Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.08.2017.
12:11
Vesti A

Stop švercu i uličnom ratu

I Federalna i policija NSW veruju da će masovne racije i hapšenja, koje je skoro 600 njihovih pripadnika izvelo u utorak, pomoći zaustavljanju rata bandi i krvoprolića na ulicama Sidneja.

Reuters
Policija vrši racije u Australiji (Foto: Arhiva)

Ovim je, kako navode pojedini izvori, zadat težak udarac velikim organizacijama iz podzemlja - dve se sumnjiče za krijumčarenje ogromne količine droge, a treća da se "bavila" duvanom.

Kao što je poznato, u racijama su pala dva brata Džona Ibrahima sa Kings Krosa - Majkl i Fadi, ali i Džonov 26-godišnji sin Danijel.

On je u sredu pušten uz kauciju od više od pola miliona dolara da se brani sa slobode.

Sud je o njemu saznao da je 24. jula navodno pomagao prebacivanje na jedan sastanak putne torbe napunjene sa 2,25 miliona dolara. Bio je u društvu strica Majkla Ibrahima.

Njegov advokat Nik Hana kazao je pred sudom da mu klijenta terete samo za navodnu pomoć u transferu pomenute torbe i ni za šta drugo.

Tužba je tražila da se Danijelu ne odobri da se brani sa slobode, ali je sudija Kler Farnan navela da krivično delo jeste ozbiljno, ali da on ima kratku kriminalnu prošlost i njegova uloga je bila od manjeg značaja.

Dajući Danijelu pravo na izlazak iz zatvora sudija je odredila stroge uslove u kojima mora da se dnevno javlja u policiju u Vejverliju.

Ona je navela da je značajan sigurnosni depozit položen za njega i naredila mu da se ne druži ni sa jednim od optuženih, kao i da ne sme da poseduje više od jednog mobilnog telefona.

Likom pljunuti otac, Danijel je bio poznat kao "tajni sin" Džona Ibrahima kojeg je na Gold Kostu odgajila majka Melisa Tejlor.

Istraga o iznuđivanju novca kojim su se navodno bavili članovi bajkerske bande Rebels dovela je do zatvaranja petorice muškaraca povezanih s krijumčarenjem duvana.

Oni su u "biznisu" držali područje jugozapadnog Sidneja. Ovde su racije izvedene na 14 adresa u Kabramati, Kenli Hajtsu, Kenli Vejlu i Stretfildu, te poslovnim prostorima u Ferfildu, Kenli Vejlu, Karlingfordu, Ventvortvilu i Merikvilu i skladištima u Čiping Nortonu i Vorvik Farmi.

Zaplenjeno je 6,2 miliona cigareta, 22 sanduka sečenog duvana, manja količina kokaina i metamfetamina i više od 350.000 dolara.

Od uhapšenih, 59-godišnji muškarac iz Kabramate optužen je za vođenje kriminalne grupe. U grupi su drugi muškarci stari od 26 do 50 godina i svi su već izvedeni pred sudove.

Na sudu je rečeno da je Majkl Ibrahim bio taj koji je organizovao masovni šverc duvana iz inostranstva.

Hostesa sa glokom

U utorak je uhapšena još jedna osoba bliska Džonu Ibrahimu.

Reč je o njegovoj devojci, modelu i hostesi Sari Badž (27) kod koje je tokom racije nađen pištolj glok, posle čega je uhapšena zajedno sa ostalima.

Dan kasnije dobila je pravo da se brani sa slobode, takođe uz stroge uslove (morala je da preda pasoš vlastima).

Maksimalna kazna za njeno delo iznosi pet godina.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online