Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 22.03.2014.
12:01
B. Đokić - Vesti A

Šef BIA garant za Šarića

Najtraženiji begunac Balkana Darko Šarić sam je ponudio predaju preko svog advokata Radoslava Baćevića, a nikakve akcije BIA ili CIA nisu u toj odluci imale udela, saznaju "Vesti" iz visokopozicioniranih izvora u srpskim službama bezbednosti. Šarić se predao bezbednosnim službama u inostranstvu dve nedelje pre nego što je stigao u Beograd, ali je izručenje odloženo jer su se čekali rezultati DNK analize da bi se sa sigurnošću utvrdio njegov identitet.

Otvorena vrata kabineta: Aleksandar Đorđević

- Šarić je umesto advokata Zdenka Tomanovića angažovao advokata Radoslava Baćevića koji je dobar poznanik sa Aleksandrom Đorđevićem, sadašnjim šefom BIA i bivšim advokatom. Čim je dobio punomoćje, Baćević je otišao u Đorđevićev kabinet u Institutu bezbednosti na Banjici i rekao da Šarić želi da se preda. Tada su počeli pregovari o detaljima predaje jer se Šarić brinuo za bezbednost - objašnjava izvor "Vesti".


Naime, kako su Vesti već pisale, još početkom 2010. godine Šarić je želeo da se preda i preko prijatelja Dragana Dudića Frica kontaktirao je srpske pravosudne organe. Međutim, čim se Dudić vratio s prvog razgovora iz Srbije u Crnu Goru, ubijen je u Kotoru. Tada je prekinuta svaka komunikacija.


- Kako bi potvrdili njegov identitet, poslati su uzorci Šarićevog DNK na proveru. Međutim, iako se mislilo da će se to završiti pred izbore, rezultati su sticajem okolnosti bili gotovi 16. marta oko podne, na sam dan izbora. Tada je u vrhu vlasti razmatrano da li da se odmah objavi kako je Šarić uhapšen, ali se odustalo kako bi se izbegla nagađanja da je predaja planirana na dan izbora. Dva dana kasnije, Šarić je bio u Beogradu - dodaje izvor "Vesti".
 

SAD zanimaju političke veze

Darko Šarić

Ambasador SAD u Srbiji Majkli Kirbi izjavio je da je potrebno proveriti da li postoje veze između njega i ljudi iz Vlade Srbije.


- Ovde se nagađalo da postoji veza organizovanog kriminala i vlade. Ne znam da li je to i dalje slučaj, ali vredi istražiti. Ako je to tako, onda je treba prekinuti - rekao je Kirbi.


Tužilac Miljko Radisavljević tvrdi da tužilaštvu nisu dostavljeni diskovi sa snimcima susreta Šarića i političara.

Na pitanje zašto je Šarić sada odlučio da se preda, naš izvor dodaje da mu je verovatno bilo dosta skrivanja i života u strahu, a i da zaprećena kazna za ono što ga optužuju nije drastična, već maksimalno 15 godina zatvora.

Pročitajte još:

Konačno pred licem pravde: Darko Šarić

* Šarić kroji srpsku vladu

* I Miša Banana hoće da se preda

* Šarića čuvali u Švajcarskoj?

* Odmotava se klupko Šarićevih saradnika

* "Vučić jedini znao za podatke BIA o Šariću"

POVEZANE VESTI

Subota 22.03.2014. 14:13
Sa ovim sefom BIA-e ce se sigurno dogovoriti. Poznajem ovog Djordjevica iz Cacka iz kladionice Brazil jos od 1998g. Tada je on, nas nekoliko, zastupao u tuzbi protiv lutrije srbije koja nam nije isplatila regularne dobitke na njihovoj (privremenoj) kladionici za SP u fudbalu '98g. Dobici su bili od 7700-20000DM.Plasman Paragvaja i ispadanje Spanije su trebali da nam donesu kintu.Na kraju smo dobili po 10% od dobitka a ostalo je podelio ovaj Djordjevic sa Arkanom..duga prica za post ali nek zna da pamtimo! Bilo je kontakata i sa Arkanom. Povezuje ih sve Sluzba koja jase srbistan vec 70god. Ovaj je kao i skoro svi advokati..lazov i jako pokvaren covek. Tesko srbistanu kad ga takva Sluzba brani
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online