Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 13.10.2010.
09:38 >> 13:44h
Vestionline A

Đenova: Uhapšeni organizatori nereda

Italijanska policija je uhapsila policija ukupno 138 Srba od kojih je 17 zadržano u pritvoru, 35 je pušteno na slobodu, a ostali se još ispituju, javila je italijanska agencija ANSA. Uhapšena je i osoba sa tetovažama koja je zabeležena na svim fotografijama sa nereda, a reč je o Ivanu Bogdanovu, zvanom Coi, koji je danas prebačen u đenovljanski zatvor Marasi. Još dvojica uhapšenih Srba dana pred italijanskim sudom.

Dvojica Srba, Nikola Arsić i Miloš Petrović, koji su juče uhapšeni tokom nereda u Đenovi, biće danas izvedeni pred sud u tom gradu, prenosi agencija ANSA.


Arsić je priveden juče kasno popodne u centru grada, odmah nakon prvih sukoba srpskih navijača sa italijanskom policijom, dok je Petrović uhapšen zbog krađe u patika u sportskoj prodavnici.
 

Šef karabinjera iz Đenove Marko Azaro rekao je da je povređeno 16 ljudi, uključujući dvojicu italijanskih policajca, i da su hospitalizovani posle sukoba navijača sa italijanskom policijom u Đenovi.

Policajci su zaplenili palice, šipke i noževe od srpskih navijača, kao i torbu punu pirotehničkih sredstava, kazao je Azaro.


"Uspeli smo da konrtrolišemo prostor i sprečimo sukob između italijanskih i srpskih navijača. Uspeli smo u tome. Takođe smo uhapsili i jednog italijanskog  navijača naoružanog metalnim šipkama i noževima koji je napao srpskog navijača, pa je sve prošlo bez većih posledica", rekao je Azaro.


On je naveo i da su ukupno četvorica karabinjera povređena u neredima.

RTV B92 javlja da je prilikom napuštanja stadiona, posle prekida utakmice Italija-Srbija, u neredima koji su izazvali srpski navijači došlo je do sukoba sa policijom.

Coi pripada "Ultra bojsima"

 

Prema saznanjima ekipe emisije „Insajder“ Bogdanov je jedan od vođa navijača Crvene Zvezde i pripada grupi "Ultra bojs“. Ima 29 godina, završenu srednju školu i nezaposlen je. Protiv njega su podignute četiri krivične prijave - za učestvovanje u tuči, za nanošenje lakih telesnih povreda i napad na službeno lice u vršenju dužnosti, za nasilničko ponašanje i neovlašćene proizvodnje držanja i stavljanja u promet opojnih droga. U martu 2005. kod Bogdanova policija je pri pretresu našla 11,06 grama marihuane. Bogdanov je pri saslušanju priznao izvršenje dela i izjavio da je drogu kupio istog dana od momka koga zna po nadimku Kure, za iznos od 1.200 dinara isključivo za ličnu upotrebu.

Tokom sukoba povređeno je nekoliko osoba, a policija je više od tri sata pretresala autobuse u kojima su se nalazili huligani.

Reporteri B92 sa lica mesta javljaju da je policija temljeno pretresala jedan po jedan autobus, što je trajalo više od tri sata i iz njih izvodila jednu po jednu osobu, koje je skidala do pola.

Divljanju huligana na utakmici između reprezentacija Italije i Srbije prethodili su incidenti u kojima je povređen golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković.

Divljanje huligana je nastavljeno i pred početak samog meča, na stadionu u Đenovi, zbog čega je meč prekinut.

A vest o divljanju u Đenovi i prekidu fudbalske utakmice ponovo je dovela Srbiju u fokus svetskih medija.

Kako je rečeno u MUP-u, policija će preduzeti mere protiv huligana koji su divljali u Đenovi i izazvali prekid fudbalske utakmice Italija-Srbija.

Izvor iz MUP-a preneo je da postoji osnov za njihovo procesuiranje u Srbiji i da je identitet većine izgrednika poznat policiji.

Tokom dana očekuje se obračanje čelnika Fudbalskog saveza Srbije. Takođe, vrlo brzo trebalo bi da bude održana sednica izvršnog odbora FSS-a na kojoj će se raspravljati i doneti odluka povodom incidenta u Đenovi.

Sreda 13.10.2010. 14:41
Jasno je ko dan da je sve ovo zadnjih dana izrezirano...i vazno je da ljudi ne upadaju u zamku razmisljanja "sad nas gledaju kao divljake, mi smo ovakvi..onakvi...". Nismo to MI, vec oko 1000-2000 ludaka kojih ima svuda, ne samo ovde. Jedan od ciljeva citave te "igre" i jeste da se ljudima ubije i to malo samopouzdanja i ponosa, kako ne bi poceli da traze bolje uslove zivota!
Sreda 13.10.2010. 13:06
gledao sam razne strane programe, nisu toliko obratili paznju na te incidente jer su ipak bili minimalni.Ali nas je taj varvarizam veoma pogodio ! Ocekivali smo veliki spektakl a dobili smo debilizam , jos jednom! Da neki kreteni toliko putuju da bi zaustavili utakmicu i napadali svoje igrace ! I na kraju krajeva nas degutirali ne samo od fudbala nego od celog drustva koji tolerise vec godinama te nasilnike ! A taj Bugarin , glumi nekog srpskog heroja pa se krije kao kinez klandestinac u gepek autobusa ! Iskreno, ako je ceo slucaj narucen i organizovan iz Bg , ja samo vidim ruku kladionicarske mafije koja je najvise zaradila sinoc !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online