Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 08.09.2010.
16:24 >> 23:26h
Vestionline, Agencije A

Rezolucija izmenjena, Tadić se nagodio sa Eštonovom

Predsednik Srbije Boris Tadić i šef evropske diplomatije Ketrin Ešton usaglasili su stavove da se u Rezoluciji, koja će sutra biti razmatrana na sednici Generalne skupštine UN, navede da sever Kosmeta ima poseban status, da srpski manastiri imaju eksteritorijalnost i da se započne sa pregovorima o tehničkim pitanjima, javlja Srna.

Tadić pristao na sve uslove koje je Eštonova iznela


 

Eštonova je prihvatila zahtev Tadića da EU ne postavlja uslov da Srbija prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Srna prenosi da je Eštonova prihvatila i da iskoristi uticaj da bi se ubrzao proces pridruživanja Srbije EU i da će to biti prioritet njene buduće politike u odnosu na Balkan.

Tekst zajedničke rezolucije Srbije i EU

 

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije dostavilo je generalnoj skupštini UN redefinisani predlog rezolucije o Kosmetu, koji je Srbija usaglasila sa Evropskom unijom.


Tekst Rezolucije Republike Srbije usaglašen sa EU koji je podnet Generalnoj skupštini UN glasi:


" Generalna skupština ,
a) Svesna ciljeva i principa Ujedinjenih Nacija;
b) Uzimajući u obzir njene funkcije i ovlašćenja na osnovu Povelje Ujedinjenih Nacija;
c) Podsećajući na njenu Rezoluciju 63/3 od 8. oktobra 2008. kojom se traži od Međunarodnog suda pravde da da svoje savetodavno mišljenje u vezi sa sledećim pitanjem: ''Da li je jednostrano proglašenje nezavisnosti od strane privremenih institucija samouprave na Kosovu u skladu sa međunarodnim pravom?;
d) Primivši sa uvažavanjem savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde od 22. jula 2010 o tome da li je jednostrano proglašenje nezavisnosti u skladu sa međunarodnim pravom kada je u pitanju Kosovo i nakon pažljivog razmatranja istog, uključujući i pitanja o kojima je dato mišljenje;
e) Prima k znanju sadržaj savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o tome da li je jednostrano proglađenje nezavisnosti u skladu sa međunarodnim pravom kada je u pitanju Kosovo, kao odgovor na zahev Generalne Skupštine;
f) Pozdravlja spremnost Evropske Unije da olakša proces dijaloga između strana. Proces dijaloga bi sam po sebi bio faktor mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu. Ovaj dijalog bi imao za cilj da unapredi saradnju, ostvari napredak na putu ka Evropskoj Uniji i poboljša živote ljudi".

 

Važni aneksi Rumunije i Kipra

 

Usaglašeni stav Evropske unije, koji je bio osnov za kompromis sa Srbijom o tekstu zajedničke rezolucije o Kosmetu, ni na koji način ne dovodi u pitanje politiku pet zemalja članica Unije koje nisu priznale Kosovo, niti ih obavezuje na promenu te politike, komentariše se danas u Briselu uz pozivanje na zaključke Političko-bezbednosnog komiteta EU.


"Pojedinačno, članice imaju pravo da donesu odluku o tome kakvi će biti njihovi odnosi sa Kosovom u skladu sa njihovom praksom i međunarodnim pravom", navedeno je u smernicama koje je Komitet usvojio pre dogovora Srbije i EU.


Komitet je u te zaključke, u koje je Tanjug imao uvid, uvrstio kao aneks saopštenja Rumunije i Kipra, dve od ukupno pet zemalja EU, koje ne priznaju kosovsku nezavisnost.


Rumunija smatra da je usaglašeni stav EU "u skladu sa neutralnim pristupom Evropske unije prema statusu Kosova".


Bukurešt smatra da je prioritet postizanje sporazuma sa Srbijom, iz koga će proisteći rezolucija Generalne skupštine UN, uz poštovanje evropske perspektive Srbije i njenog teritorijalnog integriteta, navodi se u saopštenju te zemlje.


