Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.09.2017.
12:12
Vesti A

Teške optužbe: Danju rade, noću diluju

Baka iz Sidneja Suelen Krajer optužena je da je vodila "porodičnu" grupu uličnih rasturača droge. Ova 64-godišnja žena, njena kći Houp (39) i zet Dejvid Martin (45) danju su vodili uredan život kao zaposlena familija. Noću, međutim, postajali su raznosači droge za visokoplatežne klijente po Sidneju, navodi se u sudskim spisima.

Facebook/Suellen Cryer
Baka diler: Suelen Krajer

U optužnici je navedeno da su prošle godine, šest meseci, noću preuzimali do 30 pakovanja kokaina od para iz Darlinghersta, da bi ih potom dostavljali mušterijama u severnim i istočnim delovima grada.

Optužnice

Katrin Pirson odgovara za 42 krivična dela u vezi s drogom. Baka Krajer i njeni kćerka i zet optuženi su za više krivičnih dela, uključujući svesno učešće u kriminalnoj grupi i redovno dilovanje droge.

Policija tereti trojku da su koristili različite iznajmljene automobile koje su uzimali na po nedelju dana, da bi od četvrtka ili petka do nedelje ujutro prevozili drogu. Kokain je u vrećicama bio sakriven u tubama od silikona.

Polazna tačka za snabdevanje bio je stan Katrin Pirson (37) i Nikolasa Taunsenda (36) u Darlingherstu, koji su ranije optuženi.

Policija tvrdi da je baka Krajer bila bivša mušterija Katrin Pirson i onda je počela da radi za nju, posle čega je "regrutovala" kćerku i zeta. Dvoje njih bi vozilo drogu klijentima po Sidneju, dok bi treći član grupe ostajao u porodičnoj kući u Sans Susiju da bi brinuo o dvogodišnjim blizancima, sinovima Houp i Dejvida. Rentakar vozilima verovali su da će izbeći sumnju.

Prema društvenim mrežama, njih troje su bili bliski i uživali su mnogo vremena provodeći zajedno. Postavljali su fotografije sa plažama, brodova i venčanja.

Pre nego što su navodno ušli u trgovinu drogom, sudski dokumenti navode da je Dejvid Martin radio na košenju travnjaka i pranju vozila.

Kako tvrdi optužnica, Katrin Pirson i njen momak Nikolas Taunsend bili su glavni u kokainskom sindikatu. U stanu u Darlingherstu kod njih je čuvana prilična količina narkotika, mahom kokaina.
Baka, kći i zet uhapšeni su prošlog novembra, u isto vreme kada i Pirson i Taunsend, a nakon petomesečne istrage.

Pare i droga u kolima

Policija je počela istragu o optuženoj grupi kada je u julu prošle godine u kolima u Darlingherstu nađeno 74.950 dolara, kokain, metamfetamin, ketamin i tube od silikona.

Cela grupa dobila je pravo da se brani sa slobode i "Dejli telegraf" ih je upratio ovih dana dok su izlazili na prva sudska saslušanja. Na stepenicama ispred suda, baka Krajer pušila je cigaretu, dok bi njena kći Houp vikala i krila lice kad joj se približavala reporterka "Telegrafa".

Prema dokumentima za sud, njihova familija ponašala se kao da vodi legitiman biznis, čak se hvaleći "kvalitetom" svoje usluge i bazom koja je brojala do 500 mušterija.

Razmenjivali su "nežne" poruke o svojim klijentima.

"On je duša jedna. Volim Roska. On mi je jedan od najdražih. Kada sam počela da radim, bio mi je prva mušterija koju sam srela. Prve noći kad smo mama i ja išle...", pisala je Houp Martin svom mužu.

Grupa će pred Centralni lokalni sud biti ponovo izvedena 3. oktobra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online