Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.09.2017.
20:10
Z. Mirković - Vesti A

"Vesti" u Austriji: Novi potres u Savezu Srba

Situacija u krovnom udruženju Srba u Austriji nikako se ne smiruje ni posle više od godinu dana previranja.

facebook.com
Ne smiruje se situacija u krovnom udruženju

Novo rukovodstvo Saveza Srba ovih dana je izdalo saopštenje koje je potpisao predsednik Darko Jurišić, u kojem se navodi da "bivša uprava Saveza Srba u Austriji, koja nikako da prihvati da je na prošloj Skupštini promenjena, pribegla je novim mahinacijama".

Pre nekoliko dana je predsednik Darko Jurišić otišao u banku jer nije mogao da raspolaže žiro računom Saveza.

Podgrejana sumnja

Savez ističe da ova nova mahinacija samo podgrejava sumnju da bivše predsedništvo nije radilo u skladu sa zakonom, posebno zbog činjenice da su želeli pristup žiro računu.

U banci mu je rečeno da je "smenjen" i da je predata lista nove uprave, pa je pokrenuta procedura da se na nove funkcionere prebaci žiro račun. On je to odmah stopirao objasnivši da nije bilo nikakve nove Skupštine i angažovao advokata zbog novih ilegalnih radnji starih članova.

Đurić: Izdaćemo saopštenje

"Vesti" su od Bobana Đurića pokušale da dobiju reakciju na optužbe Saveza Srba pod rukovodstvom Jurišića i on je najavio da će, posle konsultacija sa ostalim članovima novoizabranog Saveza, izdati saopštenje narednih dana

"Pojedini članovi Saveza, bez obzira na to što je u toku sudski spor, napravili su lažnu izbornu Skupštinu Saveza i prijavili ga banci u nameri da dođu do žiro računa", saopštava Savez.
Dalje se navodi da je, kako proizilazi iz dokumenta predatog banci, navodna nova Skupština održana 23. maja i da je za predsednika izabran Boban Đurić, a na mesto potpredsednika Gordana Đaković. Sekretar navodnog novoizabranog saziva predsedništva Saveza je Svetislav Milojević, a njegov zamenik je Ranka Savić-Čergić, dok je blagajnik Vladimir Ćorić.
"Skupštine nije bilo, niko od ostalih članova Saveza nije dobio poziv, niti su klubovi o Skupštini bili obavešteni. To su sve osobe koje su smenjene na regularnoj Skupštini Saveza, posle koje je nastao problem oko primopredaje", navodi se u saopštenju koje je potpisao Jurišić.

Faksimil spornog izvoda predatog banci

Svađe pa tužba

Podsetimo, Savez Srba u Austriji, sa predsednikom Jurišićem, odlučio je u junu da posle više od godinu dana pokušaja da od stare uprave regularno preuzme blagajnu, finansijski izveštaj i svu potrebnu dokumentaciju koja je vezana za sve projektne radove Saveza iz prošlosti, odlučio je da preda tužbu protiv starog predsedništva nadležnim organima u Austriji.
"Staro predsedništvo u sledećem sastavu: Zoran Aleksić (predsednik), Boban Đurić, Vladimir Čorić, Gostimir Marić i Ranka Savić-Čergić, od septembra 2016. pokušava na sve moguće načine da opstruiše rad Saveza Srba u Austriji", saopšteno je tada i navedeno da finansijski izveštaj, koji je predat kontrolnoj komisiji, nije bio ispravan, već očigledno svesno falsifikovan i da će to biti predmet istrage nadležnih austrijskih institucija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online