Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.05.2018.
08:11
E. V. - Vesti A

Albanci preplavili Britaniju kokainom

Trgovinu kokainom u Britaniji preuzele su bande iz Albanije i donele još veće nasilje, prenose mediji u Velikoj Britaniji.

EPA/ALEX MURRAY

Oni su, kako se navodi, doneli još veće nasilje, uključujući oružje, noževe i mučenje na ulicama Engleske. Kako pokazuju novi podaci policijskih službi, u toku je snažan porast krijumčarenja droge, a glavni vinovnici su članovi zloglasne albanske mafije koja sarađuje sa latinoameričkim kartelima. Ova sve veća trgovina direktno je povezana sa naglim porastom nasilja i kriminala na ulicama Engleske.

- Nasilje među bandama nije samo rezervisano za velike gradove, već se proširilo i na primorje i ruralne sredine - prenose britanski mediji izvore iz policije.

Prema podacima koje je objavila Nacionalna agencija za kriminal, mladi reper, za kojeg se smatra da je bio uključen u bandu, ubijen je u Brikstonu. U jednom drugom incidentu, dečak star 13 godina upucan je u glavu tokom navodnog incidenta povezanog sa drogom.

Slična je situacija i u drugim evropskim državama, gde albanske bande počinju da izbijaju na vrh kriminalnih grupa po obimu krijumčarenja droga. Ono što se može već duže vreme čuti i u srpskim bezbednosnim službama, jeste da poslednjih godina krijumčari iz Albanije sve više koriste luke u ovoj državi za šverc kokaina iz Južne Amerike. Navodno su i pojedinci iz vrha albanske vlasti umešani u ove poslove, odnosno uzimaju deo profita za zaštitu krijumčara, zbog čega su mesecima Albaniju potresale demonstracije građana na ulicama.

Droga brža i od pice

Istraživačka grupa Global drag, sa sedištem u Londonu, objavila je listu više od 4.600 najopasnijih kriminalaca u Britaniji. Na samom vrhu liste su pored albanskih i rumunske bande, koje su preuzele vodeću ulogu najopasnijih kriminalnih grupa na ostrvu. Kako se dodaje u istraživanju, kokain je tako preplavio Veliku Britaniju, da se može naručiti i stići za 15 minuta, kako kažu "brže nego naručena pica".

Ove informacije može da potvrdi i akcija nemačke policije prošle nedelje, kada su posle višemesečne potrage kod Diseldorfa uhapsili Arbera Čekaja, osumnjičenog da je šef švercerskog kanala kojim je kokain iz Južne Amerike prebacivan ka Evropi. Hapšenje je usledilo pošto je albanska policija zaplenila u Draču 613 kilograma najčistijeg kolumbijskog kokaina u kontejnerima Čekajeve kompanije. Vrednost pomenute droge procenjena je na čak 180 miliona evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online