Rumunija poštuje savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde, ali ponavlja da se sud nije bavio suštinom tog pitanja, odnosno legalitetom stvaranja navodne nove države.


"Zato Rumunija ne odustaje od svog stava da ne prizna jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova, koji nije u suprotnosti sa našom podrškom ekonomskom i socijalnom razvoju Kosova i blagostanju svih njegovih stanovnika".


Kipar takođe prihvata zajednički stav EU o rezoluciji o Kosovu za Generalnu skupštinu UN, uz napomenu da su ti stavovi "u skladu sa dogovorenim neutralnim stavom EU prema statusu Kosova".


Zajedničke smernice EU "ni u kom slučaju ne utiču na stav Kipra prema jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova".


Nikozija takođe ističe "da se savetodavnim mišljenjem MSP ne rešava pitanje statusa Kosova koje, zato, ostaje otvoreno".


Međunarodni sud pravde doneo je 22. jula savetodavno mišljenje da kosmetski Albanci deklaracijom o jednostranom proglašenju nezavisnosti nisu prekršili međunarodno pravo, niti rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244, kao ni pravni poredak ustanovljen u pokrajini tom rezolucijom.


Sud nije htio da se bavi političkim posledicama deklaracije, već ih je prepustio instituciji koja je tražila mišljenje - Generalnoj skupštini UN.


Misija Srbije pri UN podnela je 28. jula Generalnoj skupštini UN Rezoluciju kojom se jasno ističe da jednostrana secesija nije prihvatljiv način za rešavanje teritorijalnih pitanja i poziva na pronalaženje rešenja putem dijaloga.

Džuda: Dvosmislen kompromis

 

Britanski analitičar situacije na Zapadnom Balkanu Tim Džuda smatra da bi kompromis Srbije i EU o kosmetskoj rezoluciji dao međunarodnu podršku, pa i podstrek, nekoj vrsti pregovora Beograda i Prištine u budućnosti.


"Mislim da bi takva podrška UN i EU bila veoma značajna jer bi otvorila vrata nekoj vrsti pregovora Beograda i Prištine u budućnosti", rekao je Džuda za BBC.


On predviđa da će rezolucija, ako se Beograd i Brisel dogovore, biti "konstruktivno dvosmislena" i da će svako moći da učita u nju ono što želi.


Srbija će, prema rečima Džude, moći da tvrdi da kosmetsko pitanje nije konačno rešeno odlukom Međunarodnog suda pravde.


S druge strane, zaključio je Džuda, zemlje koje su priznale nezavisnost Kosmeta će moći da kažu da su "urazumile Beograd i da su pokrenule pregovore dveju strana o tehničkim pitanjima".

Tadić i Eštonova razgovarali su sinoć iza zatvorenih vrata dva vrata i dogovorili da Beograd i Brisel nastave dijalog o usaglašavanju stavova o rezoluciji o Kosmetu, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Srbije.

Tadić: Nađen zajednički imenitelj

Boris Tadić

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da zajednička rezolucija o Kosovu i Metohiji koju će Srbija i EU zajednički podneti Generalnoj skupštini UN ni na koji način ne sadrži priznanje nezavisnosti Kosmeta, već da, naprotiv, omogućuje dijalog za rešenje kosmetskog pitanja koje će biti potvrđeno u Savetu bezbednosti UN.


"Zajednički imenitelj koji je postignut, plod je kompromisa koji podrazumeva da je posle odluke Međunarodnog suda pravde pronađena formula kojom se otvara dijalog o budućim rešenjima, koja se poziva na Povelju UN i koja ne sadrži priznanje nezavisnosti Kosmeta ni na koji način“, rekao je Tadić.


"Do usaglašenog teksta rezolucije došli smo sa iskrenom željom da sva pitanja rešavamo u partnerskom odnosu sa EU i svim drugim važnim međunarodnim faktorima, uvereni da je to jedini način da se do rešenja zaista i dođe", naveo je Tadić, a prenosi njegova pres služba.


