Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 12.10.2010.
00:14 >> 18:52h
Vestionline, Tanjug A

Tadić primio Hilari Klinton

Predsednik Srbije Boris Tadić sastao se danas sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton u Palati Srbija. Tadić je državnu sekretarku SAD dočekao ispred Palate Srbija, gde je Klintonova stigla u pratnji petnaestak automobila Vlade Srbije i ambasade SAD u Beogradu.

Tadić i šefica američke diplomatije zadržali su se pre ulaska u Palatu u kraćem razgovoru. Oni su prvo nasamo razgovarali, a potom su im se, iza zatvorenih vrata, pridružile delegacije dve zemlje

Posle susreta s predsednikom Klintonova će se sastati sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem i ministrom odbrane Draganom Šutanovcem, u odvojenim susretima. Svi sastanci biće održani u Palati Srbija. U večernjim satima državna sekretarka razgovaraće s predstavnicima nevladinih organizacija.


Saobraćaj u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu bio je zatvoren dvadesetak minuta pred dolazak američke državne sekretarke.


Dolazak Klintonove prate bezbednosne mere prvog stepena, pa je duž tog bulevara na svakih pedesetak metara raspoređeno po pet-šest policajca, a na zgradi Palate Srbije su snajperisti.

Šeficu američke diplomatije je pola sata po sletanju napustila avion, a na pisti je dočekao i pozdravio vicepremijer i ministar za evropske integracije Božidar Đelić


Izmene saobraćaja zbog dolaska Hilari Klinton možete pročitati OVDE

Klintonova je drugi visoki zvaničnik najuticajnije države sveta koji za godinu i po dana dolazi u posetu Beogradu i prema procenama i u Vašingtonu i u Beogradu daće dodatnu dinamiku unapređenim odnosima dve zemlje.

Srpska prestonica pretvorena u tvrđavu: Hilari pod najvećim merama bezbednosti
 

Pregovori o pronalaženju rešenja za kosmetsko pitanje i uloga SAD u ovom procesu, kao i pomoć Vašingtona za ubrzanje naših evropskih integracija, biće dve glavne teme razgovora Klintonove sa srpskim državnim vrhom.


Međutim, očekuje se da u razgovorima bude otvoren i niz drugih, važnih pitanja u odnosima Srbije i Amerike, a to su pre svih partnerski odnosi sa NATO, podrška Beograda ustavnim promena u BiH, okončanje saradnje sa Tribunalom u Hagu...


Prema rečima zamenika državnog sekretara SAD Džejmsa Stajnberga, Klintonova će liderima u Beogradu još jednom predočiti snažnu podršku SAD kosmetskoj nezavisnosti, ali to neće biti prepreka za pronalaženje okvira dijaloga koji će biti prihvatljiv za sve strane.

Mini turneja Hilari Klinton

 

Američka državna sekretarka je mini balkansku turneju započela u ponedeljak uveče, posetom Sarajevu. Za utorak pre podne najavljeni su razgovori sa članovima Predsedništva BiH, a Klintonova je otvorila novu zgradu američke ambasade u BiH.

 

Sa Klintonovom se sastao i premijer RS Milorad Dodik, a razgovarala je sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom i Bakirom Izetbegovićem, novim bošnjačkim članom Predsedništva BiH.


"Sve bezbednosne pripreme za dolazak Klintonove su završene, sve službe su mobilisane i podignute na takozvani 'stepen broj jedan'", rekao je ministar policije Ivica Dačić.


On je naveo da će za obezbeđenje ove posete biti angažovano nešto manje od 5.000 policajaca, koliko je bilo u pripravnosti povodom ”Parade ponosa”, a da će biti primenjene mere bezbednosti kao prilikom poseta američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva Beogradu.

Klintonova će posle Sarajeva i Beograda u sredu biti na Kosovu i Metohiji. Potom odlazi u Brisel gde će evropskim zvaničnicima preneti da SAD veruju da put u članstvo u EU mora biti otvoren za sve balkanske zemlje, uz zadovoljavanje strogih kriterijuma EU.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.10.2010. 16:45
Уаааааааааааааааааааааааааааааааааа! Уаааааааааааааааааааааааааааааааааа!
Utorak 12.10.2010. 18:42
...kako je srecna k'o kuce u liftu pored Borisa....navukla bi mu ribu k'o kravlje zvonce oko vrata...ali dzaba...ovajdice se jedini Tachi(ch)...Hashim ne oprasta matorim kokama i mumijama poput ove i Olbrajt-ove...nema sexa bez Balkana...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online