Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 02.05.2016.
08:15
J. L. Petković - Vesti A

Vučiću, priznaj krađu!

Srpska napredna stranka ne može određivati rezultate izbora u Srbiji. Rezultati izbora su onakvi kako su građani Srbije glasali u nedelju, 24. aprila. Cela Srbija zna da su sve velike opozicione liste ušle u Narodnu skupštinu, kaže u intervjuu za "Vesti" Boško Obradović, lider Dveri.

Tanjug
Boško Obradović, lider "Dveri"

x Tražite ostavke čelnika Republičke izborne komisije Dejana Đurđevića i Miladina Kovačevića?

- Otkrili smo izbornu krađu, tražimo ostavke Miladina Kovačevića, direktora Zavoda za statistiku i Dejana Đurđevića, predsednika Republičke izborne komisije. Četiri dana je trajalo brojanje glasova za manje od dva odsto biračkog tela, da bi se našao način izborne krađe kojim bi se neka od izbornih listi opozicije spustila ispod cenzusa. I da bi ti ukradeni mandati pripali Srpskoj naprednoj stranci. To jednostavno neće moći da prođe.

Odbrana izborne volje građana

Izlazimo na ponovljene izbore u sredu, 4. maja, da ih pobedimo i da odbranimo izbornu volju građana Srbije. Da im pokažemo da 2016. godine niko ne može da se bavi krađom izbora, poručuje Obradović.

x Međunarodne organizacije prate izbore u Srbiji. Da li ste pričali sa njima o ovome što govorite?

- Tek su najavljeni sastanci sa predstavnicima međunarodnih organizacija koje prate izbore. Sa onima sa Zapada, ali i sa onima sa Istoka. Mi ćemo ih detaljno upoznati sa svim izbornim manipulacijama, prekrajanjem volje građana, i očekujem da će oni reagovati i da neće dozvoliti da se ovde glumi izborni proces, a da se zapravo kradu glasovi.

x Pozvali ste građane da na mirne proteste. Šta ako vlast ne pristane na to što tražite?

- Iz toga vidite da smo mi faktor mira i stabilnosti, a ne faktor destabilizacije ove države. Prešli smo preko neviđene izborne krađe. Najavili smo podnošenje krivičnih prijava, moraće da odgovara onaj ko je pokrao izbore. Na prvom mestu to je predsednik RIK-a, a onda i direktor Zavoda za statistiku, kao i svi drugi koji su učestvovali u lancu izborne krađe, posebno na Kosovu i Metohiji, gde su najdrastičniji primeri. U duhu ovih hrišćanskih praznika pozvali smo Aleksandra Vučića da bude čovek, da bude Srbin, da bude hrišćanin, da bude demokrata i da izađe na Vaskrs i kaže šta su pravi rezultati izbora, a ne da ih krade.

x Za nekoliko dana će na 15 biračkih mesta biti ponovljeni izbori, šta poručujete građanima?

- Najvažnije je da odbranimo izbornu volju građana, izraženu 24. maja, da 4. maja glasamo za liste opozicije. Duboko sam uveren da zajedničkim snagama na tim izborima možemo da pobedimo Srpsku naprednu stranku i da to bude početak jedne nove političke ere u kojoj naprednjaci više neće moći da rade sve što im padne na pamet.

Stop javašluku naprednjaka

- Verujem da će opozicija u budućem sazivu Skupštine Srbije biti snažan faktor. Verujem i da ćemo zaustaviti sve ono što Srpska napredna stranka radi na štetu svih građana Srbije - ubeđen je Obradović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.05.2016. 08:44
Verujem da se sve ovo radi da bi Vučić imao 2/3 većinu za promenu Ustava . Dveri i DSS su protiv promene Ustava i javno se ne odrču Kosova . Uostalom kako će izgledati skupština odlučiće Amerićki ambasador Skot i tu nema pogađanja .
Ponedeljak 02.05.2016. 09:17
Odavno je Srbija pod okupacijom . To što niko ne priča javno o tome je normalno jer Srbijom vladaju marionete i špijuni najgore vrste . SVE su uradili da Kosovo bude izgubljeno i samo nedostaje zvanično priznanje i na tome se sada radi . Ako se promeni USTAV sledeća je Vojvodina i potpuni nestanak Srbije . Kome pričati ? Onima koji veličaju Vučića ili Šešelja ? Šešelj je pušten iz Haga da zapečati sudbinu Srbije kakva bolest kaka vak on jednostavno ima zadatak da pomogne Vučiću u razbijanju Srbije .
Ponedeljak 02.05.2016. 12:57
Spobode bez obraza i časti bi da odlučuju o sudbini cele Srbije. Pošto poto u fotelju ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online