Tadić je podsetio da je proces usaglašavanja rezolucije sa EU počeo još 26. jula kada je bila sednica Skupštine Srbije na kojoj je i obećao razgovor sa EU, i ostalim važnim faktorima u međunarodnoj zajednici.


"Stalni kontakti sa predsednicima i premijerima pet zemalja, članica EU, koje nisu priznale nezavisnost Kosova i rad na predlogu sa predstavnicima svih drugih zemalja, doveli su do kompromisa i zajedničke rezolucije Srbije i EU koja će omogućiti dijalog za rešenje kosovskog pitanja koje će biti potvrđeno u Savetu bezbednosti UN. Od samog početka zalagali smo se za razgovore kako bi došli do rešenja za KiM još od 2005. godine i to dosledno radimo i danas", naglasio je Tadić.

Ešton: Iza rezolucije stoji 28 evropskih država


Ketrin Ešton je izjavila je da iza rezolucije o Kosovu, koju će razmatrati Generalna skupština UN, stoji "28 evropskih država".


Ešton je pozdravila saopštenje predsednika Srbije Borisa Tadića o sledećim koracima koji se tiču predloga rezolucije o savetodavnom mišljenju Međunarodnog suda pravde o Kosovu.

Ketrin Ešton

"Ova rezolucija biće predlog koji zajedno podnosi 28 država Evrope, svih 27 članica EU i Srbija", istakla je Eštonova, saopšteno je u Briselu.


Ona je navela da je EU radila zajedno sa Srbijom i da je usaglašeni tekst rezolucije rezultat "zajedničke predanosti evropskoj perspektivi Srbije".


Ešton je ocenila da je važno što će posle glasanja u Generalnoj skupštini 9. septembra moći da počne dijalog Beograda i Prištine.


"Taj dijalog biće faktor mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu", smatra Ešton.

Tadić dobio podršku Vlade

 

Predsednik Srbije Boris Tadić dobio je podršku srpske Vlade da prihvati ponudu EU i usaglasi sa Briselom tekst rezolucije o Kosmetu.

 

Vlada podržava predsednika

Na telefonskoj sednici Tadić je dobio apsolutnu podršku ministara za taj potez, a očekuje se da se o ovoj odluci Vlade u Beogradu bude obaveštena i šefica diplomatije EU Ketrin Ešton, javlja B92.

 

Srbija bi morala već tokom popodneva o izmenama teksta rezolucije obavesti i Generalnu skupštinu UN, koja bi sutra trebalo da glasa o tom dokumentu.

 

"Zajednička polazišta" EU, o kojima su u Briselu juče razgovarali Tadić i Ešton, ugrađena su u tekst preinačene srpske rezolucije, koju Misija Srbije pri UN u Njujorku treba da dostavi za sutrašnju raspravu u Generalnoj skupštini.

 

Ključna stavka u "zajedničkim polazištima", koja su uz dosta napora i izvesne dopune u aneksima, uspele da usaglase i zemlje EU koje priznaju i one koje ne priznaju nezavisnost Kosmeta, jeste ponuda EU za posredovanje i "dobre usluge" u očekivanom dijalogu Beograda i Prištine.

 

Srbija je u prvom tekstu Rezolucije predočila nužnost da počnu pregovori o svim otvorenim pitanjima vezanim za Kosmet, dakle i o statusu.

 

Prema nagodbi Beograda i Brisela sada je uneta za obe strane prihvatljiva "otvorena formulacija" da EU nudi dobre usluge za "dijalog između strana", a u cilju jačanja mira i stabilnosti regiona, kao i "napretka na putu ka EU" i boljeg života ljudi.

 

Za SAD i najjače zemlje EU bila je sporna formulacija u srpskoj rezoluciji da je neprihvatljiva jednostrana secesija kao način za rešavanje teritorijalnih pitanja i to što se poziva na rešavanje svih otvorenih pitanja.

Vlada Srbije: Zajednička Rezolucija sa EU

Vlada Srbije

Vlada Srbije predložiće Generalnoj skupštini UN rezoluciju usaglašenu sa Evropskom unijom, kojom se poziva na dijalog Beograda i Prištine, navedeno je u saopštenju srpske vlade.


