Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 22.03.2018.
19:59
Vestionline, Sputniknews.com A

Britanci u strahu: Moskva ima ozbiljan adut protiv Londona

Britanske specijalne službe su zabrinute zbog toga što bi Kremlj mogao da otkrije lične podatke pripadnika britanskih obaveštajnih službi u Rusiji kao odgovor na optužbe za trovanje bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja, piše "Indipendent".

pixabay.com
Britanija ne objavljuju imena ruskih diplomata koje je ranije proterala

Britanski list navodi da zabrinutost izazivaju, pre svega, imena 23 diplomata koje ruska strana proteruje iz zemlje kao uzvratnu meru na akcije Londona. Navedeno je da među njima ima i pripadnika tajne obaveštajne službe MI6.

Navedeno je da bi takve akcije Rusije predstavljale kršenja standardnog protokola, prema kojem lični podaci obaveštajca ne podležu objavljivanju i to radi njihove zaštite, uključujući i od terorističkih napada.

Međutim, kako piše "Indipendent", neka lica u administraciji predsednika Rusije Vladimira Putina smatraju akcije britanskih ministara "agresivnim  i provokacionim" i pozivaju na oštre uzvratne mere.

Britanska strana ne objavljuje imena ruskih diplomata koje je ranije proterala, niti to namerava da uradi, navodi se u članku.

Velika Britanija tvrdi da je u trovanje Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije supstancom A-234 umešana Rusija. S tim u vezi, britanska premijerka Tereza Mej 14. marta je objavila da preduzima mere protiv Rusije, među kojima su proterivanje 23 ruskih diplomata u roku od nedelju dana i zamrzavanje svih bilateralnih kontakata na visokom nivou.

Bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija pronađeni su onesvešćeni u britanskom gradu Solsberiju 4. marta. Prema navodima britanskih vlasti, oni su otrovani nervnim agensom koji je navodno proizveden u Rusiji, što Moskva oštro demantuje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.03.2018. 20:50
Vi gospodo Englezi!Nije vam dovoljno što ste Englezi,već se i pravite englezi.Prvo ub,ijete čoveka i njegovu kćerku s namerom da osudite Rusiju,Onda proterate ruske diplomate zbog tog slučaja.Povratna mera koja je za sve sem za vas normalna je da Rusi proteraju vaše diplomate i vi ih opet prozivate pozivajući se na neko meddjunarodno pravo čiji ste poštavaoci najmanje vi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online