Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.07.2016.
08:15
A. Vučićević - Vesti A

Za i protiv najteže presude (3): Jastogov rep i boca viskija

U poslednjim satima života, osuđenici na smrt, u mnogim zatvorima, imaju priliku da izaberu šta žele da pojedu za svoj poslednji obrok.

pixabay.com
Ubica poznat kao "Vampir iz Dizeldorefa" uživao u poslednjem obroku

Porodice mnogih žrtava stravičnih zločina ne slažu se sa ovom zatvorskom praksom, smatrajući da takvi osuđenici nisu zaslužili ni to malo zadovoljstvo na kraju svog života. Podaci o poslednjim obrocima mnogih osuđenika pokazuju široku lepezu najrazličitijih jela, slatkiša i pića.

Poznati zločinac Piter Kurten, poznatiji kao Vampir iz Diseldorfa, ubio je devetoro ljudi, a sedmoro pokušao. Za svoj poslednji obrok odabrao je pomfrit, bečku šniclu i čašu belog vina. Stražari kažu da je uživao u obroku, pa je tražio i repete.

Pre nego što će primiti smrtonosnu injekciju, pljačkaš i ubica Tomas J. Graso naručio je pravi švedski sto: dve porcije mišića kuvanih na pari, dve porcije školjki s limunom, dupli čizburger iz Burger Kinga, rebarca s roštilja, dva mlečna napitka od jagode, polovinu pite od jabuka sa slatkom pavlakom, naseckane jagode i posebnu marku špageta s mesnim ćufticama "spaghetti-o-s". Ipak, njegova želja koja se tiče marke špageta nije ispoštovana, pa su njegove poslednje reči bile: "Nisam dobio spaghetti-o-s, dobio sam samo špagete i želim da mediji to znaju."

Osuđenik za višestruka ubistva Lorens Rasel Brur, koji nije pokazao ni trunku kajanja za zločine koje je počinio, odlučio je da pre odlaska na večni počinak pojede dva pržena pileća odreska sa lukom, trostruki čizburger, bogati omlet sa sirom, govedinom, paprikom i lukom, veliku činiju prženog karfiola s kečapom, odrezak s roštilja, pola vekne belog hleba, porciju fahitasa, mesnu picu, sladoled u čaši, kolač od kikirikija i pivo za kraj. Ipak, kad mu je kompletna porudžbina doneta, Brur je odbio da jede jer nije gladan.

Gumene bombone

Pojedini osuđenici nisu bili mnogo gladni, pa je Timoti Mekvej koji je u bombaškom napadu ubio 168 ljudi na onaj svet otišao s dve kugle sladoleda od mente s komadićima čokolade u stomaku. Slično njemu, Džerald Li Mičelm, koji je ubio čoveka, za poslednji obrok zatražio je samo svoj omiljeni slatkiš: kesu gumenih bonbona.

Bobi Vejn Vuds je zbog pedofilije i višestrukih ubistava osuđen na smrtnu kaznu, a za poslednji obrok zatražio je mnoštvo pržene hrane. Na njegovom meniju našli su se prženi pileći i svinjski odresci, pržena pileća prsa, dva hamburgera, četiri šnite hleba, porcija pomfrita i kolutića od luka, čokoladna torta i dva bokala mleka da sve to dobro zalije.

Dve velike pice, tri kugle sladoleda i 18 limenki koka kole bile su poslednji obrok za Vilijama Bonina koji je mučio i ubio 21 dečaka. Robert Alton Haris naručio je 21 pileći odrezak, dve velike pice, kesicu gumenih bombona, pakovanje šest pepsija i kutiju cigareta, nakon čega je skončao svoj život u gasnoj komori zbog ubistva dva dečaka.

Prostitucija, pljačke i ubistvo odveli su Ronija Li Gardnera do smrtne presude. Poslednje što je pojeo bio je sočan odrezak, jastogov rep, pitu od jabuka, sladoled od vanile i sok seven ap. Nakon što se dobro najeo, pogledao je celu trilogiju fima "Gospodar Prstenova". Ubica Džon Spenkelink za svoj poslednji obrok nije izabrao hranu, već samo bocu viskija, koju je iskapio, i pijan otišao u smrt.

Kad se pokvari električna stolica

Alen Li Dejvis osuđen je na smrt zbog ubistva trudne žene i dvoje dece, a pre odlaska na električnu stolicu pojeo je rep jastoga, pržene račiće, školjke i pomfrit. Poslednji obrok mu je preseo jer se električna stolica se pokvarila, pa je njegovo pogubljenje trajalo mnogo duže od očekivanog, a on je umro u najgorim mukama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online