Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.10.2017.
05:00
Vestionline, blic.rs A

Supruge ozloglašenih narko bosova: Imale smo milione, trošile kao lude... a onda se sve raspalo!

Prijateljima njihove dece one su delovale kao obične mame iz predgrađa. Međutim, istina je bila daleko mračnija. One su supruge ozloglašene braće blizanaca, Pedra i Margarita Foloresa, gotovo jedinih odgovornih za ogroman porast tržišta narkotika u Sjedinjenim Državama tokom poslednje dve decenije.

youtube.com/Fox News
One sada žive život u strahu i tajnosti: Niko ne zna ko su nekada bile

Od 1998. do 2008. godine, njih dvojica postali su veliki trgovci koji su gradili krijumčarske puteve preko meksičke granice, dramatično povećavajući količinu kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane koja je prolazila do SAD.

Godine 2008, na vrhuncu moći, Peter i Margarito doneli su odluku o saradnji sa saveznim vlastima, i tako postali doušnici. To je bila porodična odluka, koju su doneli jedne noći dok su sedeli za kuhinjskim stolom. U knjizi "Cartel Wives" (Žene kartela), navodi se da su ključnu ulogu u toj odluci imale njihove supruge. Njih dve su i autorke pomenute knjige, koju su objavile pod pseudonimom, jer kriju identitet iz straha od odmazde.

- Morale smo da zaustavimo ciklus zločina u koji su naši muževi uvučeni; nismo htele da naša deca to vide kao svoju budućnost. Nismo nikada koristile droge, a naši muževi nikada nisu bili ponosni na svoj svakodnevni rad. Učinili su to samo zato što je to bio jedini život koji su ikada poznavali. U njihovoj porodici droge nisu bile samo normalne i prihvaćene, bilo je to trgovina kojoj ih je otac naučio - pravdaju svoje muževe u knjizi.

Nakon što su Peter i Margarito postali doušnici i izvestili američku državnu tužiteljku o svakoj pojedinosti svoje kriminalne karijere, gotovo čitavo vreme 2008. godine su tajno snimali razgovore s najvišim članovima kartela u Meksiku, uključujući zloglasnog "El Čapa" Guzmana. Njihova saradnja pomogla je s optužnicama protiv 69 važnih krijumčara, od arhitekata tunela graničnih prelaza do šefova nekoliko kartela, koji su praktično upralvljali Meksikom.

Osim toga, pomagali su u jedanaest optužnica koje su zahvatile više od stotinu ljudi. Danas, svi ti ljudi nisu u zatvoru, ali sa svedočenjem njihovih muževa uskoro će biti. Život nakon kartela nikako nije lagodan.

EPA/Mario Guzman
Ozloglašena braća špijunirala i čuvenog El Čapa

- Godine 2015. Peter i Margarito su osuđeni za svoje zločine i poslati u zatvore za zaštitu svedoka, a mi smo se skrivale. Sada živimo po tajnim mestima s našom decom, posećujemo muževe vikendom i praznicima, a lažemo svoje prijatelje i susede o tome ko smo. Dok stojimo u redu automobila, čekajući da pokupimo našu decu iz škole, pitamo se da li je vreme za promenu telefonskih brojeva po drugi put u tom mesecu, brinemo se hoće li nam se svedočenje muževa obiti o glavu. Hoće li karteli poslati ubice da nas prate i ubiju - pišu one.

Čak i ako nikada niste pipnuli drogu, promeniće vaš život. Iako toga možda niste svesni, narkotici su svuda oko vas i menjaju svet u kojem živimo. Blagajnica nevinog izgleda u prodavnici u vašoj četvrti možda krije kilogram kokaina iza pulta. Slatka, tiha dama kraj koje sediš u avionu možda ima želudac pun kesica heroina. Nasmejani  roditelj koji vas pozdravlja možda se potajno bori protiv zavisnosti od lekova protiv bolova.

- Naši muževi skrivali su milione dolara kokaina i heroina u luksuznoj kućici pored ulice gde se nalazi čuveni "Harpo Studio" i učinili isto kod kuće u Kalabasasu, nekoliko kilometara od mesta gde žive Kardašijani. Ipak, niko od suseda nije sumnjao. Pogledajte nas. Mi govorimo ljudima da smo samo domaćice odvojene od muževa, ali istina, bili smo dobri prijatelji s plaćenim ubicama - pričaju dve anonimne autorke.

- Ne pišemo ovu knjigu da bismo postale bogate. Bile smo bogatije nego što smo sanjale u najluđim snovima, a istina je da nam to ne nedostaje, ali je isto tako istina da smo u tome uživale. Vozile smo luksuzne automobile, živele u skupim stanovima, odmarale se na rajskim plažama, trošile kao lude i opet imale više novca nego 99% ljudi. Ali, to je bio prljavi novac. Nismo napisale knjigu ni da bismo se pravdale zato što smo se zaljubile u kriminalce... već samo da ispričamo svoju priču - istakle su Meksikanke za "Foks".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online