Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 13.09.2014.
05:14
D. Dekić - Vesti A

Premijer jači i od crkve

Popularnost srpskog premijera Aleksandra Vučića veća je od one koju u narodu ima Srpska pravoslavna crkva - neočekivani je ishod istraživanja javnog mnjenja koje je pokazalo i da predsednik Srbije Tomislav Nikolić ima dvostruko manji rejting od premijera.

Ne može mi niko ništa: Aleksandar Vučić
 

Prema istraživanju agencije Faktor plus rađenom za list "Politika", Vučiću bi u slučaju da su predsednički izbori sutra glas dalo 58 odsto građana, dok bi u slučaju da se on ne kandiduje za Nikolića glasalo 27 odsto. Rad aktuelnog predsednika države tokom njegovog dvogodišnjeg mandata negativno je ocenilo čak 45 odsto ispitanih.


Stanislava Pak Stanković, savetnica za medije šefa države smatra da to istraživanje nije relevantno.
 

Rejting prema potrebi

Etnolog Dragomir Antonić smatra da je bespredmetno komentarisati ogromnu popularnost premijera, navodno veću i od onog koji ima crkva.
- Istraživanja i ankete se naručuju onda kad to nekome odgovara i puštaju kad mu treba da bi se zaluđivao narod - prokomentarisao je Antonić za "Vesti".

- Kad se to radi profesionalno, negativno izjašnjavanje se deli na potpuno i delimično negativno. U ukupnom zbiru 46 odsto ispitanika je zadovoljno radom predsednika. Vučićev rejting je očekivan s obzirom na njegovu popularnost, a da je istraživanje urađeno s nekom profesionalnijom agencijom, pokazalo bi još bolji rezultat za Vučića. O Nikoliću da i ne govorim - kazala je Pak Stanković za naš list.


Ovakav skor Vučića i Nikolića, prema oceni istraživača javnog mnjenja Miroslava Šutića, nije za čuđenje jer je Vučić, kako kaže, inicijativu preuzeo na svim poljima u društvu.


- Taj spisak premijerovih velikih uspeha još uvek funkcioniše i kumulativni efekat i dalje raste - kaže Šutić za "Vesti".


On objašnjava da je takva situacija vidljiva već godinu i po dana, koliko je i Tomislav Nikolić u drugom planu.


- Nikolić je u trci za predsednika države pobedio ne na osnovu svog, već rejtinga naprednjaka koji je potom otišao Vučiću. Nikolić popularnost i poverenje kod građana bazira na ličnom autoritetu. Pri tom se nije pokazao naročito na čelnoj državnoj funkciji, pa je išlo dosta medijskih naslova koji mu ne idu u prilog, što mu je snizilo ukupni, ali i rejting među naprednjacima - zaključio je Šutić.
 

Dvojka za Tomu

Ispitanici u ovom istraživanju bili su prilično strogi u oceni rada predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Pokazalo se da je 27 odsto ispitanih je delimično, a 19 odsto potpuno zadovoljno, dok 52 odsto nije zadovoljno Načinom na koji se Nikolić odnosi prema najvažnijim spoljnopolitičkim pitanjima nije zadovoljio 52 odsto anketiranih, 28 odsto njih je povremeno zadovoljno, a 16 odsto jeste.

POVEZANE VESTI

Subota 13.09.2014. 07:14
Spinovanje i botovanje, narcisoidne psihopate se hrane time.
Subota 13.09.2014. 08:36
JADNA JE SRBIJA KADA OVAKVI LIKOVI SU ISPRED PRAVOSLAVLJA. STO SE TICE IZBORA NEMOJ DA VAS LAZU. KO IMA I MALO ZDRAVOG RAZUMA ZNA DA SE TAMO I NE BROJE GLASOVI . NEGO SE REZULTATI NAMESTE KAKO EU I NATOU ODGOVARA. MA NIJE VALJDA DA 200 GODINA U AMERICI NIKO NIJE POKUSAO DA IZABERE NEKOG DRUGOG OSIM DEMONKRATA I REPUBLJIKANACA. TOJE SARENA LAZA NOVOG PORETKA ZA NARODE SVETA.
Subota 13.09.2014. 07:04
Neprijatelji su svudje.............UPOZORENJE............SETITE SE OLOSA GLIBAVOGA KOJI POSTAVLJAJU LOKATORE PO SRBIJI............Sve dok se SRBSKI BALKAN TEMELJNO NE OCISTI OD SLJAMA.............NAMA BITI BOLJE NECE............ + VOJO TEBE SRBI MOLE SPASI NAS I UNISTI IZRODE +
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online