Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.07.2017.
19:25
B. Božin - Vesti A

Hrvati nagradu podelili sa Srbima

Srpski klub iz Berlina se pokazao kao sjajan organizator drugog po redu Letnjeg sabora, uz svesrdnu pomoć FK Srbija. Ove godine je manifestacija bila daleko masovnija u odnosu na prošlu godinu jer je i pored sezone godišnjih odmora privukla između 450 i 500 ljudi. Okupljene zemljake u Špandauu pozdravio je konzul Kosta Simonović, koji je podržao ovakva okupljanja naših ljudi.

B. Božin
Dobro se družili: Učesnici fudbalskog turnira

- Sastavni deo sabora bio je turnir u fudbalu koji je takođe prevazišao sva očekivanja - rezimirao je Milan Petković, predsednik Srpskog kluba.

Učestvovalo je ukupno devet ekipa: FK Srbija, Srpski klub Berlin, Jelen pivo, Lavovi, Džejzi, Meteor, Šilerpark i hrvatska ekipa Hajduk Berlin. Hrvatska ekipa je pobedila u finalu FK Srbiju i osvojila turnir i prvu nagradu - pečeno prase.

- Sve je bilo izuzetno fer i korektno, i stvarno mi je drago da je proteklo u najboljem redu. Koliko je atmosfera bila pozitivna, govori i to da Hrvati nisu otišli sa "nagradom", već su je podelili sa FK Srbijom, a ovi su ih počastili polovinom piva koje su dobili - kaže zadovoljno Petković.

U Potsdamu i iduće godine

Na nedavno održanom Kulturfestu u Potsdamu, 15. jula, Srpski klub je imao svoj štand.

- Bili smo interesantni za Nemce jer je bila prava pomama za ćevapima i tražila se porcija više. Uz to smo imali finu muziku, odigralo se i neko kolo, a organizatori su nas zamolili da dođemo i iduće godine - kaže Petković koji od septembra najavljuje nove aktivnosti.

U planu je gala koncert svih folklornih društava sa gostima iz Beograda, KUD-om "Branko Cvetković", kao i puno lepih stvari o kojima će biti reči kad prođe letnji odmor.

Dečji tim FK Srbije i Srpskog kluba su takođe odigrali dve utakmice, a bolji je bio podmladak FK Srbije.

Uz nastup folklornog ansambla Dunav-Kolo-Kolo, muziku De luks benda uživo, specijalitete sa roštilja i bogatu ponudu domaćih jela i kolača, sve je proteklo u najboljem redu.

Milan kaže da su on i Srpski klub uvek otvoreni za sve ljude dobre volje.

"Stvarno smo napravili dobru ekipu sa novom upravom. Stotinak ljudi samo sa turnira je došlo na sabor, ja sam pozvao moje košarkaše, a pozivali smo i sve druge i mnogo njih se odazvalo, kao na primer Srpsko-nemačka zajednica sa kojima ćemo se sastati da konkretizujemo saradnju.
Za iduću godinu će, kako kaže, morati da potraže neko veće mesto pošto imaju ambicije da nastave sa ovako dobrim radom i organizacijom Letnjeg sabora.

Sponzori

Sponzori Letnjeg sabora su bili članovi i prijatelji Srpskog kluba: Milan Karadarević, vlasnik građevinske firme, Aleksandar Bošnjaković, vlasnik firme "Aleksandar Bau", Tihomir Smek sa firmom Univerzum, koja je obezbedili šatore, firma za čišćenje "Rogožarski", Ilić-transport...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online