Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 13.03.2017.
00:23
Vestionline A

Došlo je do preloma u ratu u Siriji, uskoro kraj sukoba

Ruske Vazdušno-kosmičke snage su samo protekle nedelje izveze 452 udara po pozicijama Islamske države na istoku sirijske provincije Alepo.

Reuters
Pobeda u Alepu bila prekretnica sukoba u Siriji

Načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba RF – general Sergej Rudskoj – precizirao je da je u tim udarima poginulo preko 600 ekstremista.

On je izjavio da je u oslobođenu Palmiru stiglo 187 ruskih deminera koji će taj drevni grad očistiti od "svih vrsta eksplozivnih naprava”.

Rudskoj je posebno naglasio da je sirijska armija uspela – isteravši otuda teroriste - da povrati kontrolu nad stanicom za prečišćavanje vode što će ubrzo omogućiti da taj megapolis i njegova predgrađa imaju kvalitetnu vodu za piće.

- Vladine snage su prvi put za poslednje četiri godine uspele da izbiju na obalu reke Eufrat istočno od grada Hafsa. U toku je njihova ofanziva protiv terorista duž zapadne obale Eufrata - dodao je Rudskoj.

Prema njegovim rečima, režimu primirja se već priključilp 1338 sirijskih gradova i naselja, kao i 199 odreda "umerene opozicije”.

- Raporti pripadnika oružanih snaga Rusije iz Sirije navode na zaključak da je došlo do preloma u sirijskom ratu. Vladine snage uz podršku naše avijacije uništavaju teroriste. Paralelno se širi teritorija mira, a oružane grupe obustavljaju ratna dejstva. Tačka preloma bilo je oslobađanje Alepa, najvećeg grada Sirije i njene ekonomske prestonice. Sa oslobađanjem Alepa su sačuvane desetine hiljada života - rekao je Rudskoj

Predsednik Sirije Bašar al Asad je u intervjuu za više kineskih medija izrazio nadu da će se rat u njegovoj zemlji završiti tokom 2017. godine.

- Mi se nadamo, ali u ratu ne može znati šta će se tačno događati - naglasio je Asad.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.03.2017. 21:29
Deluje konfuzno, ali je ustvari vrlo jasno sve podeljeno na dve strane. Imate regularnu vlast i one koje je podrzavaju i druga strana su razne frakcije terorista koje podrzava USA i njeni sateliti! Kako neko ko je bio u ISIL, pa se odvojio, sad odjednom moze da bude ok? Za Putina tu razlike nema!
Sreda 15.03.2017. 21:29
Sirija IMA naftu , Eksploatacija izvorišta u režiji države , nema dug prema MMF-u , Pametnom dosta ,tri izuzetno jaka razloga za destabilizaciju te države i stvaranje nove "Libije". Sve ostale tandara mandara teorije ne mogu nikako da imaju težinu da bi se zbog njih vodio ovakav rat pet godina i da mu se ne vidi kraj.
Sreda 15.03.2017. 21:30
Postoje 2 strane. Vlada i ISIS. Zna se da su ameri, amerofilski placeni autori i njihovi botovi izabrali ISIS, dok je ceo svet stao na stranu Rusije koja ce kao sto vec i jeste oslobodila svet od zla.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online