Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 29.07.2016.
14:09
Vestionline, Srna A

"Pokemon Go" je "maslo" američkih specijalnih službi

Nisu svi oduševljeni pokemonima - Ruskinja Valentina Amelina kategorički je protiv igre "Pokemon go", jer je, kako tvrdi, sve to "maslo" američkih specijalnih službi.

Reuters
Dosetili su se kako da zavire u naše domove, podrume...

Amelina, koja živi u Rostovu na Donu, uputila je pismo Federalnoj službi bezbednosti (FSB) Rusije u kome detaljno objašnjava zašto je ta "naizgled, bezazlena igra strateški opasna" i zašto mora biti zabranjena u Rusiji.

Autori igre su povezani sa "Guglom", koji finansira službeni fond CIA, navodi Amelina, a prenosi list "Komsomolskaja pravda".

 - Oni su na ovaj način rešili važne kartografske zadatke, obnavljaju se svi podaci o putevima, bazama i tako dalje. A nekada su karte bile strateški važne, pa čak i državna tajna - objašnjava ona.

U civilnim kartama nekada su namerno upisivani nepravilni podaci, da bi se sakrilo pravo stanje stvari.

- Automobili - roboti zaviruju u sve ulice, ucrtali su sve naše gradove, vozila, ljude... Ostao je jedan problem. Kako zaviriti u naše domove, podrume, tamne aleje, kasarne, državne institucije?

I eto, stvorili su "genijalnu", zarazna igru "Pokemon Go", upozorava Amelina u pismu FSB-u.

U jurnjavi za pokemonima i pokušajima da ih uslikamo, mi, zapravo, predajemo (ni sami ne znamo kome) fotografije prostorija u kojima se nalazimo, pa i geografske koordinate.

Ako se ovako nastavi, navodi građanka Amelina, doći će se do situacije u kojoj će u samoj Državnoj dumi početi da vibriraju telefoni zastupnika parlamenta, čistačica i novinara sa porukom:

"Pikaču je u blizini" - i presrećni ljudi će požuriti da što prije uključe kamere i mikrofone.

POVEZANE VESTI

FOTO Pokemon Go
Petak 29.07.2016. 22:24
Ви треба само да с нета на ваш смарт-фон с камером скинете тај мали програмчић и да му доделите одговарајућа права (приступ камери, микрофону, жироскопу, навигацији и разним УСБ уређајима на које се може прикључити) – и ваш смарт-фон тог ће момента завибрирати и јавиће вам где се налазе ваша прва 3 покемона (да ли сте запазили да се та прва 3 покемона увек налазе баш ту негде у вашој близини?) „Игрица“ затим тражи да те покемоне снимите из свих угловаи са свих страна – а ви ћете бити срећнни јер сте добили своју прву награду. Истовремено ће вам послати и слику просторије где се управо налазите, укључујући и географске координате и чак и угао нагиба телефона. Честитамо – управо сте им снимили и послали снимак вашег стана (радног места… итд…)
Petak 29.07.2016. 22:25
_____Да ли желите да вам објашњавамо и даље?_____ Скидајући „игрицу“ с нета ви прихватате и услове њихове понуде. А она није баш тако наивна. НИАНТИК вас чак и званично упозорава: „Ми сарађујемо с државним структурама и приватним компанијама. Скидањем ове игрице ви нас овлашћујете да овим структурама и компанијама можемо предавати све податке о вама или и о вашем детету…“. Али ко ће, забога, све то да чита?… У том њиховим упозорењу (условима, које прихватите ка скинете „игрицу“) налази се и нарочита једна тачка 6, која гласи: „Наш програм није у стању да изврши команду вашег претраживача „do not track“ = „не иди замном, не прати ме“. Другим речима – чим то укључите почињу да вас прате и од тада ће вас надаље стално и свуда пратити. А ту нам се – осим добровољног и радосног мапирања свега и свачега унаоколо – отварају и још забавније могућности: На пример некоме (знамо већ коме) се захоће да дозна шта се моментално догађа у некој згради, на пример у Скупштини или Влади… Или и у некој касарни. Одједном код десетина посланика, чиновника, чистачица, кафе куварица, новинара – или и војника и официра – завибрирају смартфони и појави се обавештење „ево га ПИКАЧУ у вашој близини!!!“. А весели чиновници, чистачице, новинари, посланици, војници – озарени срећом – исучу своје смартфонове и поукључују по њима камере, микрофоне, навигације, жироскопе… И почну да се врте около гледајући у екране смартфонова и све да снимају и да у мрежу шаљу терабајте видео снимака… Свака вам част – сами сте то хтели… Tражили сте – шта сте тражили, добићете…
Petak 29.07.2016. 22:23
______ Покемон Гоу – То је ЦИА у сваком дворишту, у свакој кући и војној бази…______ Мало занимљивих података о игрици ПОКЕМОН ГОУ (POKEMON GO): По изворима на енглеском језику: – Аутор ове игрице је фирма НИАНТИК ЛАБЗ (NIANTIC LABS). Они су интерни старт-ап Гугла. О везама Гугла с Великим Братом – ако већ не знате, изгуглујте сами, а ми идемо даље: – Фирму НИАНТИК основао је Џон Хенки (John Hanke), који је такође оснивач и фирме КИ ХОУЛ (KEY HOLE = кључаоница). Ова фирма основана је у оквиру пројекта картографије терена – коју је откупио исти тај Гугл, који је касније на основу те исте „КЉУЧАОНИЦЕ“ направио своје познате програме Гугл-мапе, Гугл-Земљина кугла, Гугл-улице. – А сад најглавније: фирму „КЉУЧАОНИЦА“ (Keyhole, Inc.) финансирала је фондација за помоћ предузетништва ИН-КЈУ-ТЕЛ (IN-Q-TEL). Ова фондација власништво је Централне обавештајне агенције (ЦИЈА), и легално је била од стране ЦИЈЕ основана 1999. године.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online