Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.11.2017.
12:30
Vesti A

Krive za ubistvo Pajića!

Dve žene optužene za ubistvo 18-godišnjeg Arona Pajića proglašene su u sredu krivim. Džema Viktorija Lajli (26) i Trudi Kler Lenon (43), majka troje dece, provele su na suđenju u Vrhovnom sudu Zapadne Australije protekli mesec, optužene da su 18-godišnjaka namamile u njihovu kuću u pertskom predgrađu Orelija i usmrtile ga udarcima nožem.

pixabay.com
Aron Pajić je uboden dva puta nožem u vrat (Foto: Ilustracija)

Njegovo telo pronađeno je zakopano u vrtu iza kuće u vlasništvu Džeme Lajli, a ispod sloja svežeg cementa, pokrivenog crvenim keramičkim pločicama.

Nesrećni mladić imao je dva uboda nožem u vrat i jedan u grudi, kao i povrede na vratu koje odgovaraju gušenju garotom.

Lajli nikada pre nije srela Pajića, a Lenonova je s njim studirala na lokalnom koledžu.

Na suđenju, žene su optuživale jedna drugu. Lajli, o kojoj je sud saznao da je bila opsednuta noževima, tetovažama, nasiljem i serijskim ubicama, tvrdila je da je spavala u drugoj sobi kada je Lenonova usmrtila Pajića.

Lenonova je, međutim, tvrdila da je Lajli bila ta koja je garotom i nožem napala tinejdžera, dok je sedeo u njihovoj kući i pio kafu.

Tužioci su tvrdili da su njih obe podjednako odgovorne, a u sudnici su izneti uznemiravajući detalji iz njihovog prijateljstva.

Među njima je bila i serija čudnih poruka na Fejsbuku, gde je Lajli sebe nazivala "SOS", po liku iz knjige o serijskim ubicama koju je pisala, a Lenonova se predstavljala kao "Korvina", što je bio nadimak kojim se služila učestvujući u scenama sadomazohizma.

U porukama govore u ubijanju, torturi, strahu, dominaciji i ulicama obojenim u crveno od krvi žrtava.

Od više prijatelja i kolega Lajlijeve predočeni su iskazi o tome da je njima govorila da želi da bude serijski ubica, da želi da ubije pre nego što navrši 25 godina i da želi da krene u "pokolj".

Postojao je i iskaz svedoka koji navodi da je Lajli, u danima posle ubistva, rekla da je nekoga usmrtila, iznoseći detalje o Pajićevoj smrti koje je samo ubica mogao da zna.

Policija je pretragom kuće Džeme Lajli našla rukom po abecednom redu pisan spisak metoda torture, desetine noževa, uključujući i testeru za kosti i skalpele, zatim, sveže odsečen deo podne prostirke, za koju se veruje da je Pajić na njoj krvario kada je ubijen.

Majka: Pravda zadovoljena

Posle presude, majka Arona Pajića, Šeron, kazala je da je zadovoljna ishodom i da veruje da je pravda zadovoljena. Njoj se, rekla je, srce cepalo dok je slušala šta joj se desilo sa sinom.
- On je bio moj dragoceni dečačić, moj prvenac koji je voleo život.
Njegove ubice majka je opisala kao "odvratne životinje" i rekla da se nada da će dobiti doživotnu robiju.

Lenonova se preselila u kuću svega tri sedmice pre zločina, zajedno sa dva mlađa sina, od kojih je jedan, u neznanju, pomagao Lajli da pločicama pokrije mesto gde je telo zakopano.

Poroti Vrhovnog suda trebalo je samo dva i po sata da utvrdi da su obe žene krive. Njihova odluka saopštena je u sudnici punoj članova familije Arona Pajića, detektiva koji su radili na slučaju i rodbine Džeme Lajli i Trudi Lenon.

Nijedna od dve optužene nije pokazala emocije kada je presuda izrečena. Odvedene su u zatvor, odakle će biti ponovo dovedene u sudnicu u februaru iduće godine, da čuju koliku su kaznu dobile.

Očekuje ih i moguća doživotna robija.

Pomoć psihologa

Zahvaljujući se poroti na službi, sudija Stiven Hol kazao je da je predmet bio potresan po sadržaju i da je svakom članu porote na raspolaganju psiholog-savetnik ukoliko im bude potreban, izvestio je ABC.

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online