Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 06.01.2012.
12:04
T. Zečević - Vesti A

Tajna testiranja u srpskim klinikama!

Savetnik ministra zdravlja za borbu protiv korupcije Ljubiša Milanović odlučio je da se više ne vraća na to mesto u Ministarstvu zdravlja. Dokaze o korupciji u srpskom zdravstvu predao je "tamo gde treba" i saznanja do kojih je došao kao pojedinac neće dalje koristiti.

Ljubiša Milanović, bivši savetnik ministra zdravlja Srbije
 

Da odstupi sa savetničkog mesta odlučio je nakon što je saznao da su najviši državni funkcioneri tražili da ode iz Ministarstva.

Otišli ste iz Ministarstva zdravlja bez ostavke i otkaza?
- Doveden sam u Ministarstvo zdravlja da one koji su ogrezli u korupciji postavim tamo gde im je mesto. Dakle, doveden sam da lopovima kažem da su lopovi i da više ne mogu da se predstavljaju kao elita u društvu. Pošto u tome nisam uspeo, a nisam prihvatio da samo pišem referate i traktate o korupciji, otišao sam.
 

Rekli ste da odlazite jer su na tome "insistirali najviši funkcioneri Srbije?
- Ministar Stanković u razgovoru obavljenom 31. decembra otkrio mi je da ga je zvao Mlađan Dinkić od koga je predsednik Tadić tražio da me smeni. Tražio je od Dinkića da sazna "do koje je granice taj Milanović spreman da ide i da li je član neke stranke, možda LDP". Ministar mu je odgovorio da je siguran da nisam član LDP, da o korupciji znam mnogo i da nemam granicu do koje ću ići.
 

Odlazi i ministar?

Ministar zdravlja dr Zoran Stanković, kako "Vesti" nezvanično saznaju, ozbiljno razmišlja o tome da podnese ostavku. Na taj korak mogao bi da se odluči i zbog odlaska Milanovića koji mu je bio oslonac u borbi protiv korupcije. Inače, Stanković je na čelo Ministarstva zdravstva imenovan u februaru prošle godine, nakon ostavke dr Tomice Milosavljevića.

Takvu priču demantovali su i Tadić i Dinkić?
- Da li je tu priču Dinkić ispričao ministru zdravlja ne znam, da li je predsednik Tadić od Dinkića zaista tražio moju smenu, ja to ne znam, ali znam samo šta je meni preneo ministar Zoran Stanković. I sada imamo četiri strane od koje neke i lažu, ja ne lažem. No, ukoliko se želi saznati istina, treba samo da me pozove predsednik Tadić i za tri minuta razgovora došlo bi se do istine.
 

A šta vi to znate što toliko brine vrh države?
- Brinu ih moja saznanja o raznim skandalima. Otkriću samo jedan, dovoljan da potkrepi moju tvrdnju. Reč je o tajnim kliničkim ispitivanjima lekova u našim najvećim klinikama. A to čini jedna elita lekara za ogroman novac, testira lekove nad našim građanima koji su zamorčići. Ti lekari predstavljaju krem našeg društva. To je strašno.
 

Ti slučajevi su vama poznati, a vlastima?
- Za sve te užase znaju svi, jer sam sav dokazni materijal predao tamo gde treba, pa o njima više neću govoriti. Znaju za njih i neke ozbiljne strane obaveštajne službe i one te činjenice obilato koriste u pregovorima koje vodi međunarodna zajednica sa našim političarima i državnicima. Zbog toga nas često i ucenjuju.
 

Posle Božića proglas građanima

Šta dalje?
- Nisam na ulici. Advokat sam i pripadam jednoj istaknutoj advokatskoj kancelariji. Znači, nisam egzistencijalno ugrožen. Sve ovo govorim zbog ugroženih građana kojima ću se posle Božića obratiti sa posebnim programom. Nije u pitanju partija, niti udruženje građana, neka ostane iznenađenje.
Da li se plašite?
- Da, ali ja imam dve ličnosti, jedna se plaši, druga ne. Ipak, iako nisam socijalno ugrožen i nisam pogođen korupcijom, opet bih se prihvatio ovog posla.

Petak 06.01.2012. 12:08
Samo hrabro Milanovicu,otkrij sve cime nas truje ova mafija !
Petak 06.01.2012. 12:24
И најгора сазнања и најцрње слутње у режији наше власти делују као шала. Прави геноцид врши ова поданичка власт према Србима.
Petak 06.01.2012. 12:42
Kandiduj se za predsednika drzave...sad znam da moj glas ide tebi...inace 10 godina ne izlazim na tu lakrdiju....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online