Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 31.08.2015.
22:22
b92 A

Pijani Srbin među migrantima šokirao američke novinare

Novinari "Njujork tajmsa" posetili su park kod železničke stanice u Beogradu kako bi napravili priču o migrantima koji su tu ovih dana našli privremeni dom, ali su se iznenadili kada su među njima pronašli i jednog pijanog Srbina, koji peva na sav glas. Reč je o Ivanu Tobiću, koji je već u pola 10 ujutru popio najmanje šest konzervi piva i svratio je da malo "oraspoloži" migrante. Nekima se to dopalo, drugima ne baš toliko.

printscreen
Vi ste Amerikanci krivi za ovo: Pijem jer sam tužan

Ivan, poznatiji kao Tobić Idol Mladih, koji se bavi muzikom ali je najpoznatiji po šaljivim i "humorističko-nadrealističkim" horoskopima koje je pisao za jedan dnevni list, kaže za sebe da voli jutra. Uživa u jutarnjem suncu i igranju sa dečicom izbeglica u beogradskom paku.

Video prilog "Njujork tajmsa" pogledajte OVDE

Ali, naglašava novinar "Njujork tajmsa" Nabih Bulos, jedini problem je u tome što je Ivan od ranog jutra počeo da pije.

To predstavlja problem jer migrantima Islamska vera brani bilo kakvo konzumiranje alkohola, pa se na pijanog raspevanog Srbina u pola 10 ujutru ne gleda baš blagonaklono.

Američke novinare je ovaj prizor prilično zgrozio, posebno kada im je Ivan u kameru rekao da su za čitavu ovu situaciju sa migrantima krivi baš oni - Amerikanci!

- Želim da pomognem ovim izbeglicama, jer nemaju gde da odu. Želim da im pomognem, što da ne? Ovo je sve zbog vas, Amerikanaca! Vi ste doneli ovaj rat u Siriju - rekao je pripiti Ivan američkom novinaru.

U razgovoru sa migrantima, Nabih je saznao da je Ivan nekim čudom dobrodošao ovde. Mnogi vole da ga vide, pa čak i puštaju decu da se sa njim igraju. Međutim, to mišljenje ne dele baš svi.

- Isto ovo se desilo i sinoć. Drugi čovek je isto ovako došao i krenuo da se dere i da nervira ljude. Probudio je polovinu ljudi. Da nije bilo policije koja je došla i odvela ga, potukao bih se sa njim - rekao je Silal iz Sirije.

Ipak, Tobić je među izbeglicama našao drugare, a njegov veseo duh se izgleda najviše dopada onim najmlađima. Posebno mu je dobar drugar Muhamed (5) čija mama Jasmin pušta sina da se igra sa Beograđaninom. Međutim, kada je čula da je on "sakraan" iliti pijan, promenila je izraz lica i odmah krenula da traži drugo mesto za boravak. Što dalje od pijanog Srbina.


Ipak, Ivan ima svoje razloga za jutarnje alkoholisanje.

- Vidi, jesam pijan, ali pijem zašto što sam tužan zbog svega što se dešava ovde - rekao je on za "Njujork tajms" u jednom od retkih trenutaka tuge. Posle se odmah vratio pevanju i zabavljanju najmlađih.

Iako je ova scena zapanjila Amerikance, Srbi koji su odgledali video slatko su se nasmejali. Posebno onaj deo u kom se Ivan igra sa dečicom koja ovih dana prolaze kroz pravi pakao.

A za slučaj da ne znate ko je Ivan Tobić, radi se o beogradskom satiričaru i kantautoru, poreklom iz Smedereva, a poznatijem kao Tobić Idol Mladih.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.08.2015. 22:39
(Ne)dovitljivost srpskog naroda mene vise sokira od ovog odlepljenog stoniranog "glumca". Da je bar migrantima dao dobar savet i poslao ih na dedinje gde je mirno i cisto, bili bi mu jos i zahvalni.
Utorak 01.09.2015. 04:02
bravooooo burazeruuuu...xaxa pa cekaj...sta sad...ne zive na Dedinju...to je za dobrodoslicu...vala steta sto Ivanca nema jos drugara...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online