Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 01.01.2015.
12:54
Vestionline A

Komikbuk (strip) Aleksandar Vulin

Kada smo pravili listu srpskih heroja razmišljali smo da li u nju treba da uđe i ministar Aleksandar Vulin, ali je zaključeno da on zaslužuje potpuno zasebnu rubriku.

Beta/A. Z. B/AV
Ovako je sve počelo 2013. godine
 

Vulin je svoj rad za Vladu Srbije shvatio vrlo ozbiljno još kada je postao direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju. Kako se ne bi desilo da se neko pita ko je ovaj što se tuda mota i svkao malo dolazi iz Beograda, direktor je dobio uniformu nalik policijskoj, sa prišivenim amblemom kancelarije i zastavicom Srbije.

Nije se Vulin opustio ni kada je postao ministar. Kada god je trebalo da se zasuku rukavi on je iskakao iz paradnog i uskakao u radno odelo. Ipak je on ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar rada

S. Dančuo
Radnici i seljaci sa Rajca ovako se to radi
 

Kako se radi Aleksandar Vulin je pokazao na Rajcu uhvativši kosu, pa u koštac sa pravim radnicima krenuo u otkos. Doduše samo prvi, jer treba i ostali kosci nešto da rade. Građani su naučili kako se zabavlja uz zasukane rukave. Nije se libio ni da obuče kombinezon i pomaže u obnovi poplavljenog Obrenovca.

Ministar zapošljavanja

Fonet/D. A.
Vidite kako se pošteno zarađuje državni (narodni) novac
 

Kako uposliti armiju nezaposlenih u Srbiji? Ko da (efikasan) odgovor na to pitanje zaslužio je Nobelovu nagradu. Ministar Vulin se potrudio da bude kandidovan. Njegovo rešenje je da svi nesrećnici (ne po svom izboru) koji dobijaju socijalnu pomoć, nju i zarade, pa će se eto, makar u svojim glavama, smatrati zaposlenim. To bi značilo otprilike ovako (naša interpretacija)  - mesec dana narodne kuhinje jednako je tri dana odbrane reka džakovima; godišnji dečji dodatak jednak je sezonskom čišćenju snega na autobuskim stajalištima; godišnja socijalna pomoć može se zaraditi tapšanjem na svim Vulinovim gostovanjima po srpskim opštinama.

Ministar za boračka pitanja

TV Fonet
E moj Slobo... ja predlažem a oni mi se smeju

Pravi vojnik će svog saborca nositi na ramenima s

ve dok ga i poslednji atom snage ne izda. I kada posustalog, zaboravljenog ili sa ovog sveta otišlog saborca svi napuste - on je tu, pravi vojnik. Kao onda pod lipom u Požarevcu kada je bio među malobrojnima koji su došli na pomen Slobodanu Miloševiću. A saborci sa fronta, takozvani ratni veterani, što još nisu dobili svoje dnevnice... Pa, oni su nasleđeni. Tako se to kaže u modernom političkom žargonu. I za njih će se rešenje naći. I to se tako samo kaže.

Ministar za socijalna pitanja

Fonet/N. Đ.
Deco, što pretekne, vaše je!
 

Socijalno u svakodnevnom jeziku ima dvostruko značenje. Može da se odnosi na siromašne, unesrećene, nemoćne kojima je potrebna pomoć države. Ali njih je ministar Vulin donekle već zbrinuo u odeljku "zapošljavanje".

Drugo značenje je "društvenost" - društveni život, socijalna/društvena inteligencija, sociologija - nauka o društvu. U tom polju Vulin je pokazao izuzetnu snalažljivost. Deo državnog novca, namenjenog nevladinim organizacijama, ministar je rešio da podeli organizacijama koje su osnovane pošto je konkurs raspisan, a koje su osnovali članovi gradskog veća, šefovi opštinskih kancelarija, njihovi saradnici i rođaci. Zar to nije tako društveno?

Nije? Da, i ostali su se složili da nije. E tada je ministar iz polja društvenosti prešao u polje socijalnog i rešio da novac preusmeri u Fond za lečenje dece. To je tako društveno prihvatljivo. Ko ima obraza da ospori novac za bolesnu decu?

Ovom društveno odgovornom odlukom ministar je ispunio svoju funkciju do kraja i pokazao da je u svakom segmentu zaslužio zvanje koje mu je dodeljeno. Super Mario... ups, Vulin.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.01.2015. 13:25
Ovo g.vno opasno ugrožava picoustog majmuna . Ne može niko da bude veći supermen od picoustog hokštaplera .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online