Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 26.08.2015.
00:15
B. Božin - Vesti A

Nemački autostoper: U Srbiji sam napunio gaće

Putovanje auto-stopom je manje spektakularno nego što mnogi misle, piše na svom blogu poznati svetski autostoper Tomas Šlitler. On je odlučio da stopiranjem obiđe celu Zemaljsku kuglu. Ovog puta destinacija mu je bila Balkan.

Sa Đorđem i Majom je bilo bezbrižno...dok nije ušao Aleks...

- Moji vozači su uglavnom potpuno normalni ljudi, koji imaju normalne poslove, normalne porodice i sa kojima pričam o sasvim normalnim stvarima. Ili drugačije rečeno, jer reč "normalno" je potpuno nespecifična. Među 136 vozača koji su me do sada povezli, nije se našao nijedan serijski ubica, silovatelj ili slični psihopata. Neugodno se osećam samo kada mi vozač ponudi nešto za jelo i piće, iako i sam jedva da ima para - priča Tomas o svom autostoperskom iskustvu.

Na putu od Beograda u srpske planine prvi put sam napunio gaće, priznaje Tomas. Povezao ga je Đorđe, oko 30 godina, koji "ni sam ne zna koliko ima tetovaža". Ono što je Nemca zaista šokiralo jeste video-klip, gde se Đorđe vidi kako visi na sajli, zakačen kukama za leđa!

Njegovu devojku Maju, "srpsku lepotu", kako je opisuje Tomas, to je očigledno privuklo ovom "lošem momku". Đorđe, međutim, ima i svoju nežniju stranu kada na mobilnom pokazuje mnoštvo slika na kojima je sa svojom četvorogodišnjom kćerkom, rođenom u blic-braku.

Posle dva sata vožnje Đorđu, Maji i Tomasu se pridružio Aleks, koji je odmah pitao Tomasa da li uzima drogu i pružio mu jednu pilulu. Kada je ovaj odbio, njegov saputnik je sam progutao i zatim ispričao da je već tri puta pokušao da sebi oduzme život. Kao dokaz je pokazao ožiljke na vratu i glavi.

Od Mokre Gore do Višegrada

- To sve nije bio razlog zašto sam se osećao nesigurno, već njihova velikodušna ponuda da me odvezu do Zlatibora, što je bilo 80 kilometara dalje od njihovog cilja. Kako su putevi postajali sve uži i kad smo ušli u jednu šumu, počelo je paranoično da mi se vrti po glavi: gde me voze, da li žele zaista da mi pomognu ili su se nameračili na moju kameru, ili možda hoće da me drogiraju - priznaje ovaj avanturista.

- Posle predaha pored reke, u kojoj se Đorđe i okupao, vratili smo se na put, a GPS na mobilnom mi je pokazao da vozimo u pravcu Zlatibora. Moj puls je, ipak, skočio jer je za volan seo Aleks, koji je vozio tako brzo kao da mu nije stalo do života i rizikovao sulude manevre obilazeći automobile, a na bele pune linije je gledao kao na ulično ukrašavanje - opisuje Šlitler srpsku pustolovinu.

Od Zlatiora do Čajetine

Zahvaljujući amajliji zaštitniku, medvediću koji mu je baka dala pred put, zaključio je Nemac, stigli su živi i zdravi na Zlatibor.

Nemački autostoper je pozvao vozače na večeru, a oni su pozvali telefonom gomilu meštana da mu nađu povoljnu sobu.

- Onda smo se srdačno oprostili i zagrlili. Sa olakšanjem sam se bacio na krevet, ali i sa grižom savesti. Dragi Đorđe, draga Majo, dragi Aleks, izvinite što sam sumnjao u vas!

Ostali vozači

Od Male Krsne do Beograda: Da nisam glasno povikao, ovaj vozač bi probio rampu na naplatnoj stanici jer je potonuo u sopstvene misli!
Vlada me je povezao samo kratku deonicu, ali veoma važnu! On me oslobodio kletve da neću napustiti Beograd
Od Zlatibora za Čajetinu: Milan radi na Zlatiboru kao kelner, njegova suvozačica nije rekla ni reč
Od Čajetine do Mokre gore: Boban je prouzrokovao zastoj sa svojim kamionom kada je stao da me poveze. To mu je bilo svejedno, jer taj čovek je pravi veseljak
Od Mokre gore ka Višegradu: Dragan me je prevezao preko granice u Bosnu i Hercegovinu. U početku je bio mrzovoljan, onda sve ljubazniji
Od Višegrada do Sarajeva: Mele je pilot helikoptera u bosanskoj armiji. "Bošnjaci, inače, ne uzimaju stopere, jer mogu da budu Srbi!"
Od Kladova do Donjeg Milanovca: Magdalena i Marko su pošli na svadbu, za njih to nije bio razlog da me ignorišu
Od Donjeg Milanovca do Male Krsne: Siniša je vozač kamiona i otac četvoro dece. Iz njega izbija takva mirnoća. Šteta da smo jedva komunicirali

Sreda 26.08.2015. 01:11
У Србији су многи напунили гаће али нико није напунио џепове као ја.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online