Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 28.03.2017.
00:57
blic.rs, Vestionline A

Bila je zvezda u usponu, a brutalno je ubijena pred porođaj!

Od svih tragedija koje su potresale Holivud, verovatno najbizarnija i najokrutnija je ona koja se dogodila na leto 1969. u predgrađu Los Anđelesa, kada su glumica Šeron Tejt, koja je bila u osmom mesecu trudnoće, i još četvoro gostiju u njenom domu, brutalno ubijeni bez ikakvog povoda.

youtube.com/Pastimers - World's Best & Worst
Šeron Tejt je bila na vrhuncu slave kada je ubijena

Za ova stravična ubistva odgovoran je zloglasni Čarls Menson.

Šeron Tejt rođena je u Teksasu 1943. godine. Otac joj je bio vojno lice, pa se porodica često selila. Dok su živeli u Italiji, Šeron je pobedila na nekoliko takmičenja za lepotu. Počela je da dobija epizodne uloge u filmovima koji su snimani u Italiji. Kada je njen otac prekomandovan u Kaliforniju 1962, to joj je otvorilo vrata Holivuda.

Tokom jednog snimanja u Engleskoj, upoznala je poljskog reditelja Romana Polanskog, koji joj je potom ponudio glavnu žensku ulogu u filmu "The Fearless Vampire Killers". Pre nego što je film završen, njih dvoje započeli su vezu, venčali se i počeli da žive zajedno u Santa Moniki.

Dok je Šeron osvajala Holivud, Čarls Menson okupljao je bandu otpadnika, sa kojom je stigao u Los Anđeles i nastanio se na jednom ranču.

Veče 8. avgosta 1969. Šeron je bila u poodmakloj trudnoći i čekala je da se njen suprug vrati iz Evrope. Bila je na večeri u svom omiljenom restoranu, sa prijateljima Džejom Sebringom, frizerom poznatih, Vojtekom Frikovskim i Ebigejl Folger. Potom su se vratili u njen dom oko pola 11 uveče.

Narednog jutra, čistačica je u domu zatekla jeziv prizor. Tokom noći, četvorica Mensonovih pratilaca Čarls Votson, Suzan Atkins, Patriša Krenvinkel i Linda Kasabijan došli su do Šeroninog imanja, preskočili kapiju, isekli televonske žice i bezbednosni sistem.

Najpre su naišli na Stiva Parenta, prijatelja kućne pomoćnice, koji je izlazio sa imanja u svom automobilu. Izboli su ga i četiri puta upucali u lice. Potom su ušli u kuću i ubili sve koje su se našli unutra.

Šeron i njeno nerođeno dete, koji su planirali da nazovu Pol Ričard, sahranjeni su u Kaliforniji. Ona je imala samo 26 godina.

