Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 16.08.2014.
17:06
Mondo A

Za srećnu vezu je potrebno "samo" ovo

Romantično zvuči kada kažete da je za ljubav dovoljna ljubav, ali to (u najmanju ruku) nije istina! Obostrana ljubav jeste osnov emotivne veze, ali potrebno je i malo truda.

Obostrana ljubav jeste osnov emotivne veze, ali potrebno je i malo truda
 

Budite ljubazni

Moć ljubaznosti, nažalost, velikom broju ljudi nije poznata, pa često zaboravljaju da prema drugima budu ljubazni. Za to vam nije potrebno baš mnogo napora, važno je samo da steknete naviku da se tako ponašate. Ako se pitate zašto je takvo ponašanje važno u vezi - ljubaznost će ojačati vaš odnos i učiniti ga zdravijim.

Svako ima loš dan

Kada vaš partner ima loš dan, važno je da shvatite da to nema veze sa vama lično. Svako je ponekad neraspoložen. Zato, ako vam partner ponekad "zvoca", a inače to ne radi, pokušajte da to pripišete lošem danu i preko toga pređete bez svađe. Uostalom, verovatno u tom trenutku i nije reč o vama, pa to imajte na umu i "iskulirajte".

Ne svađajte se u javnosti

Normalno je da u svakoj vezi u nekom trenutku dođe do neslaganja, svađe. Mnogi parovi čak smatraju da je to važan deo izgradnje zdrave veze. To, međutim, ne znači da treba da se svađate u kafiću, restoranu… i svima pokažete svoje negativne emocije. Na taj način postići ćete jedino da izgledate previše impulsivno i čudno ljudima u okolini. Dakle, “ne perite prljav veš u javnosti”, već nesuglasice rešite u “četiri oka”.

Praštanje je najvažnije

Ili barem izuzetno važno. Jedino one ljubavne veze u kojima partneri opraštaju jedno drugom, mogu da opstanu duže vremena. Dakle, trebalo bi ozbiljno shvatiti rečenicu koju svi olako izgovaramo: “Niko nije savršen”, ali zapravo o njoj malo razmišljamo. Svako od nas može da pogreši i važno je da prihvatimo tu činjenicu. Uživajte u vezi, prošlost ostavite u prošlosti i ne vrebajte svaku partnerovu grešku, već o tome porazgovarajte i nastavite dalje.

Smejte se zajedno

Pozitivne emocije, naročito smeh u kome uživate zajedno, itekako mogu da vas zbliže. Smeh ima moć da sruši unutrašnje zidove i barijere, umanji tenziju i pomogne nam da se izborimo sa stresom. Prigodna šala može ponekad da pomogne da lakše izgladite odnose, a prema mišljenju stručnjaka, smeh nam produžava život i pospešuje proizvodnju hormona koji usporavaju starenje. Dakle, nema nijednog razloga zašto se ne biste smejali zajedno, a ima ih toliko zašto bi to trebalo da radite.


Razgovarajte

Kao što ste sigurno već i shvatili, ne možemo da čitamo tuđe misli. Prećutkivanje misli i onoga što vam eventualno smeta kod partnera, vremenom će dovesti do toga da se između vas dvoje stvori nepremostivi jaz, što na kraju najčešće vodi do raskida. Tako što ćete sa partnerom razgovarati o svemu, uštedećete mnogo živaca i vremena. Uvek recite šta želite, ali ne zaboravite i da je komunikacije dvosmeran proces - slušajte šta vam partner govori.


Budite posvećeni jedno drugom

Mnogi smatraju da ljubav ne treba dokazivati, da jednostavno osećamo da li nas neko voli ili ne. Ipak, posvećenost je način da pokažete svoju ljubavi i spremnost da se posvetite i obavežete samo jednoj osobi. To je takođe i znak da partner može da se osloni na vas ili vi na njega. Dakle, dela, a ne reči, su ono što je važno u izgradnji zdrave i srećne veze, u kojoj ćete oboje uživati.

POVEZANE VESTI

Subota 16.08.2014. 18:39
Или нови тренд који све више узима замаха....да вјенчању маме и тате су присутна и дјеца! Подсјетила ме ова горња слика са паром и дјететом....а и сама сам присуствовала прије годину дана вјенчању гдје је пар већ 6 година живио заједно и вјенчању је присуствовала њихова 6-годишња кћи обучена као и мама у вјенчаницу....За мене гротексно и кичерајски....
Subota 16.08.2014. 17:12
Menjajte slike, u Hrvatskoj je za srecu u danasnjosti potrebno biti ili lezbejka ili peder...po najnovijem hrvatskom zakonu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online