Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 21.02.2014.
12:20 >> 15:36h
Vestionline, Beta A

Potpisan sporazum, biće izbora

Lideri ukrajinske opozicije i predsednik Viktor Janukovič potpisali su u Kijevu sporazum o smirivanju krize u zemlji, javljaju svetski mediji. Janukovič je ranije danas objavio je da je postignut sporazum o smirivanju krize sa opozicijom i predstavnicima EU i rekao da će biti održani prevremeni predsednički izbore, formirana vlada nacionalnog jedinstva i sprovedena ustavna reforma.

Janukovič obećao i sprovođenje ustavnih reformi kojima će se smanjiti ovlašećanja predsednika, što je bio jedan od ključnih zahteva demonstranata
 

Janukovič je obećao i sprovođenje ustavnih reformi kojima će se smanjiti ovlašećanja predsednika, što je bio jedan od ključnih zahteva demonstranata.

"Pokrećem proceduru povratka na Ustav iz 2004", što umanjuje ovlašćenja predsednika u korist vlade i parlamenta, kao i osnivanje "vlade nacionalnog jedinstva".

Opozicija je, međutim, zatražila da sadašnji ministar unutrašnjih poslova Vitalij Zaharčenko ne bude u prelaznoj vladi, a da generalni tužilac Viktor Pšonka bude smenjen, rekao je nešto ranije jedan od glavnih lidera opozicije Oleg Tjagnibok.

Sporazum je potpisan nakon tromesečnih demonstracija koje su ove nedelje eskalirale u

Pročitajte i:

* Mig sa zapada za rušenje Ukrajine: Šta košta, neka košta!
* "U Ukrajini izgleda počeo građanski rat"

žestoke sukobe policije i demonstranata u kojima je od utorka poginulo između 77 i 101 osoba, a na stotine povređeno.

Evropska unija odlučila je u četvrtak da hitno uvede sankcije odgovornima za nasilje u Ukrajini, između ostalog, zamrzavanjem imovine i zabranom izdavanja viza, i poručila da najodogvornijeg za sadašnju situaciju smatra Janukoviča.

Kako navode svetski mediji, danas je na ulicama Kijeva relativno mirno

POVEZANE VESTI

Petak 21.02.2014. 12:45
Opozicija nece prihvatiti izbore,jer znaju da ce izgubiti izbore.Jedini put da zauzmu vlas je ovaj,nasilan...znaci rat je neizbezan.Janukovic je "popustio ",samo pokazuje ko je demokrat a ko nasilan.Opozicija zajedno sa zapadom nacice se u mat poziciji.
Petak 21.02.2014. 13:02
Тако је то када државу воде неспособни политичари.Прва грешка је била обелодањивање да Украјина неће у ЕУ.То је требала бити тајна.Друга грешка је што нису у старту растурили демонстранте јер нису добили дозволу за одржавање.Јанукович попушта пред захтевима мањине-опозиције што даје за право свим будућим опозиционим странкама да на овакав начин руше власт.
Petak 21.02.2014. 13:48
Sto se brinete oko ukrajine? Imamo mi nase probleme.ove izdajnike koji ce sve da prodaju i uniste, ni voda nece biti nasa ako nastave da vladaju..jbo janukovica i ong kretena klicka, brinem se samo za Srbiju...penzioneri su zlo, glasaju vepra crvenog...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online