Menson i članovi njegovog kulta počinili su ukupno devet jezivih ubistava na četiri lokacije tokom pet nedelja sredinom 1969. Dve godine kasnije, Menson je osuđen za ubistvo sedmoro ljudi, koje su po njegovim instrukcijama izvršili njegovi sledbenici. Prvobitno mu je izrečena smrtna kazna, da bi potom preinačena u doživotnu zatvorsku kaznu, koju i dalje služi u zatvoru u Kaliforniji.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.04.2017. 16:22
Čarls Majls Menson rođen je u Sinsinatiju 1934. godine kao vanbračno dete Ketlin Medoks koja je u vreme njegovog rođenja imala 16 godina. Ketlin je bila alkoholičarka i prodala je Mensona dok je još bio beba, za kriglu piva kelnerici od koje ga je, kroz nekoliko dana, uzeo njegov ujak. Kada je njegova majka zbog više provala osuđena na pet godina zatvora, Menson je smešten kod ujaka i tamo je ostao sve do majčinog pomilovanja 1942. godine. Po izlasku iz zatvora, majka ga je uzela od ujaka i živela je sa njim po motelima sve do 1947, kada je pokušala da ga da na usvajanje. Pošto nije uspela da mu nađe staratelje, Menson je po odluci suda bio poslat u internat iz koga je pobegao posle 10 meseci i vratio se kod majke, koja je odbila da ga primi, tako da je on sa trinaest godina provalio u nekoliko bakalnica kako bi došao do novca za iznajmljivanje sobe. Kada je uhvaćen, poslat je u popravni dom iz koga je pobegao istog dana kada je tamo stigao. Uhvaćen je i poslat u drugi dom iz koga je pobegao posle četiri dana sa još jednim dečakom. Njih dvojica su počinili dve oružane pljačke. Kada su uhvaćeni, poslati su u popravni dom u Indijani. Menson je više puta pokušao da pobegne iz tog doma. Kada mu je to konačno uspelo 1951. godine, sa još dva druga izvršio je nekoliko pljački benzinskih pumpi. Nakon što je uhvaćen, lekari su konstatovali da je Menson izuzetno inteligentan, ali i nepismen, kao i da pokazuje znakove agresivnog i sociopatskog ponašanja. Poslat je u zatvor sa blažim merama obezbeđenja. Pošto je 1952. silovao jednog zatvorenika držeći mu žilet na grlu, premešten je u zatvor sa strožim obezbeđenjem. Mesec dana pošto je stigao u novi zatvor, Menson je postao primeran zatvorenik, tako da je 1954. godine pomilovan.
Utorak 04.04.2017. 16:23
Po izlasku iz zatvora, Menson je živeo kod ujaka, a 1955. oženio se bolničarkom Rozalin Džin Vilis. U braku se izdržavao povremenim poslovima i prodajom ukradenih automobila. Krajem 1955. Menson se sa svojom trudnom ženom doselio u Los Anđeles, do koga je stigao ukradenim automobilom. Policija ga je uhapsila zbog krađe kola i osuđen je na pet godina uslovne kazne sa obavezom da se javlja policiji. Pošto se nije javljao, uhapšen je u Indijanapolisu i osuđen je na pet godina zatvora. Dok je bio u zatvoru, njegova žena rodila je sina Čarlsa Mensona mlađeg, ali je ubrzo počela da živi sa drugim muškarcem, a 1958. godine se razvela od Mensona. Krajem iste godine, Menson je izašao iz zatvora. Posle mesec dana provedenih na slobodi optužen je za podvođenje šesnaestogodišnje devojčice. Menson je 1959. pokušao da unovči lažan ček i osuđen je na deset meseci uslovnog zatvora iako je tužilaštvo zahtevalo strožu kaznu. Blažu kaznu dobio je jer je Liona Stivens, devojčica koju je podvodio, svedočila u njegovu korist, tvrdeći da je on zaljubljen u nju. Menson se oženio Lionom i sa njom je otišao u Nju Meksiko. Kada je osumnjičen da podvodi svoju ženu i još jednu devojku, policija je počela da ga ispituje, posle čega je nestao, a za njim je izdata poternica. Uhapšen je i osuđen na deset godina zatvora. Dok je bio u zatvoru, Liona je rodila sina Čarlsa Lutera, a 1963. se razvela od Mensona.
Utorak 04.04.2017. 16:24
Menson je iz zatvora izašao 1967. godine. Na slobodi se izdržavao prosjačenjem, sve dok nije upoznao Meri Bruner, fakultetski obrazovanu bibliotekarku. Njih dvoje su počeli da žive zajedno, ali je Menson ubrzo u njihov stan doveo još 18 devojaka. San Francisko je 1967. godine postao centar hipi pokreta. Menson se savršeno uklopio u to okruženje. Koristeći znanja stečena u sajentološkoj crkvi, uspeo je da se nametne za lidera hipi komune koju su uglavnom činile žene. Menson i Brunerova su, sa još nekoliko članova komune, više meseci živeli u autobusu kojim su krstarili Kalifornijom, a potom su živeli u Los Anđelesu u kući Denisa Vilsona, bubnjara Bič bojsa. Menson je, tokom života u Vilsonovoj kući, počeo da se bavi muzikom. Sledeće mesto na kome je Menson živeo sa članovima komune bio je Span ranč. Umesto plaćanja kirije, članovi komune su pomagali u radovima na imanju, a članice komune bile su, po Mensonovom naređenju, dužne da spavaju sa osamdesetogodišnjim vlasnikom ranča.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online