila ko je organizovao ubistvo Givija i Anaščenka.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.03.2017. 18:46
Pa jedna lasta ne čini proleće-doći će novi Zaharčenko-jedan za sve svi za jednog-to su zaboravili Ukri
Sreda 15.03.2017. 21:02
„To su bili aktuelni pripadnici SBU“, citirala je Zaharčenka Donjecka novinska agencija. „Dobili smo informaciju da se sprema atentat. Ministar državne bezbednosti DNR aktivno se bavio time i sinoć je operacija okončana, a uhapšeno je nekoliko osoba. Planiran je napad na mene ili na moju pratnju na Uskrs. Ministarstvo je odlično odradilo posao“, izjavio je Zaharčenko.
Sreda 15.03.2017. 21:02
Ministarstvo državne bezbednosti DNR tvrdi da je predsednik Ukrajine Petro Porošenko navodno dao naredbu da se fizički odstrani predsednik DNR. Predsednik Ukrajine Porošenko je zbog nespremnosti da ispuni uslove Minskog dogovora dao naredbu pripadnicima Službe bezbednosti Ukrajine i Obaveštajnoj službi Ukrajine za fizičko odstranjivanje lidera Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, izjavila je novinarima portparolka Ministarstva državne bezbednosti DNR Marija Petrova. Za izvršenje atentata ukrajinske specijalne službe vrbovale su stanovnike Donjecke oblasti kojima je navodno obećano 100.000 dolara za uspešno izvedeni atentat. Osobe koje su došle sa teritorije koju kontroliše Kijev od pripadnika SBU dobile su instrukcije za pripremu i izvršenje atentata. Agent SBU je 27. aprila uneo eksplozivnu napravu i predao ga atentatorima. Tokom operativne akcije koja je sprovedena sledećeg dana svi učesnici su uhapšeni, dodala je Petrova.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online