Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 21.05.2011.
11:39
Beta A

Smak sveta zaobišao Srbiju

Harlod Kamping, propovednik iz Kalifornije, prorekao je da će danas u 18 časova po lokalnom vremenu biti smak sveta. I pored sporadične grmljavine, Srbija opstala.

Harold Kamping poručuje "Gotovo je..."
 
Sledbenici kalifornijskog propovednika, slobodnjaka Harolda Kampinga pripremali su se dugo za smak sveta koji je on predvideo. Prema njegovom proročanstvu to je trebalo da se dogodi na današnji dan, 21. maja, u 18 sati, hronološki u svim vremenskim zonama, to jest svim krajevima sveta.

Iako je u pojedinim delovima Srbije u to vreme mogla da se čuje grmljavina i sevnula je

pokoja munja, mi još postojimo!
 

Kamping je stekao veliki broj pristalica širom sveta koji se mole u iščekivanju kraju sveta, sa suzama u očima dele poslednji obrok sa najmilijima i pripremaju se za odlazak u raj. Neki su napustili posao i otišli da se ispovede i pokaju, javile su agencije.

Propovednik Harold Kemping (89), inženjer u penziji koji je izgradio multimilionsku neprofitnu organizaciju, slao je proteklih meseci svoje sledbenike da obilaze zemlju, dele Bibliju i kače bilborde s upozorenjem o "sudnjem danu", emitujući svoju poruku na 71 jeziku.

On i njegove pristalice veruju da će početak kraja sveta biti danas - 21. maja, 7000. godine od biblijskog potopa u kome se spasila jedino Nojeva barka, i da će početi tačno u 18 sati u raznim vremenskim zonama. Po Kempingu, spasiće se samo 200 miliona ljudi, koji će biti uzneseni na nebo, a svi oni koji ostanu umreće u zemljotresima, epidemijama i drugim nedaćama, dok zemlja ne bude definitivno sagorela 21. oktobra.

Hrišćanski lideri širom sveta odbacili su ovo proročanstvo, ali oni koji veruju u poruku propovednika iz Kalifornije okrenuli su se čitanju Biblije i rešili da "poslednje trenutke" provedu sa najbližima.

"Znamo da će kraj početi na Novom Zelandu", rekao je Majkl Garsija, jedan od Kempingovih sledbenika koji su proteklih meseci obilazili zemlju.

"Bog je razvio tehnologiju i satelite, kako bi svi mogli da vide kako se to događa", dodao je on, prenosi AP.

Oni koji ne veruju u njegovo proročanstvo planiraju zabave kojima će proslaviti što nije došao "smak sveta", a reklame za zabave mogu se videti na barovima i restoranima od Melburna u Australiji do Floride.

Ovo je, međutim, drugi put da Kemping predviđa kraj sveta. Kada se prvo proročanstvo iz 1994. godine nije ostvarilo, on je to mirno pripisao "matematičkoj grešci".

Subota 21.05.2011. 12:17
Sekte su veliko zlo!Nemam razumevanje za bilo koga ko je u sekti nasao spas.Sta to sekta pruza sem lazi,obmana i bolesnih ideja? Protiv njih se kao i protiv homoseksualaca treba boriti svim raspolozivim sredstvima!
Nedelja 22.05.2011. 09:33
Sve ove bezboznike koje stalno predvidjaju smak sveta i plase svet, pri cemu skupljaju debele pare, trebalo bi sakupiti na jedno mesto, mozda neki tunel, na kraju sa malim svetlicem, pa neka odande gledaju i cekaju ono o cemu tako ubedjeno pricaju da na kraju i sami u to poveruju..... Treba zaista citati Kremansko Prorocanstvo....tamo je sve receno..... BOZE SACUVAJ NAS OD LAZNIH POPOVA I LOPOVA!!!
Subota 21.05.2011. 12:36
Еве га само што није.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online