Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.12.2017.
18:08 >> 21:55h
Vestionline, Sputniknews.com A

Tramp Putinu: SAD zadovoljne što su spasile živote ljudi u Rusiji

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je obaveštajna zajednica SAD zadovoljna što je spasila mnogo ljudskih života u Rusiji kada je pomogla da se spreči teroristički napad u Sankt Peterburgu, saopštila je Bela kuća.

Epa/Mikhail Klimentyev/Sputnik/Kreml
Putin je zamolio Trampa da se zahvali direktoru CIA i obaveštajnim agentima američke agencije

"Predsednik Rusije Vladimir Putin telefonirao je danas predsedniku Donaldu Trampu da bi mu se zahvalio zbog toga što su američke obaveštajne službe unapred upozorile Rusiju o velikoj terorističkoj zaveri u Sankt Peterburgu. Na osnovu informacija koje su pružile Sjedinjene Američke Države, ruske vlasti uspele su da uhvate teroriste neposredno pre napada, koji je mogao da dovede do smrti velikog broja ljudi" navodi se u saopštenju.

"Nijedan Rus nije poginuo, a teroristi su uhvaćeni i nalaze se u pritvoru. Predsednik Tramp je zahvalan na pozivu i rekao je predsedniku Putinu da je čitavoj obaveštajnoj zajednici Sjedinjenih Američkih Država bilo drago što je pomogla da se spasi toliko života", dodaje se u saopštenju Bele kuće.

"Predsednik Tramp naglasio je značaj saradnje obaveštajnih službi kako bi se naneo poraz teroristima bez obzira gde se oni nalaze. Obojica lidera su se složila da je to primer pozitivnih stvari koje mogu da se dese kada dve zemlje sarađuju", ističe se u saopštenju.

Federalna služba bezbednosti Rusije je 13. i 14. decembra u Sankt Peterburgu identifikovala i presekla nelegalne aktivnosti konspiratorske ćelije pristalica Islamske države koja je planirala da izvrši terorističke napade 16. decembra uz pomoć bombaša-samoubica u jednoj od verskih institucija. 

Putin se zahvalio Trampu

Prethodno je pres služba Kremlja takođe saopštila da je telefonski razgovor održan na inicijativu Rusije.

"Predsednik Ruske Federacije zahvalio je američkom kolegi na informacijama koje je prosledila Centralna obaveštajna agencija (CIA) Sjedinjenih Američkih Država, koje su pomogle da se pronađe, otkrije i uhapsi grupa terorista koja je pripremala eksplozivne napade u Kazanskoj crkvi u Sankt Peterburgu, kao i na drugim javnim mestima u gradu", ističe se u saopštenju.

Informacije dobijene od CIA-a bile su dovoljne da se otkriju i uhapse kriminalci, naveo je ruski predsednik.

Putin je zamolio Trampa da se zahvali direktoru CIA-e i obaveštajnim agentima američke agencije koji su dobili ove informacije. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je telefonski razgovor sa američkim predsednikom Donaladom Trampom i zahvalio se američkom lideru na informacijama CIA-e koje su pomogle da se pronađu, otkriju i privedu teroristi koji su pripremali eksplozije u Sankt Peterburgu.    

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online