Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
37
Petak 20.06.2014.
06:48
Z. Marjanović - Vesti A

"Dočekaću Šešelja s pečenim ovnom!"

"Nisam siguran da će sud u Hagu prihvatiti uslove Vojislava Šešelja, a ako se to desi pešice ću otići do Surčina da ga dočekam", obećava ratni vojni invalid Ilija Mikić (71) iz Klatičeva kod Gornjeg Milanovca.

Ilija Mikić: Ponuda Šešelju iz Haga je odraz njihove nemoći i u neku ruku priznanje njegove pobede
 

Nije prvi put da obećavate pešačenje do Beograda?
- Da, isto sam najavio i 4. aprila 2011. uoči očekivane presude Šešelju. Tada sam obećao i da ću mu doneti pečenog ovna, tako će biti i sada, iako sam u međuvremenu i ja, kao i Šešelj, ozbiljno oboleo.


Ali imate snage za put u Beograd?
- Naravno, eto mene s pečenim ovnom na ramenu i šajkačom na glavi koju su kroz ratove nosili i moji dedovi. Tako se dočekuju pobednici kakav je Šešelj. Nikoga i ničega se ne plašim jer ja, Ilija Mikić, nisam kokoška koja preleće iz jednog u drugo jato zarad nekoliko zrna pšenice.

Mislite li da će sud u Hagu prihvatiti Šešeljeve uslove?
- Očigledno je da je Haški tribunal u velikom problemu. Ponuda Šešelju je odraz njihove nemoći i u neku ruku priznanje njegove pobede. Ipak, mislim ipak da neće prihvatiti njegove uslove.

Neki se plaše Šešeljevog povratka?
- Da, mnogi se plaše njegove priče o tome šta se sve dešavalo iza zatvorskih zidina u Hagu, kako su se ponašali optuženici, svedoci, kako je skončao Milošević, a kako drugi zatovorenici koji su umrli u Hagu, o odnosu srpskih vlasti i o raznim drugim stvarima.

Kako će reagovati Tomislav Nikolić?
- Ne znam da li se Toma plaši Šešeljevog povratka, ali sam bio prisutan kada se na Bibliji zakleo Šešelju na vernost.

Može li Šešeljeva sloboda uticati na političku scenu u Srbiji?
- Iskreno, mislim da ne može, ne barem u početku. Sve zavisi od toga kako će građani doživeti ono što će on ispričati o dešavanjima u Hagu.

POVEZANE VESTI

Petak 20.06.2014. 07:51
Opasan starac svaka cast
Petak 20.06.2014. 07:25
Cesto se pricalo o Seseljevoj slobodi koja jos nije izasla u djelo ali, o cemu se prica il je bilo ili ce biti.A ti Iljo spremi razanj i dobre opanke za put.Sigurno neces biti sam.
Petak 20.06.2014. 08:02
Ilijina sajkaca je sajkaca njegovih dedova pod kojom su ratovali i pod kojom je i Ilija ratovao kao dobrovoljac, Kao srpski dobrovoljac, a ne Seseljev! Sajkaca je u ovakvom stanju jer je izjedena znojem tri generacije ratnika Mikica. Rekao je Ilija jos mnogo toga, ali zbog ogrnicenog prostora nije moglo da stane u objavljeni intervju.Pozdrav svim citaocima Vesti od autora intrvjua!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online