Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.06.2017.
11:12
Vestionline, Sputnjik A

Razgovor Putina i Obame koji je promenio sve

Vladimir Putin izjavio je da je Barak Obama promenio svoj stav o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke izbore posle razgovora sa njim.

EPA/Anatoly Maltsev
Putin i Obama

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je bivši američki predsednik Barak Obama promenio svoj stav o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke izbore nakon što su njih dvojica razgovarali.

- Razgovarali smo o tome sa bivšim predsednikom Obamom i nekoliko drugih zvaničnika. Niko mi nikada nije pokazao nikakve direktne dokaze. Kada sam razgovarao sa predsednikom Obamom o tome, znate, bolje bi bilo da njega pitate o tome, mislim da će vam reći da je i on uveren u to. Ali, kada smo nas dvojica razgovarali, video sam da je, takođe, počeo da sumnja. U svakom slučaju, tako ja na to gledam - rekao je Putin u intervjuu za televiziju En-Bi-Si.

Predsednik je dodao da je današnja tehnologija takva da bi konačna adresa mogla da bude maskirana i kamuflirana u tolikoj meri da niko ne bi mogao da otkrije pravo poreklo te adrese.

- I obrnuto, moguće je podesiti bilo koji entitet ili bilo kog pojedinca za koje će svi misliti da su oni izvor tog napada. Moderna tehnologija je veoma sofisticirana i suptilna i omogućava da se to uradi. A kada to shvatimo otarasićemo se svih iluzija. To je prvo. Druga stvar je da sam duboko uveren da nijedno mešanje spolja, u bilo kojoj zemlji, čak i u nekoj maloj, a kamoli u tako velikoj sili kao što su Sjedinjene Američke Države, ne može da utiče na konačan rezultat izbora. To nije moguće. Nikada - istakao je Putin.

- Ustav Sjedinjenih Američkih Država i izborno zakonodavstvo konstruisani su na takav način da više elektora može da glasa za kandidata kog je podržalo manje birača. I takve situacije se dešavaju u istoriji Sjedinjenih Američkih Država. Zar nije tako? Stoga, ako govorimo o nekoj vrsti političke i socijalne pravde, onda bi verovatno trebalo da se  promeni izborni zakon i uvede situacija u kojoj će šef države biti izabran neposrednim tajnim glasanjem, tako da bude direktan tabelarni prikaz glasova koji se može lako pratiti. To je sve što je potrebno - rekao je Putin.

- I tada neće biti potrebe da oni koji su izgubili izbore upiru prstom i okrivljuju druge za svoje probleme - dodao je ruski predsednik.

Nedavno je u nekoliko zemalja porasla zabrinutost zbog potencijalnog mešanja Rusije u izbore stranih država. Taj problem potiče od nedavne predsedničke kampanje u SAD, kada je Vašington više puta optužio Moskvu za mešanje u izbore i navodne pokušaje hakovanja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online