Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 29.03.2013.
13:57
RTS A

Državni vrh "sastančio" o Kosovu

U Predsedništvu Srbije održan je sastanak državnog vrha posvećen dijalogu Beograda i Prištine. Delegacija Srbije koja će otići 2. aprila u Brisel na novu rundu razgovora, biće poznata u ponedeljak.

Ivica Dačić dolazi na sastanak
 

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić rekao je da se Srbija nalazi u izuzetno teškoj situaciji u pogledu dijaloga sa Prištinom u Briselu i da će državni vrh do ponedeljka biti u stalnom zasedanju.

"Srbija će se posle pregovora 2. aprila u Briselu, bez obzira na rezultat dijaloga, suočiti sa izuzetno teškim posledicma", rekao je Đurić novinarima posle sastanka državnog vrha.

Ide li Vučić u Brisel?

 

Aleksandar Vučić

O tome da li ide u Brisel, Aleksandar Vučić odlučiće posle konsultacija sa predsednikom i premijerom, rečeno je RTS-u u njegovom kabinetu. Ukoliko se postigne dogovor da Vučić treba da putuje u Brisel, on će insistirati da se na sastanku pojave predstavnici Velike Britanije ili Nemačke Vilijam Hejg i Gvido Vestervele. Reč je o odlučujućim akterima kada je reč o Kosovu, i to bi bila vrsta garancije da će kompromis biti postignut, saznaje RTS.

 

Premijer Dačić rekao da je Vučić i do sada učestvovao u pregovorima, i da nijedna odluka nije doneta bez konsultacija sa njim.

 

"Odluke ćemo doneti ili zajedno ili nikako, jer ovo nije nikakva lična ili pojedinačna stvar, na zavisi samo naša lična budućnost, već države, naroda i možda i budućih pokolenja", ukazao je premijer Srbije.

On je ocenio da situacija nije ništa lakša nego u periodu pred pregovore u Dejtonu i Rambujeu i istakao da će zato državni vrh biti u neprestanom zasedanju. Savetnik predsednika je rekao da će u ponedeljak biti određen sastav srpske delegacije za pregovore 2. aprila i da će politička odgovornost biti podeljena između svih činilaca.

Na sastanku državnog vrha u zgradi Predsedništva bili su premijer Ivica Dačić, prvi potpredsenik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić i šef srpske diplomatije Ivan Mrkić. Na sastanku državnog vrha 25. marta definisano je devet kriterijuma na osnovu kojih srpski pregovarački tim treba da odluči da li je prihvatljivo ono što kao predlog bude izneto u Briselu 2. aprila.

Premijer Dačić juče je u Skupštini rekao da nijedna odluka o Kosovu neće biti doneta bez saglasnosti prvog potpredsednika Vlade.

POVEZANE VESTI

Petak 29.03.2013. 15:17
Ма ви сте само формално ту, него други одлучује, без да се ви ишта питате, осим кад вам нешто није јасно! Који сте ви банана врх! Пародија! Склоните се и оставите онима којима имају снаге и храбрости да се супроставе белосветским фашистима!
Petak 29.03.2013. 19:57
Kosovo je Srbija. Vrati cemo se , zivi bili pa videli. Siptari nisu ni postojali dok smo mi vekovima bili tamo. I to je neoboriva istorijska cinjenica. I ko pokusa da falsifikuje istoriju vrati ce mu se o glavi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online