Vlada Srbije donela je danas odluku da Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija predloži rezoluciju koju je Srbija usaglasila sa svih 27 zemalja Evropske unije - 22 koje su priznale nezavisnost Kosova i Metohije i sa pet koje nezavisnost nisu priznale, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije.


Ovaj dokument je kompromis koji je Srbija postigla u saradnji sa Evropskom unijom i u potpunosti je u skladu sa odlukom Narodne skupštine Republike Srbije od 26. jula 2010. godine.


Usaglašenim tekstom zatvara se proces pred Međunarodnim sudom pravde i poziva na dijalog Beograda i Prištine što je u skladu sa našim principijelnim stavom da se jedino putem pregovora može pronaći obostrano prihvatljivo rešenje pitanja Kosmeta koje će biti potvrđeno u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.


Predlogom rezolucije ni na koji način se ne priznaje nezavisnost Kosmeta.
Takođe, predlog rezolucije sadrži odredbe povelje Ujedinjenih nacija, daje mogućnost Republici Srbiji da nastavi da brani svoje legitimne i nacionalne interese na miran i diplomatski način, u saradnji sa Evropskom unijom i svim važnim međunarodnim faktorima, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Ivanović: Loše! Nojkić: Dobro!

Informacija da je oko teksta rezolucije postignut kompromis sa članicama Evropske unije (EU) zabrinjava i veoma je loša za srpski narod na Kosovu i Metohiji, izjavio je predstavnik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović.

Milan Ivanović

Ivanović, kako javlja KIM radio, smatra da je postignuti sporazum ispod donjeg praga predložene rezolucije, kao i da je ovim i onako loša rezolucija obesmišljena i oslabljena.

Prema njegovim rečima, kompromisom Beograd je prihvatio da se o secesiji ne govori kao neleganom načinu rešavanja teritorijalnih pitanja.


"To je manje od onoga što su predložile neke članice EU, poput Kipra ili Rumunije", reako je Ivanović.


Predsednik pokrajinskog odbora Srpskog pokreta obnove Ranđel Nojkić, ocenio je da je sprazum Srbije i EU novi korak ka dijalogu Beograda i Prištine.

Ranđel Nojkić

"To je veoma dobra vest za Srbe koji žive na Kosovu i Meotohiji s obzirom da se najavljuje i da predstavnici EU žele da se uspostave direktni razgovori Beograda i Prištine", reako je Nojkić.


To znači, kakao je rekao, da će mnoga sada otvorena pitanja, koja su ovde kamen spoticanja ući u proceduru rešavanja.


On je dodao da će se konačno rešiti i problem zaštite prava, koji, kako je naveo, predstavnici Srba u kosovskim institucijama do sada nisu mogli da pokrenu.

Đukić-Dejanović: Raduje me zajednički nastup sa EU


Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je izuzetno dobro što će Srbija imati zajednički nastup sa Evropskom unijom na Generalnoj skupštini UN, na kojoj će biti raspravljano o rezoluciji o Kosovu i Metohiji.


Đukić Dejanović je rekla Tanjugu rekla da je ta odluka u skladu sa tendencijom države da rešava pitanja unutar zemlje, ali i da obezbedi podršku EU.

Radosna: Slavica Đukić-Dejanović

"Mi konačno moramo praviti poteze i korake koji idu ka tom cilju", ocenila je Đukić Dejanović i dodala da je i polazni tekst rezolucije o Kosovu i Metohiji napravljen sa tendencijom da se popravi i da na GS UN bude podržan.


Prema njenim rečima, Vlada Srbije, resorno ministarstvo i svi akteri koji su u tome učestvovali dobili su zadatak da na tom pitanju rade.


"Vest da ćemo zajedno sa EU izaći sa rezolucijom na Generalnoj skupštini UN me vrlo raduje i zbog toga što će zajednički nastup članica EU i Srbije u SB UN dovesti do neuporedivo konstruktivnije debate po dijalog koji je neophodan da bi se sporna pitanja rešavala", napomenula je Đukić-Dejanović.

