Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 16.01.2015.
08:11
Ž. Marković - Vesti A

Izetbegović pravio liste za likvidaciju

Potpredsednik Federacije BiH Mirsad Kebo juče ujutro je po kuriru poslao Tužilaštvu BiH dodatnih 500 stranica dokumentacije koja se odnosi na delovanje paradržavnih obaveštajnih formacija i finansijske malverzacije. Istovremeno, Kebo je tražio odgovornost Bakira Izetbegovića, ratnog šefa kabineta predsednika Predsedništva BiH.

Vesti
Pokrenuo lavinu: Mirsad Kebo
 

Prema saznanjima "Vesti", u obimnoj dokumentaciji koju je Kebo dostavio tužilaštvu nalaze se akti koji dodatno kompromituju Šefika Džaferovića, visokog funkcionera SDA, a tu su i papiri koji duboko zadiru u unutarbošnjačke odnose tokom rata.

- Kebo je dostavio nekoliko dokumenata čiji su autori agenti AID, bošnjačke ratne obaveštajne službe. Među tim papirima nalaze čak i spiskovi za likvidaciju pojedinih bošnjačkih zvaničnika koji su se tokom rata usudili da se suprotstave politici i delovanju Alije Izetbegovića i onih koji su ga podržavali - kaže izvor "Vesti" koji je imao uvid u dokumentaciju.

Mirsad Kebo je juče potvrdio i da je dobio poziv Tužilaštva BiH da se 21. januara javi ovoj pravosudnoj instituciji u svojstvu svedoka radi utvrđivanja eventualne odgovornosti Sakiba Mahmuljina, Šefika Džaferovića i drugih osoba u vezi s ratnim zločinima nad srpskim civilima u Vozući. On je rekao da je dobio zvaničan dopis tužilaštva i da će se odazvati pozivu, te da je u dopisu navedeno da će, ukoliko se ne odazove, biti prinudno doveden ili kažnjen sa 5.000 KM.

- Ukoliko ne budem imao novca, uzeću od Bakira Izetbegovića, on ima sigurno - rekao je Kebo i napomenuo da će dokumentacija koju je dostavio Tužilaštvu BiH otvoriti najveću aferu u postdejtonskoj BiH i ocenio da će optuženi sada "praviti montaže i dizati borce" protiv njega.

Podsetimo, Kebo je obelodanio dokumente koji žestoko kompromituju Šefika Džaferovića i ratnog komandanta trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakiba Mahmuljina. Kako se navodi u ranije predatoj dokumentaciji, njih dvojica su znali za ubistva srpskih civila u Vozući koje su počinili pripadnici odreda El Mudžahedin, ali to nisu prijavili, o čemu su "Vesti" pisale u jučerašnjem broju.

Mahmuljin na čelu mudžahedina

Mahmuljin je, prilikom napada na Vozuću kod Zavidovića, direktno komandovao odredom El Mudžahedin, čiji su pripadnici ubili zarobljene Srbe i nekima od njih odsekli glave, objavio je juče "Glas Srpske" pozivajući se na deo dokumentacije koju je Kebo dostavio tužilaštvu. List je objavio naredbu za napad u operaciji kodnog naziva F-95 iz avgusta 1995. koja dokazuje da su mudžahedini bili sastavni deo takozvane Armije BiH. U njoj je Mahmuljin naveo detalje sadejstva s odredom El Mudžahedin, nad kojim je u toj operaciji preuzeo direktnu komandu.

POVEZANE VESTI

Petak 16.01.2015. 10:59
Изметбеговић, тућман и ја слободан смо сви били титова школа. Шта ги нама био проблем да потепамо иљаде људи само да нама буде добро. Мисмо се волели и све договарали а ратовали су други занас НАША деца нису. Ја СЛОБОДАН сам нарочито био слаб на ТУЋМАНА па сам му дао државу а онда сам дао и једну на Шипптари. Американци нисам воло њима сам моро дам НАТО базе јер сам радео за њих.
Petak 16.01.2015. 11:08
Kad doticni Srbin Poturcenjak bude zvao npr. barem Miroslav onda cu da povjerujem bar u 1/10 ovoga sto se pumpa javnost. 1995=1875 Nakaza od drzave sto ima grb isprekidanog filma a vozila nose registarske oznake kriznog regiona kao u Palestini i Pojasu Gaze = JESTE I BICE TAMNICA SRPSKOG NARODA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online