Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.03.2018.
13:30
Vesti A

Slučaj ubistva Karen Ristevski: Borčetu predočeni dokazi

Policija je prošle nedelje predočila Borčetu Ristevskom dokaze koje imaju protiv njega, a koji ga navodno povezuju sa ubistvom svoje supruge Karen.

youtube.com/HappyKidsCartoons
Vreme sreće: Sara, Karen i Borče

Dokazni materijal uključuje izjave svedoka, snimke intervjua i forenzične dokaze koji su prikupljeni u porodičnoj kući Ristevskih u Melburnu kao i na mestu zločina gde je pronađen telo žrtve.

youtube.com/US NEWS
Karen Ristevski

Premininarno saslušanje protiv Borčeta Ristevskog zakazano je pred Prekršajnim sudom u Melburnu za 18. april.

Ovaj visoko profilisan sudski slučaj odnosi se na optužbu policije protiv Ristevskog, kojeg terete da je 29. juna 2016, u porodičnoj kući u Avondejl Hajtsu, ubio Karen. Njeni posmrtni ostaci u poodmakloj fazi raspadanja, pronađeni su osam meseci kasnije u Maunt Masedon Regionalnom parku. Uzrok i način na koji je ubijena još nisu poznati javnosti.

Policija Viktorije nije želela da komentariše informacije da su Borčetu predočeni dokazi. Pravni tim Ristevskog ranije je najavio da će se izjasniti kao nevin.

Prikaz dokaza optuženom uobičajena je praksa kako bi se odbrana pripremila za suđenje.
U decembru prošle godine 53-godišnji Ristevski je optužen nakon duge i kompleksne istrage detektiva iz jedinice za nestale osobe.

Pošto je smešten u pritvor, Borče je bio fizički napadnut od strane jednog zatvorenika, ali nije želeo da podnose prijavu protiv njega. Od tada se u zatvoru primenjuju dodatne mere bezbednosti i prati se kretanje Borčeta Ristevskog.

Prema informacijama "Herald sana" od tada nije bilo novih napada na bezbednost Ristevskog. Za njega kažu da je tih zatvorenik i da ne pravi nikakve probleme.

Zahvalnost porodice

Pošto je Borče uhapšen i optužen, rođaka Karen Ristevski zahvalila se policiji Viktorije za veliki napor da se procesuira slučaj i iznese pred sud. Lisa Grej rekla da je porodica verovala da će policija do kraja ispitati njenu smrt.

- Niko, a posebno ne Karen, ne zaslužuje da umre na takav način. Ne očekujemo ništa drugo nego pravdu, imamo puno poverenje u policiju i pravni sistem. Zahvalni smo za sav napor, posvećenost i rad policiji Viktorije, posebno članovima jedinice za nestale osobe. Nismo nikada izgubili veru da će pravda biti zadovoljena - rekla je Lisa Grej.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online