Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.05.2018.
21:34
Vestionline, b92.net A

Novi skandal u Holivudu: Žene optužile Frimena za zlostavljanje

Mlada asistentkinja producenta pomislila je da je pronašla posao iz snova u leto 2015. godine kada je počela da radi na komediji "U velikom stilu“ u kojoj su glavne uloge imali Morgan Frimen, Majkl Kejn i Alan Arkin. Međutim, njen posao iz snova pretvorio se u višemesečno uznemiravanje, ispričala je ona za CNN.

EPA/ Mike Nelson
Morgan Frimen

Ona tvrdi da ju je glumac Morgan Frimen dodirivao i svakodnevno komentarisao njenu figuru i oblačenje. Tačnije, navodi da joj glumac dodirivao i mazio donji deo leđa. 

- U jednom od incidenata, Frimen je pokušao da mi podigne suknju pitajući me da li nosim donji veš, ali nikada nije uspeo u toj nameri - navodi ona. 

U takvim trenucima bi se, kaže, izmicala, ali je on iznova pokušavao. 

- Arkin mu je jednom rekao da prestane. Morgan je poludeo i nije znao šta da kaže.“ 

Neprikladno ponašanje Morgana Frimena se nije manifestovalo samo tokom snimanja ovog filma, navodi CNN. Naime, oni su razgovarali sa još nekoliko osoba. Žena koja je radila na filmu "Velika iluzija“ rekla je da je Frimen seksualno uznemiravao nju i njenu pomoćnicu u nekoliko navrata komentarišući njihov izgled. 

"Komentarisao je naša tela. Znale smo da, kada dolazi, ne nosimo ništa što bi istaklo naše grudi ili pozadinu“. 

Novinari CNN razgovarali su sa 16 osoba tokom ove istrage. Osam od njih su rekle da su bile žrtve nečega što su nazvale uznemiravanjem, dok neki to navode kao neprimereno ponašanje. Osmoro njih je reklo da su bili svedoci takvog ponašanja glumca. 

Četiri osobe koje su sa glumcem radile na setu navode da je Frimen u poslednjih deset godina činio da se žene osećaju neprijatno na poslu. Svi su rekli da nisu prijavili takvo ponašanje jer su se plašili za svoj posao. Neki su čak naveli da nikada nisu bili svedoci takvog ponašanja i da se Frimen ponašao kao pravi profesionalac na snimanju ili u kancelariji.

Portparol Frimena, upitan za komentar, tražio je da mu se mejlom dostavi detaljan spisak optužbi protiv glumca. Međutim, novinari CNN ostali su bez odgovora. 

Tri novinarke su takođe izjavile da su dobila neprimerene komentare od strane glumca na događajima organizovanim za novinare. Jedna od njih bila je novinarka CNN. 

Ona je ispričala svom supervizoru šta se dogodilo, a zatim i zaposlenom u ljudskim resursima. Zatim je rešila da istraži da li je još neka žena imala slično iskustvo sa glumcem. Kada je shvatila da ih je više, otpočela je višemesečno istraživanje. 

Frimen i Lori Makriri osnovali su produkcijsku kuću Revelations Entertainment 1996. godine. Njihovi bivši radnici tvrde da su stvorili "toksično" radno okruženje. 

Šest bivših radnika reklo je da su bili svedoci Frimenovog neprimerenog ponašanja prema ženama što podrazumeva i komentare seksualne prirode, a jedan je naveo da je bilo i neželjenih dodira. 

- Odmerio me je i rekao: 'kako se osećate povodom seksualnog uznemiravanja? - ispričala je jedna bivša radnica produkcijske kuće. To je bio njen prvi susret sa glumcem. 

- Bila sam zapanjena. To je osoba za koju sam radila, ovo je njegova kompanija. Rekla sam stidljivo: 'sviđa mi se' na sarkastičan način nadajući se da ću popraviti situaciju. On se okrenuo ka muškarcima sa kojima je bio i rekao: 'vidite momci, tako se to radi'“. 

Jedan od svedoka uznemiravanja na snimanju bio je i jedan muškarac, bivši radnik produkcijske kuće. 

- Govorio bi: 'voleo bih da imam sat vremena sa njom' ili je imao vulgarne komentare. Umeo je da bude neprijatan, verbalno neadekvatan što je bilo šokantno. Teško je bilo reći mu: 'to je neprikladno'. Čudno je, jer ne očekujete tako nešto od Morgana Frimena, nekoga koga poštujete.“ 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online