Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 26.03.2011.
12:03

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Ruske rakete će nišaniti i Beograd

"Vladimir Putin jasno je kazao da ako Srbija uđe u NATO i instalira njihove štitove na svojoj teritoriji, Rusija bi mogla da svoje rakete i nuklearni potencijal okrene ka nama radi zaštite svojih nacionalnih interesa. Ovo ne treba kriti, bio sam na sastanku kada je to rečeno," rekao je "Vesti" šef poslaničkog kluba Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije Dragan Todorović.

Da li je to pretnja ili upozorenje?
- Raketni štit je legalni cilj ruskih raketa. Ako Srbija dozvoli da uđe u NATO, molim vas, ako nam postave raketne štitove...Onda Rusi nisu krivi, jer moraju da se osiguraju i eventualno brane.

Dragan Todorović


Bez obzira na to što niste pobornik ulaska Srbije u NATO, zar vam se ne čini da je to neka vrsta pritiska?
- Grešite. Nisu Rusi došli da nam stavljaju zabranu ili da nam nešto prete. Razmislite. Zašto ne stave te raketne štitove u Francusku ili Englesku? Jel' znate gde ih stavljaju? Stavljaju ih na poljsku, češku, rumunsku, bugarsku teritoriju. Zašto među tim zemljama mora da se nađe i Srbija?

Da li bi nam članstvo u NATO ubrzao ulazak u Evropsku uniju?
- Postoji izreka "Ne zove se magarac na svadbu da se veseli, nego da tegli". Isto vam je sa Evropskom unijom.

Imate li utisak da nam je Putin poslao poruku - ili uz Ruse ili u EU?
- Treba biti svestan da i u Evropskoj uniji postoje zemlje prvog, drugog i trećeg reda. Mi bi bili među poslednjima. Trebalo bi da se zapitamo da li nam baš to treba. Ruski premijer nam je to nagovestio. Ali, to vam je tako, jednostavno je kroz razgovor poručio - ako baš hoćete, izvol'te u EU!

Voja konačno u Srbiji

 

Haški tribunal će 4. maja saopštiti presudu Šešelju, šta očekujete?
- Očekujemo oslobađajuću presudu. Konačno ćemo ga videti u Srbiji. Za sve te godine nisu mu dokazali nikakve zločine. To samo govori da je u pitanju politička odluka, i da je neko imao interes da Šešelja skloni sa srpske političke scene.

Znate li da su novinari bili uskraćeni da uživo prate Putinovu posetu parlamentu?
- Zgranuo sam se kada sam čuo da im je više od tri sata bilo ograničeno kretanje, i da ništa niste mogli da vide ni čuju. Vlast je smatrala da će tako zaustaviti istinu.

Kako je na to reagovao ruski premijer?
- Na sastanku nam je dato do znanja da sami odlučujemo o svojoj sudbini, jer smo mala zemlja.Verujem da su Rusi prijatelji srpskom narodu. Kada je u pitanju prijateljstvo sa srpskim režimom, to je već neka druga priča.


Najavili ste da ćete Putinu predati pismo, a niste?
- Hteli smo da ga upoznamo sa situacijom u kojoj se nalazi Vojislav Šešelj. Ja nisam stigao da mu uručim pismo jer nisam došao na red. Vreme predviđeno za odgovaranje na poslanička pitanja je produženo, a poslednji je odgovore dobio Mlađan Dinkić. Ipak, Nataša Jovanović se nekako snašla i mimo protokola, na kraju uspela da Putinu uruči pismo.

POVEZANE VESTI

Subota 26.03.2011. 12:09
Nisam nikada simpatisao ovog Todorovica ali mu je SVAKA na mestu !
Subota 26.03.2011. 12:09
Srbi, molim vas, nemojte ući niti u NATO, niti u EU...I jedno i drugo su zločinačke organizacije čiji je cilj bio, a u kojem su i uspjeli uništiti Jugoslaviju, razbacati nas u sitne države te isisati svu krv iz nas. U Hrvatskoj su to već i uspjeli..kod nas nije bilo nikakvog referenduma za ulazak u NATO, nitko nas nije pitao ništa. A i da je, glasovanje kao i svako drugo bilo bi namješteno. Demokracija NE postoji. Demokracija je iluzija koju su nam kapitalisti nametnuli.
Subota 26.03.2011. 12:32
Todorović izgleda zamišlja rakete kao Karađorđev top od trešnjevog drveta pa se nešto nišani. Šta ima da nišane, lepo u kompjuter zadaju koordinate, lansiraju raketu i zbogom. Verovatno još od 6 oktobra 2000 imaju bar jednu raketu sa koordinatama u Srbiji. Tek kada Vojislav Šešelj dođe u Srbiju onda će da pritisnu taster "delete" prošla opasnost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online