Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 04.10.2011.
01:12
Srna A

NASA dokazala misteriju Preobraženja

Satelitska merenja aktivnosti Sunca potvrdila su tačnost srpskog narodnog kalendara i izreku da se na Preobraženje menjaju gora i voda, tvrdi ekspert za telekomunikacije i istraživač Beogradske škole meteorologije Milan Stevančević.

Narod vekovima znao ono što nauka tek sada uviđa: Ikona Preobraženja gospodnjeg

"Podaci sa svemirskih sondi pokazuju i da se datumi naših najvećih verskih praznika poklapaju sa godišnjim Sunčevim elektromagnetnim ciklusima koji dovode do najvećih meteoroloških promena u Zemljinoj atmosferi", rekao je Stevančević.

Međutim, ostaje tajna, kaže Stevančević, kako su naši preci znali za te procese na Suncu kad se oni mogu registrovati samo najnovijim instrumentima pomoću satelita.

"Rezultati najnovijih istraživanja padavina pokazuju da kiša zaista suštinski menja hemijski sastav u nedelji oko Preobraženja. Naime, analize pokazuju da se u kapima kiše od Đurđevdana do Preobraženja nalaze teški hemijski elementi koji dolaze sa naše zvezde kao mlaz elementarnih čestica - Sunčev vetar. Posle Preobraženja koncentracija tih elemenata naglo se smanjuje i kiša od blago kisele, sa pH vrednošću od 5 do 6, postaje neutralna", pojašnjava on.

Srpski kalendar bio je u zvaničnoj upotrebi sve do 19. veka. Sunce je kod Srba imalo sva odličja čoveka: rađalo se, imalo detinjstvo, mladost, zrelost i umiralo je. Novo mlado Sunce, Božić, rađa se 22. decembra, a 1. januara postaje dete, Mali Božić. Punoletstvo dostiže oko Đurđevdana, i živi do 22. decembra, kada umire.

Stevančević ističe da ostaje misterija kako su naši stari znali da se na Preobraženje "menja voda" kada je to utvrđeno tek prošle godine preciznim hemijskim merenjima.

Prema njegovim rečima, NASA tehnologija sad daje naučnu podlogu i guslarskim stihovima u kojima je "Đurđev danak - hajdučki sastanak", jer baš u to vreme redovni elektromagnetni ciklusi na Suncu izazivaju zagravanje severne Zemljine hemisfere na kojoj se nalazi Srbija.

Meteorološki sateliti dokazuju da su "gorski carevi" bez svemirske tehnologije posle Mitrovdana nekako znali da Sunce smanjuje aktivnost na severnoj hemisferi i mudro se povlačili kod jataka na zimovanje.

"Narodni srpski kalendar na neki način poznaje termine promena elektromagnetizma Sunca, a takva preciznost ne može biti slučajna, jer zahteva mnogo znanja iz kosmičke meteorologije. Time se ponovo postavlja pitanje neke izgubljene civilizacije", zaključuje Stevančević.  

Utorak 04.10.2011. 06:53
Ми још увек нисмо свесни колико смо мочни са знањем које поседујемо и да нас управо због тога мрзе и настоје уништити! Колико већ има времена да су Јапанци доказали да се вода освештана на молитви у првославној цркви,разликује од неосвештане и да је кристално чиста! Шта тек речи о ''чудесном огњу'' уочи Васкрса,који само православци могу,од Господа Бога,добити?! Још један доказ да је спас ове планете у ПРАВОСЛАВНОЈ ВЕРИ!
Utorak 04.10.2011. 09:53
Samo da ostanemo dosledni u veri Božijoj.
Utorak 04.10.2011. 08:11
Znam da nista ne znam i da treba da pognem glavu...mnogo toga ima na koje nauka ne moze da da odgovor...bez obzira na naucni napredak na najsavrsenije izume da bi se nesto dokazalo jedini dokaz je istinsko verovanje u Boga kaje je u dusi naroda...Pravoslavna vera je najcistija vera...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online