Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.07.2017.
03:11
D. Dekić - Vesti A

Rat srpskih tabloida do istrebljenja (2): Neobavešteni ministar

Detaljnije informacije o hapšenju Anđusa zatražila su novinarska udruženja, a ministar policije Nebojša Stefanović umesto odgovora ironično je primetio da kriminalci mogu da izbegnu odgovornost za krivična dela ako se učlane u Udruženje novinara i Nezavisno udruženje novinara.

N. Durović
Novinar optužen za reketiranje: Dejan Anđus

Uzvratio je čelnik UNS-a Vladimir Radomirović primetivši da se Anđus u nastupima nije pozivao na poznanstvo sa čelnicima UNS-a i NUNS-a, već sa funkcionerima SNS-a.

- Da je bliskost vladajućoj stranci bolja zaštita od istrage nego članstvo u novinarskim udruženjima, pokazuje slučaj beogradskog gradonačelnika Siniše Malog koji nije optužen iako državni organi protiv njega godinama imaju ozbiljne dokaze u vezi sa pranjem novca i izbegavanjem plaćanja poreza - ukazao je Radomirović u izjavi za "Vesti".

Čelnik NUNS-a Slaviša Lekić je naglasio odgovornost nadležnih zbog obelodanjenih pojedinosti i snimaka hapšenja Anđusa. Dodaje da pouzdan odgovor jesu li snimci ustupljeni ili prodati može dati jedino prvi čovek MUP-a.

- Mada mi ne deluje tako, hoću da verujem da nije direktno učestvovao u toj transakciji - poručio je predsednik NUNS-a ministru policije koji je imao neverovatan odgovor da nema pojma odakle su ti snimci.

- Nisam se time bavio - kratko je prokomentarisao Stefanović.

Slučaj za pravosuđe

Stručnjak za medijsko pravo, advokat Veljko Milić, uz opasku da nije detaljno pratio sukob i hapšenja, u osvrtu na ovu ujdurmu, objašnjava za "Vesti" da se već na prvi pogled vidi i krivično i prekršajno delo.
- U slučaju Anđusa reč je o kršenju prava na pretpostavku nevinosti - ističe ovaj advokat i napominje da u višednevnim optužbama tabloidnih poslenika ima i povrede ugleda i časti, što je u domenu građanske parnice, ali, kako kaže, i elemenata za krivično delo uvreda.

Nenormalno postaje normalno

Predrag Blagojević sukob ne vidi samo na toj relaciji, već, kaže figurativno, da je reč o sukobu "raznih Kurira i Informera".

- Tu prepoznajem gomilu malih lokalnih medija, među njima i više onih onlajn kojima su pomenuti tabloidi uzor. Nažalost, mladi novinari se školuju u tom njihovom pravcu rada i nenormalne stvari u Srbiji postaju normalne, što nije dobro ni za naraštaje u našoj profesiji, ali ni za građane i državu - zaključio je Blagojević.

Miš na zapadnim krilima

- Reketaš Rodić je mnogo mali miš da bi sam napadao Vučića, iza njega stoje neki zapadni centri moći. Sada će neki reći da je ovo moja teorija zavere, ali ću vas pitati zašto Stejt department direktno uplaćuje pare reketaškom hrvatskom "Kuriru"? Zašto ne uplaćuje, na primer, "Informeru" - zapitao je Vučićević, ocenivši da iza toga ne stoje SAD, već neki zapadni centri moći.

KRAJ

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online