Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 25.07.2016.
23:50
Vestionline, N1info.com A

Moskva napravila ruske "pokemone"

Grad Moskva napravio je aplikaciju inspirisanu popularnom igricom Pokemon Go, a uz pomoć koje igrači "love" ruske istorijske ličnosti.

pixabay.com
Inpirisani igricom Pokemon Go, Rusi će loviti svoje istorijske ličnosti

Aplikacija će biti dostupna sledećeg meseca, a cilj je da podstakne Ruse da više vremena provode napolju.

Virtuelna igrica pod radnim nazivom "Upoznajte Moskvu. Slikaj" (Get to Know Moscow. Photo) omogućava igračima da traže istorijske ličnosti kao što su Petar Veliki, Ivan Grozni, pesnik Aleksandar Puškin, astronaut Jurij Gagarin i sovjetska rok zveda Viktor Coj.

Kada igrači pronađu ličnosti, mogu da koriste prednju kameru i naprave "selfi" sa njima.

POVEZANE VESTI

FOTO Pokemon Go
Petak 29.07.2016. 22:13
Sledeca igrica ce, pretpostavljam, biti "mlatni komsiju palicom po glavi". Igra se na sledeci nacin: Zvonis na vrata dok komsija ne poluidi i izadje - a onda .... Ili ti njega ili on tebe.
Petak 29.07.2016. 22:13
Niti je problem igrica, niti tehnologija, vec cinjenica da se u nasem drustvu pojam deteta i odgovornosti neopravdano rastezu. Kao sto su mnogi napisali rec je o osobi koja ide u VII razred i ako do sada nije naucila kako se ponasa na ulici, pitanje je da li ce ikada nauciti. Jurnjava za pokemonima ne moze da bude nista drugo do obicnog izgovora. Jer, da su joj po onoj staroj rekli da skoci u bunar, da li bi skocila? Uz neizbeznu bahatost vozaca u saobracaju, primetio sam kao pesak da je sve vise mladih koji uopste ne gledaju kada prelaze ulici. Nema onog cuvenog "obavezno prvo pogledaj levo, pa desno". Ako se ne znaju osnovne stvari, kako cemo dalje i kakve ce nam biti generacije koje dolaze? Pitanje je koliko je zakazao i vaspitno-obrazovni sistem, ali poslednjih 15 godina traje njegova permanentna razgradnja. Mozda, gledavsi sve cinjenice i ne treba da nas zacudi sto je podletela pod auto. Jednostavno, to je danas tako. Kao sto je tverkovanje na terenu zamenilo lastis.
Petak 29.07.2016. 22:15
Pokemoni kao pokemoni su nebitni, oni su revolucionarni u tom pogledu što spajaju realnost (mape i kamera) sa virtuelnim svetom (softver i "priča" igrice). U ovom trenutku se prave daleko ozbiljnije igrice koje će spajati realan i virtuelan svet, a koje će, sudeći po pokemonima, biti popularnije i od Facebook-a. Zato smatram da je pljuvanje po pokemonima glupost - ogromna većina "pljuvača" će u roku od jedne do dve godine igrati aktivno neku sličnu igru. Bićemo pešadinci u Prvom i Drugom svetskom ratu, jurićemo Džeka Trboseka, branićemo Zemlju od vanzemaljaca, lovićemo i ubijati Terminatore pod vodstvom Džona Konora, hapsićemo Predatora, bežaćemo od Fredija Krugera i Majkla Majersa, u novom Boju na Kosovu nećemo nositi mačeve i štitove nego mobilne telefone... To je 21. vek u kom živimo. Do sada smo tehnologiji zamerali što nam klinci sede po ceo dan kod kuće, grbave se, samuju i blenu u ekran. Evo rešenja: decu sada nećemo moći da uteramo u kuću.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online