Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 30.07.2013.
17:11 >> 22:35h
vestionline, Beta A

Dačić hoće da izbaci Dinkića iz Vlade

Premijer Srbije Ivica Dačić predložio je danas da ministar finansija Mlađan Dinkić ne bude više u Vlade Srbije. On je pozvao Srpsku naprednu stranku da podrži njegov predlog, a ukoliko ne dođe do dogovora, Dačić je istakao da se raspišu izbori ili da se formira neka nova koalicija bez SPS-a.

Pozvao SNS da nastave da rade zajedno: Ivica Dačić

Dačić je pozvao Srpsku naprednu stranku da nastave zajedno da rade u Vladi Srbije bez obzira što, kako je naveo, nisu imali potpuno iste stavove o rekonstrukciji Vlade.

"Ako Srpska napredna stranka to ne prihvati jedino rešenje je da idemo na izbore ili da se formira neka nova koalicija bez Socijalističke partije Srbije. Na primer, Srpske narpedne stranke, Demokratske stranke ili bilo koga", rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

Funkcioner Srpske napredne stranka (SNS) Zoran Babić izjavio je da će ta partija sutra doneti odluku o predlogu Dačića.

Babić je za agenciju Beta rekao da ne želi da prejudicira odluku stranke i da će

ona biti saopštena posle zasedanja najviših stranačkih organa.

"Za nas je bilo prihvatljivo da nastavimo da radimo i u ovom formatu naravno sa redefinisanjem ciljeva, a sutra ćemo doneti konačnu odluku o predlogu Ivice Dačića", rekao je Babić.  

Dačić doneo odluku u dogovoru sa SNS-om

Predsednik Transparentnosti Srbija Vladimir Goati ocenio je danas da je Dačić odluku o doneo u dogovoru sa SNS-om. "URS je obavio svoje kao u filmu 'Ona je igrala samo jedno leto'. Prestala je potreba za URS-om i lepo su im pokazali vrata", rekao je Goati.

LSV za Dinkićevu smenu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozdravila je predlog premijera Ivice Dačića da Mlađan Dinkić više ne bude ministar finansija i privrede.
"Nadamo se da će novi ljudi na čelu tih resora utvrditi šta se sve događalo sa finansijama ove zemlje u poslednjih 13 godina", navodi se u saopštenju Biroa za informisanje LSV. 

Ta stranka je ocenila da građani imaju pravo da znaju "koliko ih tačno košta Dinkićevo ekspertsko upravljanje njihovim novcem duže od decenije".
"Odvajanje Dinkića od finansija ove zemlje i odlazak večitog ministra u opoziciju, bio bi sigurno korak u dobrom pravcu za oporavak Srbije i izlazak iz krize", smatra LSV.
 

Beogradski mediji ranije su naveli da se od Dinkića navodno, u okviru rekonstrukcije, tražilo da napusti mesta i u Ministarstvu ekonomije i Mininistarstvu finansija.

S druge strane, Dinkić traži da bude potpredsednik vlade zadužen za investicije uz ministarstvo saobraćaja, turizima, telekomunikacija i informatičkog društva. A da, i da URS ima mesto glavnog pregovarača sa EU.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Utorak 30.07.2013. 17:19
Ne sekiram se ja ni za jednog od vas. Vi ste se dobro obezbedili. Rokade koje pravite za Srbiju su presipanje iz supljeg u prazno! Da je srece, svima da vidimo ledja! Staro drustvo - nova vlada - stara politika - novo gubitnistvo !!!
Utorak 30.07.2013. 17:20
уф... омануо сам... изгледа да је снс испунио домаћи задатак и да ммф има нове "миљенике" у србистану... што се монгола тиче - затвор је најмање што заслужује....
Utorak 30.07.2013. 17:21
Kako se bore oko financija ?? Baš me interesuje ko će da ga zamjeni !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online