EPA/Valdrin Xhemaj
Kadri Veselji

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio da podržava ideju o privremenoj suspenziji taksi na robu iz Srbije, kako bi se nastavio prekinuti dijalog.

Ipak, kako je dodao, ta suspenzija ne može biti večna.

Veselji je u intervjuu za Glas Amerike rekao da rešenje kosovskog pitanja vidi u srpskom priznavanju kosovske nezavisnosti kao, kako kaže, “suverene države Kosovo u okviru postojećih granica”. Za uzvrat će, kaže “Kosovo priznati državu Srbiju.

On to vidi kao “novu eru, eru saradnje i komunikacije”.

– To bi olakšalo nama i Srbiji, dve decenije posle oslobođenja Kosova. Srbija tačno zna da je izgubila Kosovo – kaže Veselji, koji smatra da međunarodna zajednica mora, kako kaže, da “pomogne Srbiji da prihvati tu realnost”.

Dodaje da je čuo da Ramuš Haradinaj sada zagovara prekid dijaloga sa Beogradom, ali da on o tome misli drugačije.

– Sešćemo za sto sa Srbijom kad god nam to kažu Sjedinjene Države i Evropska unija. Ali mi nećemo prihvatiti bilo kakav sporazum koji krši naš suverenitet i teritorijalni integritet… – kazao je Veselji, koji je potvrdio da po pitanju tarifa na srpske proizvode i dijalog sa Begradom unutar vladajuće koalicije postoje konceptualne razlike.

2 COMMENTS

  1. Da da sve se bojim! Nebi vi kukali da je Kosvo izgubljeno! Samo obruc se sve vise i vise steze oko vas i neznate vise sta cete od muke! Mislili ste da mozete na “kriminalni” nacin oteti Kosovo ali vam nije poslo za ruku! Zahvalite sto mi imamo inkompetentne politicare pa vas nisu krivicno gonili! Ali docice to polako! Za svakog ima i istina i pravda!

  2. pravi se pametan zlocinac i bandita uzmi moje meni ne treba drzava svoju drzava da prizna manjinama pod okupacijom amera drugih zapadnih ……ranih …ova ali kada ce vec jednom i zauvek kriminalac i zlocinac biti u zatvor za zlodela i unistavanje sve sto je bilo srpsko gde su za to znali ameri a i ostali zlikovci zapada

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here