Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 24.05.2011.
15:51
A

Kamping se preračunao, smak sveta u oktobru

Samozvani prorok apokalipse Harold Kamping, koji je najavio smak sveta za 21. maj i time prouzrokovao osiromašenje svojih sledbenika, priznao je da se preračunao. Penzionisani inženjer je rekao da je shvatio da će Bog poštedeti ljude “pakla na Zemlji još pet meseci” i da će se smak sveta dogoditi tek 21. oktobra.

Sad predviđa smak sveta u oktobru: Harold Kamping
 

On je izjavio da se oseća “užasno” zbog greške, ali je dodao da ne može da daje finansijske savete onima koji su potrošili svu ušteđevinu verujući da se približio kraj.

Kamping je prvobitno predvideo da će se 21. maja pravi vernici uzdignuti na nebo, dok će ostale uništiti razorni zemljotres. Njegova verska organizacija „Femili rejdio internešnel“ potrošila je milione dolara na emisije, bilborde i kampanju za promovisanje proročanstva. Neki od njegovih sledbenika dali su u dobrotvorne svrhe svoju ušteđevinu ili razdelili sav svoj imetak.

U svojoj radio-emisiji koja se emituje iz Oklenda (Kalifornija), Kamping je u ponedeljak izjavio da je bio toliko očajan što se njegova predviđanja nisu ostvarila da se zajedno sa ženom povukao u motel.
 

Ispričao je da je tokom vikenda ponovo proučavao Bibliju i da mu je “svanulo” da će “milosrdni i saosećajni Bog” poštedeti čovečanstvo tako što će odložiti smak sveta, koji će se odigrati u kraćem vremenskom periodu.
 

Onima koji su izgubili sve očekujući apokalipsu, Kamping poručuje da će se već nekako snaći.
 

“Nedavno smo imali veliku recesiju. Mnogi su ostali bez posla, izgubili kuće... a ipak su nekako preživeli”, rekao je on, dodavši da nije u poziciji da deli finansijske savete.

Utorak 24.05.2011. 16:23
hahah,znaci moracu opet da napravim oprostajnu zurku,ova od pre neki dan me skupo kostala,hahahha.21 oktobra zovem manje ljudi.
Utorak 24.05.2011. 17:27
Ajde čovječe, odi uzgajati krumpire...ili odi u starački dom pa tamo zaje... svoje sustanare. Za drugo nisi.
Utorak 24.05.2011. 20:14
Kao "pravi" sledbenik Hristov, bolje bi bilo da je ljudima pricao da ne treba da se bogate i da gledaju na materijalne, nego iskljucivo na duhovne vrijednosti!!! A on se uhvatio smaka svijeta ko pijan plota, pa ako nismo izginuli 1994te, onda cemo 21.05.2011! Pa ako nismo ni prije par dana, onda cemo nestati 21.10.2011... Ovome ludaku treba oduzeti Bibliju, jer ko zna koji verziju je uvatio da cita! I pod hitno ga strpati u psihijatriju!!! Samo Bog je nepogresiv, i ako bude zaista rijesio da nas ocisti sa lica zemlje, on ce to i uciniti... Sta ce nam ovakvi, koji samo dzaba brbljaju, a nikoga spasiti nemogu i nece moci???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online