Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.04.2017.
08:47
Vestionline, Tanjug A

Putin ljut: NATO saveznici klimali glavama kao lutke

"SAD su prekršile međunarodno pravo kada su pokrenule vazdušne udare na sirijsku bazu, ne iznevši dokaze da je Vlada u Damasku koristila hemijsko oružje", izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Reuters
Vladimir Putin:Gde su dokazi da je Damask upotrebio hemijsko oružje?

- Kako su reagovali NATO saveznici? Svi su klimali glavama kao lutke, ne analizirajući događaje. Gde su dokazi da su sirijske snage koristile hemijsko oružje? Nema ih. Da li je bilo kršenja međunarodnog prava? Jeste, bilo je. To je činjenica - rekao je Putin u intervjuu za televizijsku stanicu "Mir".

Putin je istakao da je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN izveden udar na jednu suverenu zemlju. 

- Uprkos tome što je u pitanju jasno kršenje međunarodnog prava, svi su se s tim slozili, prihvatili to i počeli da klimaju glavom u znak odobravanja - kazao je Putin, navodi se u izvodima intervjua koji su objavljeni na sajtu te stanice. 

Američki državni sekretar Reks Tilerson doputovao je u utorak u Moskvu u jeku krize rusko-američkih odnosa nakon navodnog hemijskog napada u Siriji i američke intervencije iz vazduha u toj zemlji. Tilerson bi trebalo da se sastane sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim, ali se neće sastati sa Putinom. 

Putin je uoči dolaska američkog sekretara izjavio da je "incident" u Idlibu "režirana operacija" i da postoje obaveštajne informacije da se spremaju nove akcije. 

Tilerson je pred put u Moskvu "izdao ultimatum" Rusiji - da stane na stranu SAD i saveznika, ili da "prihvati" Iran, Hezbolah i Bašara Asada. 

Prema navodima ruskog Ministarstva spoljnih poslova diplomatski odnosi Rusije i SAD sada su "najteži" od završetka Hladnog rata.

"Ko se priključi ID može da izgubi rusko državljanstvo"

- Odluka o odobrenju ruskog državljanstva mogla bi da bude poništena za one koji su se priključili Islamskoj državi, terorističkoj grupi koja je zabranjena u Rusiji - izjavio je ruski predsednik.

- Shodno ruskom ustavu, nije moguće nikome oduzeti državljanstvo. Ipak, moguće je poništiti određene odluke koje služe kao osnova za dobijanje ruskog državljanstva - rekao je Putin u intervjuu za tv stanicu "Mir 24".

Putin je dodao da će po tom pitanju biti konsultovani advokati i da misli da će takva odluka biti doneta u bliskoj budućnosti, prenela je agencija Tass.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online