Jovanović: Načinjen prvi korak

 Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da je, kroz prihvatanje predloga Evropske unije (EU) o rezoluciji o Kosmetu, konačno napravljen prvi korak u odustajanju od pogrešne politike kojom je Srbija bila dovedena na samu ivicu trajnog gubitka evropske budućnosti.

Čedomir Jovanović

"Za Srbiju i njene građane bilo bi mnogo bolje da je dogovor za Briselom i Vašingtonom napravljen pre podnošenja inicijalnog teksta rezolucije, kao što je tražila LDP", navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.


Jovanović je naglasio da bi ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić trebalo da podnese ostavku ili da bude smenjen odmah po povratku iz Njujorka, jer je današnji dogovor ujedno i poraz njegove politike i stila stalnog guranja u poraze i konfrontacije sa svetom.

"Odmah zatim moramo da se okrenemo kreiranju nove politike, čvrstom partnerstvu sa Briselom i Vašingtonom i stabilizaciji u regionu. Kroz te poteze bismo stekli kredibilitet i mogućnost da dobijemo garancije za Srbe na Kosovu i zaštitu njihovih invividualnih i kolektivnih prava", istakao je Jovanović.

Drašković podržao Tadićevu odluku


Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković uputio je punu podršku predsedniku Srbije Borisu Tadiću za hrabru odluku koju je doneo pokazavši spremnost i sposobnost za stratešku politiku koja će Srbiju dovesti do Evropske unije.

Vuk Drašković

"Dajem punu podršku predsedniku Srbije Borisu Tadiću za hrabru odluku koju je doneo. Pokazao je spremnost i sposobnost za stratešku politiku koja će Srbiju dovesti do Eevropske unije i demokratskog sveta kojem težimo i za koji smo se borili uz tolika stradanja i žrtve", naveo je Drašković u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.


Drašković kaže da je siguran da će Tadićevu odluku pozdraviti svi građani Srbije koji se već 20 godina na razne načine bore da budu deo demokratskog sveta, a ne izolovana i prokažena nacija u Evropi.


"Prekunut je kontinuitet pogrešne srpske politike sukoba i nesaradnje sa vodećim državama Evrope i sveta. Drugačija odluka odvela bi Srbiju tamo gde ju je vodio Slobodan Milošević, a taj put nije mogao izabrati demokratski predsednik", naveo je Drašković.

Samardžić: Kapitulacija!


Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić ocenio je da je pristanak na izmenu predloga rezolucije podnete Generalnoj skupštini UN "akt kapitulacije pred ultimatumima zapadnih sila za oduzimanje Kosova i Metohije".


Samardžić je u saopštenju dostavljenom Tanjugu naveo da će Srbija izmenjenom rezolucijom pred Generalnom skupštinom UN "pobediti samu sebe i srpski narod".

Slobodan Samardžić

"Sada se konačno vidi da je sadašnja vlast više od dve godine najgrublje obmanjivala narod tvrdeći da brani Kosovo i Metohiju.

Ovom rezolucijom sudbina Kosova i cele Srbije predaje se u ruke vašingtonske i briselske birokratije", ocenio je Samardžić.

Potpredsednik DSS istakao je da se rezolucijom, umesto borbe za Kosovo i Metohiju pred Savetom bezbednosti UN, prepušta Evropskoj uniji da daje dobre usluge Srbiji i Kosovu u razvijanju dobrosusedskih odnosa.

URS: Nastavljena politika evrointegracija i očuvanja Kosova

Dogovorom Srbije i EU o rezoluciji o Kosovu i Metohiji nastavljena je politika ubrzanja evropskih integracija, ali i očuvanja Kosova i Metohije, saopšteno je iz stranke Ujedinjeni regioni Srbije (URS).


"URS smatraju da se evropske integracije moraju ubrzati, ali da istovremeno Srbija nikada ne sme priznati nezavisnost Kosova", navela je ta partija, ukazujući da je ta politika pobedila na izborima 2008. godine.


