Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.03.2017.
08:08
Vestionline, Blic.rs A

Šta kaže Biblija: Da li je Tramp božiji čovek?

Mnogi Amerikanci žive u čvrstom uverenju da je sadašnji predsednik SAD, Donald Tramp, božji poslanik, a zbog čega je to tako pokušao je da objasni novinar "Gardijana" Džejms Gordon.

Reuters
Izabran od boga da ispuni proročanstvo: Donlad Tramp

Autor teksta sa "Gardijana" imao je veoma neobično iskustvo vozeći se u taksiju kojim je upravljala sredovečna žena afro-američkog porekla koja je tvrdila da je Donald Tramp izabran direktno od strane boga.

Taksistkinja je potvrdila kako se slaže s većinom Trampovih stavova, uključujući one o abortusu i istopolnim brakovima, ističući da zastupa čvrste hrišćanske vrednosti.

Autoru teksta nije bilo jasno kako neko ko je toliko pohlepan i šovinistički i nacionalistički nastrojen može da osvoji njene simpatije, a ona je tvrdila da to što misli da je Tramp božji poslanik, nema veze s hrišćanstvom i počela je da se poziva na mnogobrojne biblijske činjenice koje govore u prilog tome.

Prvu sličnost videla je između Trampa i vavilonskog kralja Nabukodonosora koji je bio okružen saradnicima koju su mu vrlo odani i mudri, tako i Tramp oko sebe ima saradnike i savetodavce poput Pensa i ostalih. Ona kaže da cela njena generacija čvrsto veruje u ovu tvrdnju i to bez obzira na boju kože.

Mnogi su ubeđeni da je Tramp sličniji Kiru, jer koliko se seća Nabuikodonosor je uništio za vreme svoje vladavine jerusalemski hram i zarobio Jevreje, dok ih je Kir oslobodio i vratio u Jerusalim.

Verovanje da je Tramp predskazan vođa daje mu neverovatan autoritet i moć, a mnogi u njemu vide modernog kralja Davida, ali ima i onih koji ga najviše porede s Kirom.

Prvi koji je počeo da povezuje Trampa sa biblijskim proročanstvom bio je Lens Volno, koji je činjenicu da je Tramp 45. američki predsednik po redu povezao sa 45. biblijskim psalmom.

Za Volnoa je ova poruka bila jasna: Tramp je izabran od boga i uskoro će biti izabran od strane Amerikanaca da ispuni proročanstvo. On je bio ratnik protiv globalnog, demonskog režima, a Trampove očigledne slabosti i propusti samo su potvrdile proročanstvo jer je i Kir kao Tramp, bio moćan, bogat i nije bio vernik.

Trampovoj pobedi su najviše doprineli belci hrišćanske veroispovesti, ok kojih je čak 81 procenat glasao za njega. Interesantna je činjenica da je knjiga u kojoj Volno objašnjava svoju teoriju da je Tramp božji izaslanik u trenutku predsedničkih izbora bila na 19. mestu Amazonove prodaje. Volno nije bio jedini koji je zagovarao tu teoriju, već su mu se mnogi preključili deleći iste stavove.

Teoriju su podržali i brojni uticajni Jevreji koji su tvrdili da je Tramp mesija, poput Kira. Za takvu podršku je najzaslužnija Trampova podrška Izraelu, prelazak njegove ćerke Ivanke u judaizam i želja da se američka ambasada iz Tel Aviva prebaci u Jerusalim. Svi oni čvrsto veruju da će Tramp svetu vratiti sigurnost i mir, kao i psihološku stabilnost i prosperitet, piše "Gardijan".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online