Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 08.03.2013.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Mojih 10 godina bez Voje (7): Najnežniji otac na svetu

Lider radikala Vojislav Šešelj važi za harizmatičnog i zanimljivog političara, ali kakav je u krugu najuže porodice, onako u papučama, pitanje je na koje pokušavamo da saznamo odgovor od njegove supruge Jadranke u ekskluzivnoj ispovesti za "Vesti".

Zabrinuti za život supruga i oca: Jadranka sa sinovima
 

- Voja je veoma zanimljiv, ali ljudi zbog pogrešne medijske slike o njemu misle da je agresivan. Međutim, on je najpitomiji čovek koga poznajem i najnežniji otac koga znam. Tolerantan i beskrajno šarmantan, mada ima neobičan smisao za humor - kaže i sama se smejući i dodaje da joj baš zbog svega toga i te kako nedostaje.
 

Mihajlo je najemotivniji

- Mihajlo je najemotivniji. On ume i suzu da pusti, posebno kad je zabrinut za Vojino zdravlje. Trudi se da te suze niko ne vidi, plače krišom, sam u svojoj sobi. Voja je sinovima primer i reper ponašanja. Kad nešto procenjuju i ocenjuju, rukovode se onim: tata bi ovako, on bi ovo uradio, on bi ovo rekao - otkriva Jadranka kako odrastaju sinovi lidera radikala, trudeći se da izbegne patetiku.

Neizbežno pitanje je i o čemu Šešeljevi naslednici razgovaraju sa ocem.
- O školi i svim uobičajenim temama između dece i oca. Voja ih zasmejava i iz Haga. Ne priča o stvarima koje ih brinu i opterećuju. Klinci baš kao i ja jedva čekaju da se javi, da bi se ižalili na mene i odmah traže dozvolu da urade sve ono što sam im zabranila. Voja podržava njihove sitne hirove i tako pravi onu neophodnu ravnotežu između mene kao strogog i njega kao nežnog i popustljivog roditelja, stvarajući privid da je kod kuće. Vladimir je najuporniji u isterivanju svojih zamisli - veli smejući supruga lidera radikala i dodaje onako tiho, više za sebe, da on najviše po naravi podseća Voju.


- Nisu problematični, ali nikad nisam zadovoljna, volela bih da budu još bolji. Često im držim predavanja i grdim ih. Uvek smo živeli skromno, pa je i danas tako. Njihovi prohtevi su sitni i nemaju veze s kupovinom i novcem. Kako sam trenutno sama i ne zarađujem, a izgubila sam pravo na Vojinu platu koju sam primala, živimo od finansijske pomoć Srpske radikalne stranke.

Hag nije luks hotel

- Priče o haškom zatvoru kao o luks hotelu su glupost. Tamo nema komfora. To je zatvor kao i svaki drugi. Pritvorenici imaju elementarne uslove za život, toplu vodu, ali im je kupatilo zajedničko, stotinak metara od soba. Zdravstvena zaštita im je veoma loša. Voja je mesecima imao problem sa bruhom, lekarska komisija je utvrdila da mora da se operiše, ali na operaciju je čekao šest meseci - opisuje Jadranka zatvorski život srpskih sužnjeva u Ševeningenu.

Primetno je da Jadranka i pored drame koju preživaljava deluje pribrano i smireno.
- Moja porodica je u teškoj situaciji, ali ne volimo sažaljenje i patetiku. Verujemo u srećan kraj, pa se tako i ponašamo - kaže Jadranka otkrivajući da je motor pokretač njihove porodice, bez obzira na "privremeno" decenijsko odsustvo, ipak lider radikala Vojislava Šešelj.


Izbori 2008. godine radikalima su doneli pobedu, ali ne i ulazak u vladu, a krajem leta, baš kad je lider radikala vodio još jednu bitku s Tribunalom, Srpska radikalna stranka se pocepala.


- Zna se ko je koga koga izdao i nema potrebe da se podsećam na taj mračni period naše prošlosti. Sve će se jednog dana, koji nije daleko, saznati, ko je vera, a ko nevera - kaže u dahu Šešeljeva supruga, ne pokušavajući da sakrije gorčinu. - Nikad neću da oprostim Nikoliću što je objavio stenograme razgovora sa Vojom jer je to uradio s namerom kako bi mu Hag prekinuo svaki kontakt sa svetom. Nikolić je bio šef tima za odbranu i tačno je znao koje će posledice da izazove objavljivanje sadržaja tih razgovora. To govori o Nikoliću koliko se moralno srozao - kaže Jadranka i ističe da je odmah posle toga Tribunal uskratio Šešelju posete.


- Ne želim da učestvujem u priči svedenoj na kič politiku jer svi znaju šta je suština razlaza. Malo više časti ne bi bilo naodmet Nikoliću, ali krenuo je svojim putem, pa je za ono što je uradio i nagrađen je - smatra supruga predsednika Srpske radikalne stranke.

POVEZANE VESTI

Petak 08.03.2013. 14:32
СРБИЈА ЧЕКА ШЕШЕЉА !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online