Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Utorak 19.06.2012.
10:36 >> 13:04h
Blic, aa.com.tr A

Brnjak: Bačene dve bombe, povređena dva vojnika

Nepoznate osobe rano jutros (oko četiri sata) dva puta su ručnim bombama gađale administrativni prelaz Brnjak na severu Kosova i tom prilikom je jedna od bombi eksplodirala, a druga nije. Kako "Blic" saznaje, bombe su srpske proizvodnje, M75. Prema prvim nezvaničnim informacijama, tom prilikom su povređena dva vojnika, koji su van životne opasnosti.

Bačene bombe su navodno srpske proizvodnje, M75

Ministar unutrašnjih poslova samoproklamovanog Kosova Bajram Redžepi potvrdio je za agenciju Anadolija da je izvršen napad na granični prelaz Brnjak na severu Kosova.

"Bačene su dve ručne granate od kojih je jedna eksplodirala u porti 31 na prelazu Brnjak. Dve osobe su povređene, najverovatnije pripadnici snaga Kfor-a. Trenutno nemamo više informacija", izjavio je Redžepi za AA.


Vojnici francuskog kontingenta Kfora držali su u blokadi putni pravac Kosovska Mitrovica - Ribariće za vreme dok je bomba uklonjena i uništena kontrolisanom eksplozijom. Pošto su obavili uviđaj i uklonili delove eksplozivnih naprava, pripadnici Kfora i Euleksa pustili su saobraćaj na magistralni put od mesta Banje ka administrativnom prelazu Brnjak i dalje, prema Ribariću.

U koloni koja se stvorila dok je put bio zatvoren, bilo je nekoliko desetina vozila. Posle zatvaranja alternativnog puta u mestu Banje u subotu, pored prelaza Brnjak Srbi koriste druge alternativne puteve jer, kako su rekli novinarima, dok su na prelazu kosovski carinici i pogranični policajci oni tuda neće prolaziti.
 

Pripadnici specijalizovane jedinice Kfora su uništili neeksplodiranu ručnu bombu bačenu kod prelaza Brnjak.

Na administrativnom prelazu Brnjak, koji je nakon napada zatvoren, stacionirani su pripadnici Kfora i Euleksa. Administrativni prelaz se nalazi na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, a kontrolu saobraćaja na ovom prelazu obavljaju službenici Euleksa.

U subotu je Kfor zatvorio alternativni putni pravac koji se nalazi iznad prelaza Brnjak.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.06.2012. 10:56
Izgleda da krece "partizanski" nacin oslobadjanja OKUPIRANIH teritorija (kad je Narod slab za frontalnu borbu)...... rusenje puteva-pruga- mostova - blokade Srpskog stanovnistva (citaj- GETO-a)..! A sve krece od NEMOCI Naroda i borbe za goli zivot-opstanak...! Bojim se samo ODMAZDE prema nevinima kao sto je bilo za vreme II rata .... (kazniti 100 Srba za svaku "akciju" protiv OKUPATORA..) II mogucnost je da su Albanci bili u "akciji" ne bi li izazvali " odmazdu" okupatora prema Srbima..!!
Utorak 19.06.2012. 10:53
Sanjajte veliku albaniju.Dodjite na sever pa to izjavite?Hahahahh...
Utorak 19.06.2012. 11:12
Mnogo puta do sada korišćen metod provokacije okupatora, od strane ili samog okupatora ili njihovih šiptarskih prijatelja...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online