Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.04.2018.
00:05
sputniknews.com A

Lepa ruska tužiteljka: Dolazim da pronađem to srpsko selo…

"Želela bih da posetim Srbiju, zemlju mojih predaka", rekla je za Sputnjik Natalija Poklonska, deputat Državne dume Rusije.

commons.wikimedia.org/Press-služba Prezidenta Rossii
Natalija Poklonska

- Kada budem tačno znala kada ću doći, sa zadovoljstvom ću razgovarati sa predstavnicima medija i sa srpskim zvaničnicima, jer zaista imam jaku želju da posetim Srbiju, kao što sam već rekla, domovinu mojih predaka. Jako želim da vidim Srbiju i da tamo boravim. Srbija je država toliko bliska Rusiji da je nemoguće odvojiti je od nje. Mi moramo zajedno da napredujemo i da zajedno budemo sve snažniji i jači. I tako će i biti! - rekla je ona.

Poklonska nije mogla da kaže iz keg dela Srbije potiču njeni koreni, ali je istakla da joj je želja da to sazna.

- Znam da su moji preci otišli iz Srbije uoči početka Prvog svetskog rata. Njih je car Nikolaj Drugi prihvatio i oni su prešli u Donbas, tj. Slavjanoserbiju. Tamo su nastavili da žive, ali su oni poreklom iz Srbije. Iz kog sela, iz kog grada - ne znam, ali pokušaću da to saznam.

Često govore: "Kosovo je Srbija, Krim je Rusija". Šta vi mislite o tome?

- Mislim da dvojni standardi, koje danas primenjuju neke zapadne zemlje, jasno odgovaraju na to pitanje. I ne može tako, to nije međunarodno pravo, to je pravo kauboja: "Hoću - priznajem, neću - ne priznajem. Neko može, a neko ne može. Ali to vreme je prošlo, to je loša istorija i nju treba zaboraviti. Mislim da od krimskog referenduma počinje nova istorija u međunarodnom pravu - istakla je Poklonska.

Poklonska je na pitanje da li je svetu potrebna "nova Jalta" i da li bi Livadijski dvorac mogao ponovo da bude mesto sastanka lidera dveju velesila, odgovorila "da je veoma dobra ideja da Tramp i Putin pregovaraju u Livadijskom dvorcu, zato što je Livadijski dvorac rezidencija našeg Svetog Nikolaja Drugog i carice Aleksandre Fjodorovne".

- I carska porodica je veoma volela to mesto. Ovde su zidovi ispunjeni srećom, ovde je nemoguće ne radovati se. Ovde sve sija od ljubavi i zato je ovo mesto blagosloveno. Putin bi Trampu pokazao Krim, da na ulicama nema tenkova i automata, da ovde sve cveta, gradi se, razvija se i da je jedinstveni Livadijski dvorac veoma pogodan za dobre, uspešne pregovore - zaključila je lepa ruska političarka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online