Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 26.07.2016.
13:38
Vestionline A

"Zaustavite lovce na Pokemone"

Katolička crkva angažovala je advokata kako bi sprečila lovce na Pokemone da opsedaju Kelnsku katedralu.

pixabay.com
Katedrala u Kelnu nije igralište ni mesto za lov Pokemona 

Prema pisanju lokalnih medija, crkva se odlučila na taj korak pošto proizvodjači popularne aplikacije Pokemon Go nisu odgovorili na zahteve crkve da isključe katedralu sa spiska lokacija za lov na Pokemone. 

U novinama je citiran dekan univerziteta za biznis Robert Klajne koji je rekao da katedrala nije igralište.

POVEZANE VESTI

Petak 29.07.2016. 22:14
Niti je problem igrica, niti tehnologija, vec cinjenica da se u nasem drustvu pojam deteta i odgovornosti neopravdano rastezu. Kao sto su mnogi napisali rec je o osobi koja ide u VII razred i ako do sada nije naucila kako se ponasa na ulici, pitanje je da li ce ikada nauciti. Jurnjava za pokemonima ne moze da bude nista drugo do obicnog izgovora. Jer, da su joj po onoj staroj rekli da skoci u bunar, da li bi skocila? Uz neizbeznu bahatost vozaca u saobracaju, primetio sam kao pesak da je sve vise mladih koji uopste ne gledaju kada prelaze ulici. Nema onog cuvenog "obavezno prvo pogledaj levo, pa desno". Ako se ne znaju osnovne stvari, kako cemo dalje i kakve ce nam biti generacije koje dolaze? Pitanje je koliko je zakazao i vaspitno-obrazovni sistem, ali poslednjih 15 godina traje njegova permanentna razgradnja. Mozda, gledavsi sve cinjenice i ne treba da nas zacudi sto je podletela pod auto. Jednostavno, to je danas tako. Kao sto je tverkovanje na terenu zamenilo lastis.
Petak 29.07.2016. 22:15
Pokemoni kao pokemoni su nebitni, oni su revolucionarni u tom pogledu što spajaju realnost (mape i kamera) sa virtuelnim svetom (softver i "priča" igrice). U ovom trenutku se prave daleko ozbiljnije igrice koje će spajati realan i virtuelan svet, a koje će, sudeći po pokemonima, biti popularnije i od Facebook-a. Zato smatram da je pljuvanje po pokemonima glupost - ogromna većina "pljuvača" će u roku od jedne do dve godine igrati aktivno neku sličnu igru. Bićemo pešadinci u Prvom i Drugom svetskom ratu, jurićemo Džeka Trboseka, branićemo Zemlju od vanzemaljaca, lovićemo i ubijati Terminatore pod vodstvom Džona Konora, hapsićemo Predatora, bežaćemo od Fredija Krugera i Majkla Majersa, u novom Boju na Kosovu nećemo nositi mačeve i štitove nego mobilne telefone... To je 21. vek u kom živimo. Do sada smo tehnologiji zamerali što nam klinci sede po ceo dan kod kuće, grbave se, samuju i blenu u ekran. Evo rešenja: decu sada nećemo moći da uteramo u kuću.
Petak 29.07.2016. 22:17
Smetaju vam igrice jer zakucaju decu za fotelje, smetaju vam igrice kada deca trče i barem rade na kondiciji; ma ne radi se o igricama, radi se o tome da su ove mlađe generacije debilne ( čast izuzecima ). Prvo nauče da naprave mejl sa 3 godine, pa onda da voze trocikl! To je problem. Naravno da je tehnologija dobra stvar, naravno da je mobilni deset puta bolji od fiksnog, kompjuter od Tv-a i td... Ali postoje neke granice! Ako samo znaš u virtuelnom svetu da funckionišeš, a u pravom životu si debil, to je problem! A upravo su mlađe generacije takve, zna sve oko kompa, telefona, a u stvarnom životu ne ume da pređe ulicu na bezbedan način, o drugim stvarima da ne pričamo. Imam sestrića koji ne ume da zameni sijalicu, ali zna da rastavi kompijuter na deliće i da ga ponovo sklopi; a nekada će vam u životu trebati baš te bezazlene i ''nebitne'' stvari kao što je zamena sijalice, inače ćete biti u mraku! - ko razume, razume...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online