Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.03.2017.
18:01
M. A. A

Savršenstvo tehnike i vožnje

U velelepnom kompleksu u Hanauer Landstr. 255, u Frankfurtu, predstavnici najvećih medija, među kojima i najtiražnijeg dnevnog lista dijaspore "Vesti", upoznali su se sa radom i uspesima BMW filijale.

youtube.com/AutoMotoTube
BMW Turing osvaja tržište


Uve Holcer, šef BMW filijale srednje Nemačke, nije krio zadovoljstvo uspešnim rezultatima ostvarenim u 2016. godini:

- Mi smo već prevazišli naše planirane budžetske ciljeve za prvih šest meseci. Mi jesmo i ostajemo vodeći proizvođač premijum automobila u Nemačkoj i ovde u regionu.

U protekloj godini prodato je 22.749 vozila, što je za 7,1 odsto više od prethodne godine, čime je promet uvećan za 4,5 odsto, dostigavši sumu od 640,6 miliona evra. Najpopularniji modeli su bez premca BMW1, BMW 2 i BMW 3, kao i novi BMW X1, dok je BMW 7 sa porastom prodaje od čak preko 300 odsto dospeo u sam vrh premijum poslovno-službenih limuzina.

Pored toga, automobili marke MINI su takođe prevazišli sva očekivanja sa 1.534 prodata primerka i povećanjem od 4,6 odsto u odnosu na 2015. godinu.

Kao dokaz najvišeg kvaliteta BMW vozila govori i činjenica da je promet polovnih vozila porastao za čak 15,1 odsto sa ukupno prodatih 11.281 vozilom, što jasno govori o tome koliko kupci cene kvalitet izrade i trajnost vozila ove marke.

BMW je takođe u prethodnoj godini uložio 4,1 milion evra u modernizovanje prodajnog servisa i infrastrukture, pa će tako od maja ove godine posetioci svih salona u ovom delu Nemačke moći u novim "pokaznim prostorijama" (Showrooms) da dobiju potpuno novi ugođaj pri kupovini svog ljubimca.


Kao šlag na tortu, prisutnim predstavnicima medija je ekskluzivno predstavljen novi BMW 5 Touring, savršenstvo izgleda, izrade i tehnike.

Ova nova perjanica BMW sadrži sve tehničke novitete, pa tako vozača može da informiše o rasporedu sastanaka koji mu predstoje, uključujući i automatsko navođenje navigacijom na odredište predstojećeg termina.

Ovom prezentacijom uspešnosti i razvoja, BMW je još jednom potvrdio svoju vodeću poziciju na tržištu automobila najviše klase.

"Vesti" su u okviru pres-konferencije sa šefom filijale Uveom Holcerom saznale još neke pojedinosti vezane za BMW vozila:

- Vozila BMW su tražena i u kriminalnom miljeu, pa su tako na jednom od vodećih mesta po krađama. Šta BMNj čini po tom pitanju?

"Svima je preporuka da kod kupovine obavezno odaberu i opciju našeg alarmnog sistema, koji je usavršen. Osim toga, poznato je da se, nažalost, dosta kradu i navigacioni uređaji, ali će to ubuduće biti neisplativo, jer smo razvili nove modele koji posle čupanja i izvlačenja iz automobila postaju potpuno neupotrebljivi."

Papiri i za polovnjake

* Porast prodaje novih vozila u protekloj godini iznosi samo 0,8 odsto, što znači da su cene povećane. Da li BMW
planira i u tom smeru da izađe u susret potencijalnim kupcima?
- I u ovoj godini ćemo s vremena na vreme imati akcije, poput one iz novembra prošle godine, kada su se kod kupovine BMW1 stari automobili otkupljivali u visini od čak 5.000 evra. Takođe, kupcima su na raspolaganju i polovna vozila korišćena u tzv. službene svrhe, kod kojih je cena umanjena za 20 odsto u odnosu na cenovnik."
* Poznato je da se polovna BMW vozila kupuju i izvoze na tržište Balkana. Da li kupci mogu računati s tim da će se kompletna papirologija završiti u vašoj kući?
- Za sva polovna vozila mi sređujemo izvozne papire, tako da kupcu preostaje samo da dođe, plati i odveze vozilo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online