"Posebno zadovoljstvo izražavamo zbog činjenice da je takva politika ovim činom nastavljena", piše u saopštenju.

Fejt: Osnov za napore na postizanju mira u regionu


Specijalni predstavnik Evropske unije za Kosovo i Metohiju Piter Fejt izjavio je da tekst rezolucije o Kosovu koji su usaglasile Srbija i EU predstavlja najbolju osnovu za dalje napore na postizanju mira i bezbednosti u regionu.

Piter Fejt

"Mi mislimo da je to veoma pozitivno. To je najbolja moguća osnova za dalje napore na postizanju regionalnog mira i bezbednosti", rekao je Fejt u izjavi Rojtersu.


"Tadić je načinio hrabar korak. Sigurno je da će biti dosta političkih kritika, stoga to nije bez političkog rizika", dodao je Fejt.

Vestervele pozdravio Tadićevu izjavu

Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele pozdravio je izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića i u njoj signaliziranu srpsku spremnost da se Rezolucija o Kosmet u Ujedinjenim nacijama donese zajednički sa državama članicama Evropske unije, saopštilo je nemačko Ministarstvo inostranih poslova.

Gvido Vestervele

Vestervele se pri svojoj nedavnoj poseti Beogradu, isto kao i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton i britanski ministar spoljih poslova Vilijam Hejg, založio za takav postupak i odgovarajuću spremnost na komprimis, kaže se u saopštenju.


Šef nemačke diplomatije je izrazio nadu da sutra u Njujorku naziruće rešenje jedne zajedničke rezolucije može biti zaključeno.

Zapadne agencije o dogovoru Beograda i EU


 Zapadni mediji preneli su da je Srbija usaglasila rezoluciju o Kosovu sa Evropskom unijom, ističući izjavu predsednika Srbije Boris Tadića da je pronađena "formula da se otvori dijalog o budućim rešenjima".


Rojters prenosi da je Srbija učinila ustupak Evropskoj uniji ublažavanjem teksta rezolucije.


Britanska agencija citirala je izjavu predsednika Srbije Tadića da je pronađena "formula da se otvori dijalog o budućim rešenjima", kao i saopštenje vlade Srbije da se ovim tekstom rezolucije "zatvara postupak pred Međunarodnim sudom pravde i poziva na dijalog između Beograda i Prištine".


Brisel je dosta kritikovao srpski nacrt rezolucije u čijoj su originalnoj verziji traženi novi pregovori o statusu Kosova a nezavisnost ocenjena kao "neprihvatljiva", i upozorio da bi to moglo da ugrozi perspektive Srbije za članstvo u Uniji, navodi Rojters.


Diplomate EU su strahovale da bi Beograd, uz podršku stalnih članica Saveta bezbednosti UN Rusije i Kine, mogao da se približi većini u svetskoj organizaciji kada je reč o tekstu rezolucije, pošto je samo 70 od 192 članice UN priznalo Kosovo, ocenila je britanska agencija.


Kako navodi AP, Srbija se suočila sa pritiskom Evropske unije da ne preispituje nezavisnost Kosova i traži dodatne razgovore o statusu, posle presude Međunarodnog suda pravde da je deklaracija Prištine o proglašenju nezavisnosti 2008. godine bio legalan.


Američka agencija prenosi saopštenje srpske vlade da novi dokument, koji će biti predstavljen u četvrtak ne priznaje kosovsku nezavisnost i poziva na dijalog.
Sjedinjene Američke Države i vodeće članice EU su među 70 država koje su priznale nezavisnost Kosova.


Srbija, koju podržavaju Rusija i Kina, stoji pri stavu da nikada neće priznati otcepljenje, dodaje AP.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.09.2010. 19:31
ko je gledao utisak nedelje mogao je zaključiti da se ovo sprema .narod srbije mora se na referendumu izjasniti što hoće.svi se kriju iza stanja u kome se ništa nezna .srbija= DS ako je to OK onda nema primjedbe Orvelova 1994 se ostvaruje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online