Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.02.2018.
00:44
A. Šišić - Vesti A

Šta nas čeka ove godine (1): Trešće se zemlja od terorizma

Veliki potop, zemljotres koji će uništiti Stari kontinent ili SAD, asteroid preti da zbriše Zemlju, vesti su na koje se više niko ne obazire. Mnoga upozorenja proroka postala su inspiracija za viceve o kometi koja vreba iza ćoška i predmet sprdnje starih i mladih. Ipak, svetski astrolozi, futurolozi i vidovnjaci usaglasili su se da će 2018. obeležiti nemiri u samoj utrobi zemlje.

EPA/Ian Langsdon
Evropa na oprezu: Opasnost vreba sa svih strana

Rus Pavel Globa tvrdi da će poplave i zemljotresi uzdrmati nacije širom planete. Niko neće biti pošteđen od gneva prirode, ali i ratobornih ekstremista, navodi i engleski medijum Kreg Hamilton Parker koji je obelodanio da će vatrene stihije harati Australijom, a bujice nadolazećih reka osetiće i Istok.

Teri i Linda Džemison, u svetu poznate kao bliznakinje vidovnjakinje, koje su upozoravale na napad 11. septembra 2001. godine u Njujorku, sada su obelodanile da ljudski rod treba da se spremi na haos. Kažu da teroristi neće sedeti skrštenih ruku i predviđaju niz ubilačkih napada od Las Vegasa preko Njujorka do Londona. Takođe alarmiraju na nekoliko opasnih uragana i megaoluja koje će ugrožavati priobalna područja.

Poznati američki futurolog Tomas Frej je bio vredan pa je napravio prognoze sve do 2030. godine. On veruje da će za nešto više od decenije poštare zameniti dronovi. Vatrogascima će takođe leteće spravice uzeti koru hleba jer će one u narednom periodu patrolirati šumama i sprečavati požare blagovremenom uzbunom. Navodi da će izumreti mnogo zanimanja poput zidara jer će se kuće mahom praviti pomoću 3D štampača. Oni će zameniti i kuvare, a u restoranima će osoblje pomoću njih samo "štampati" obroke. Crno se piše i turizmu jer će Kinezi preuzeti ovu scenu, tačnije kompanije iz ove zemlje će među prvima ući u industriju svemirskih putovanja i imaće redovnu liniju do svog "hotela u kosmosu".

Zemljani pas daruje blagostanje

Za Kineze je počela godina zemljanog psa. Stručnjaci za kineski horoskop kažu da pas simbolizuje dolazak sreće i veruju da će doneti mnogo pozitivne energije ljudima. Navode da period blagostanja traje od 16. januara 2018. do 4. februara 2019. godine. Ovaj period, vele, obeležiće duh velikodušnosti, mira, harmonije. Ljudi će, navode, biti verni, iskreni, odgovorni i usmereni ka željenom cilju. Mnogima najavljuju početak novog razdoblja u životu, ispunjenog spokojem i srećom. Za osobe rođene u znaku Psa, Pacova, Svinje i Zmije, ova će godina biti izuzetno uspešna. Oni rođeni u znaku Zeca, Bika i Majmuna pronaći će stabilnost i mogu da očekuju lepa iznenađenja. Petlovi, Tigrovi i Zmajevi će nailaziti na određene nevolje, ali svaka prepreka će im biti samo prolazna stanica ka lepšem periodu života. Koze i Konji će maksimalno uživati u narednim mesecima. Stručnjaci za kineski horoskop preporučuju im da ne propuštaju šanse koje će im se ukazati.

Radoznalost je urođena osobina. Mnogi bi želeli da zavire u budućnost, neki to i priznaju, dok drugi s prezirom gledaju na proročanstva. Usađena znatiželja donela je mnogo dobrobiti čovečanstvu, ali i mnogo patnje. Legende kažu da je svu pošast sveta pustila lepotica Pandora koja nije izdržala, a da ne zaviri u magičnu kutiju bogova. Čoveka je oduvek interesovala sutrašnjica. Ono što su mu sudbina ili bogovi odredili. Drevni vladari su verovali u zvezdočatce.

Prošlost pokazuje da su na dvorovima veliku čast imali astronomi, astrolozi, vračevi i proroci. U antičkom svetu se nije odlazilo u boj pre nego što bi se za savet upitali bogovi. U Grčkoj su glasnici svevišnjih bile proročice iz Delfa, u majanskoj civilizaciji vračevi su bili neprikosnoveni, kineske dinastije su uvažavale astrologe, dok su Vikinzi pre ukrcavanja na lađu konsultovali čitače runa...

Moderan čovek, u vrtlogu problema, uglavnom se oslanja na sopstvenu intuiciju, a rešenje za muke ponekad potraži i kod magova i proroka, koji papreno naplaćuju svoje usluge, hvaleći se da su sveznajući. Većina današnjih čitača sudbine izgubili su ugled jer je nastupilo doba kada niko nikom više ne veruje, a razna predviđanja predstavljaju izvor zabave i razonode.

Sutra - Šta nas čeka ove godine (2): Kim Džong Un pada sa vlasti?!


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online